Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak na chronickou zácpu

Od: bakala* odpovědí: 19 změna:

Dobrý den, uvítám vyzkoušené rady/recepty jak zmírnit chronickou zácpu - trvá již asi 20 let. Děkuji za všechny rady.

19 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x

U mé matky jsme tento problém vyřešili denní konzumací kysaného výrobku a každé ráno 1 polévkovou lžíci namočeného lněného semínka (namočit večer, do rána se vytvoří slizká hmota). Lékařka jí radila na lačno vypít sklenici teplé vody, vyzkoušeli jsme i jiná projímadla, ale nad len není.

hodnocení

1x

Kupte si ve zdravé výživě otruby, a každé ráno přidat do jogurtu.Měla jsem také problémy a toto pomáhá.A hlavně hodně pít neperlivou vodu.Pak mi známá radila Lepicol, ale to nemám odzkoušené, tak se na to v lékárně zeptejte.Pravidelně jíst activii jogurt je také dobré.

lidka*
hodnocení

1x

Je důležité vypěstovat si určitou pravidelnost. Asi to mám z doby, kdy jsem ještě kouřila a moje první cesta po probuzení byla na WC s cigaretou. A i když je to už hodně dlouho, co jsem se zbavila této "neřesti", pravidelné ranní vyprázdění mě zůstalo. Zkuste po probuzení vypít sklenici vlažné vody a vůbec hodně pít. Ale pokud vás zácpa tak dlouho trápí, to asi všechno znáte. Když jsem se chystala na porod, moje paní doktorka mi doporučovala vzít sebou zrníčkové kompoty (rybíz, angrešt, maliny a ostružiny). Dneska už rybíz a angrešt nejsou na pultech moc vidět. Ale kdo ho má na zahradě, rád vám ho nabídne k otrhání. Také prý pomáhá švestkový kompot. Výborné na pročištění střev je i červené(i bílé) kysané zelí. Takže spíš jsem vám nabídla rady, které mně pomáhají, abych se netrápila zácpou. Jednou jsem to zažila, když jsem dostala zápal plic a je to opravdu kruté. A tyto stránky možná také znáte: zacpa.biz/...

dejavu*
hodnocení

1x

Dobrý den, je moc dobře, že se to snažíte řešit, protože i do budoucna ze zdravotního hlediska je to potenciálně nebezpečné. Nebojte se s tím otravovat doktory, pokud lidové léky nezaberou. Jinak někomu dobře zabírá přírodní indická vláknina Psyllium, která se prodává v lékárnách, která ve střevech tvoří takový gel, ovšem je třeba to hodně zapíjet, protože to nabobtnává vodou, tak aby naopak tu vodu nečerpala ze střevního obsahu a nedošlo tak ke zhoršení problému.

raadek*
Jogurty s zivou kulturou, potraviny s vysokym obsahem vlakniny, 100% hruskovy a jablecny dzus. R.

hodnocení

1x

A lžíci medu na hladný žaludek? Už jste na to své líné tlusté střevo zkoušela? Kdo papá med, ten kaká hned.*hi*

pt®

Když vypijete večer 1/2 l podmáslí nebo neslazeného kefíru a budete tak pít dnně, tak se ráno vykakáte, jako po másle. A taky pít více tekutin /čaj s medem/. PT /stařenka/

bakala*
hodnocení

Toto jsem ještě nezkoušela, zkusím a děkuji.

marenka*
hodnocení

1x

My jsme ve špitále dávali Lactulosu sirup. Lactulosa : Přípravek je účinné projímadlo, které působí místně v tlustém střevu a nevstřebává se. Zvyšuje kyselost střevního obsahu, snižuje tvorbu amoniaku a dusičnanů, způsobuje změknutí stolice. Nenarušuje fyziologickou činnost střev.

To jsem zvýraznila, protože jakákoliv projímadla narušují činnost střev, jednoduše zleniví natolik, že pak už to nepůjde bez nich!

lidus*
hodnocení

0x

babské rady a drahé přípravky mi nepomohly.Osvědčilo se ráno na lačno pít hrnek vlažné vody, glycerínový čípek a pravidelnost.

neffertti
hodnocení

0x

I já měla chronickou zácpu, navíc velké bolesti v konečníku, znemožňující jakou-koli práci.

Začala jsem pít večer zaječickou minerální vodu, co mi poradila jedna paní v nemocnici.

Postupně jsem přešla na syrovou stravu a vyloučila pečivo, rýži, těstoviny. Brambory nedovařuji.

Pomáhá i aplikování urionoterapie a očista tlustého střeva.

Je-li opravdu zle, pomůže klystýr voda s mlékem a máslový čípek.

hodnocení

0x

Jóga doporučuje uddijána bandhu oslikuv.net/...

malvinka*
hodnocení

0x

Určitě dostatek tekutin a kiwi také slušně zabírá. Lactobacil z lékárny...

doplněno 25.03.10 18:33:

Tablety Chlorely - mořská řasa a to je fofr, nebo Psylilium.

arimas*
hodnocení

0x

kysele zeli s trochou olivoveho oleje si date k veceri a druhy den se vys... z podoby *smich*

taky zalezi na vasem stravovani.. zda jite cerealie a podobne. lidi ktere znam a trpi zacpou tak ten jidelnicek maji opravdu k placi.. same sladkosti a bily chleba nebo rohliky a pak se neni cemu divit.

bakala*
hodnocení

děkuji, určitě to zkusím. Stravování si myslím, že není nejhorší, mám cukrovku, takže spoustu toho nemůžu. Ale není , tedy ta strava pravidelná, to je pravda.

arakain77*

Dejte si dobrou,mastnou,černou ovarovou polívku a obrátí se vám to v chronický ŽLUTÝ TEXTIL...3,KRÁT TÝDNĚ RÁNO NA LAČNO.

helli*

Dobrý den, také mívám podobné problémy. Řeším to švestkovými kompoty nebo vodu z kysaného zelí nebo jogurty Activia nebo kefíry apod. Snad vám top pomůže, držím pěsti. Helena

arimas*

take je dobre po ranu vypit sklenicku ciste vody ale POZOR NE STUDENE ale aby mela pokojovou teplotu .. u me to funguje do 10 min.

hodnocení

0x

Na upravení stolice jsou dobré jogurty se živou kulturou a po ránu vypít jako první jídlo nápoj ze sušené syrovátky, ta se dá koupit v lékárně, návod je uveden na obalu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]