Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Opruzeniny u miminka

Od: romis odpovědí: 20 změna:
Dobrý den ,mám malé miminko dva týdny , má opruzeniny na zadečku ,červený to má , bolí ho to? Mazu teď sudocremem ,koupila jsem i zinkovou sudocare krém dnes . Jak ho máme nechat větrat spodek ,bojím se že sem vše počůra ,mám ho v ložnici na postely ,je tam semnou celé dny . Prosím poraďte , když se to nebude lepsit mám volat Dr? Zatím umývám vodou zadeček ,má to asi třetí ,čtvrtý den...moc díky z rady

20 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

pb®
hodnocení

7x
Nejlepší je Imazol z lékárny, má i antimykotickou složku a kvasinky jsou častou příčinou opruzenin. Vlhčáky jen na ven, doma jsem pěkně kluky vzala na předloktí a prdku jim umyla nad umyvadlem nějakým mýdlem určeným pro dětské prdelky.

Přesně tak jsem to dělala s oběma syny, když byli malincí. Na předloktí hrudníčkem, zadeček pod vodovod a dobře umýt. Osušit bavlněnou osuškou a fest namazat olejíčkem, myslím, že se jmenoval Azulen. Byl světle modrý. Heřmánek je ovšem někdy alergen, takže dnes bych asi doporučila něco jiného. Před 40 lety tolik alergií nebylo. Ale moje děti nikdy nebyly opruzené.

Na své děti s úspěchem používal aviril baby-tehdá to byla vynikající mastička-krém nejen pro dětskou prdýlku. dnes už není tak dobrý.

rie
Ještě si vzpomínám na pityol rybilku samozřejmě smrdela jak ryba
A Ondřejova mast dělali ji v lékárně teď uz nevím...ale ten modrý olejicek co vím používají i opruzeni muži
A krásné voní...ne všem ovšem *andel*

liska5
hodnocení

7x

Já si nepamatuji opruzené dítě, ale těch 25 látkových plín jsem denně prala. To si dnešní "pamprskářky" ani nedovedou představit. Nejdřív každou plínu vymáchat, skladovat vyždímané v kýblu s víkem, pokakané přeprat ručně mýdlem a pak do pračky. Ještě před snídaní jsem měla pověšeno. A každý den se tohle muselo vyžehlit, poskládat... a pořád dokola. Takže dítě bylo odhalené a vyvětrané mockrát za den. Oplachovalo se jen vodou, žádné vlhčené ubrousky neexistovaly. Pak jen pudr nebo olejíček. Taky byla motivace trénovat na nočníček, sotva se děcko posadilo. To byly doby!

bramburka
hodnocení

4x

Ta jemna pokozka se potrebuje zahojit na vzduchu. Tak miminku dejte na par hodin pohov od tech Pampersek, bud ho nechte volne jenom prikryteho bavlnenou plenkou (kterou snadno vyperete), nebo mu obleknete bavlnenou plenku do bavlnenych kalhotek. Samozrejme musite casteji prebalovat, ale pokozka muze dychat a snaz se zahoji. Misto plenky muzete pouzit i vatu. A navlhcenou vatou ho muzete i omyvat, nepouzivejte vlhcene ubrousky.
Pro rady se muzete podivat taky na web emimino.

hodnocení

2x
Já jsem považovala kakání miminka, za nejvíce agresivní pro kůži. Oba s manželem jsme bleskově přebalili hned, jak jsme měli pocit, že tam kakání je. Ihned jsme jemně a dokonale otřeli vlhčeným ubrouskem. A pak dobře namazali co nejmastnější mastí. Míchali nám mast v lékárně. Nebo jsme používali Bepanten. Vždy jen to, co poradili už v porodnici. Čůrání se na kůži vůbec nedostane díky mastnotě, podle mého názoru. Opruzeniny nevznikaly. Hned bych klidně řešila s doktorkou z poradny pro miminka.

hodnocení

1x
Kdyz uz to bylo hodne, tak jsme mazali imazolem. Nemate prebalovaci podlozky? Na tom neni nic sloziteho.
romis
hodnocení

Já vím máme ...ale to.asi nepomůže když čůrá bokem i do vrchu

hodnocení

0x
Sudocrem, bepanten - je toho víc k vyzkoušení. Mimochodem nedoporučuju doma používat pravidelně komerční vlhčené ubrousky, jsou plné chemie. Na ven nouzovka samozřejmě ok, doma ale ten ubrousek radši lehce spláchni čistou vodou a vyždímej zmáčknutím v dlani. Na postel si kup podložky proti úniku moči, strč pod prostěradlo - fungují stejně jak pleny - nasají tekutinu. Ty podložky pak vrchovatě využiješ na noční počůrávání...
romis
hodnocení

Máme právě mazeme ,teď jsem.koupila zinkovou mast sudocare ,nevím kdy to zmizne ,trápí mě to za něj . Plinu měníme po každém probuzení . Máme vlhčené ubrousky pampers 99 procent vody.
re4zon
Spravna poznamka. Ale normalni clovek snad vlhcene ubrousky doma normalne nepouziva, kdyz se da koupit perlan a voda tece z kohoutku.

Normální člověk ne, ale clověk zmagořený krásnými reklamami s usmátými dětmi, které ani netuší, že se právě posraly, je pro novou maminku dokonalým ztvárněním jejího zájmu a nákupu neodolá žádná. Proto se to povaluje skoro v každé domácnosti.

re4zon
Jo tak povaluje se mi to taky. Na ven, tam si kybl s vodou a hadr nenosim
Přesně. Mnozí jsou z PR výrobců zdegenerovaní. Však plena je na 12h :)

Vlhčené ubrousky... jak jsme mohli žít bez nich? No, žili jsme a plínky jsme denně vyvářeli a žehlili. Chápu, že dnes není středověk, ale naše fascinace jednorázovými plenami a vlhčenými ubrousky nemusí být ku prospěchu prdelinkám našich dětí.

km

vlhčené ubrousky jsou zlo, používat je doma je pitomost a nakonec je spláchnou do záchodu nebo odhodit v lese naprostá zhovadilost

hodnocení

0x

Jak často přebalujete? Nezůstalo malé ležet v pokakaných a hodně počuraných plenečkách. Musíte častěli přebalovat. Zadedček musí být stále v čistém scuchu, jinak se oprudí, bolestivě a špatně se to hojí.

lmgify
hodnocení

0x

> Jak ho máme nechat větrat spodek ,bojím se že sem vše počůra

Zkuste ho dát do (hlubší) dětské vaničky vystlané molitanem zašitým ve zdravotnické kožence a ušít mu z plen sukýnku nebo vak na nohy až k pasu, aby si sukýnku nemohl odkopat. Tak nebude stříkat všude kolem, ale jen na sebe a do vaničky. Pak z něj počůranou sukýnku sundáte, opláchnete ho vodou, osušíte suchou plenou, vypláchnete vaničku, otřete ji dosucha a vložíte ho s novou "sukýnkou" zpátky. Vzduch bude mít pořád přístup k pokožce a nic se nebude zapařovat.

Vyzkoušené to ale nemám. :(

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]