Nejste přihlášen/a.
Chci si nastrouhat na co nejdrobněji křen a udělat z něho pomazánku. Kořen křenu je ale velmi tvrdý a jeho strouháni na struhadle je velmi pracné. Zajímá mne jak to nastrouhat tak aby to bylo co nejméně pracné a křen byl nastrouhaný co nejdrobněji.
Křen je kapku, na strouhání, složitý. Je dobré ho chvilku dát na mrazák a pak teprve strouhat. Je to sice namáhavé, ale málo se pláče. Co nespotřebujete, je dobrá dát do hořčice. Ve sklenici odebrat hořčici, nasypat křen a zakrýt hořčicí. Jinak všude vyšeptá.
A není to pak to strouchání zmrazeného křenu ještě více pracnější a namáhavější když to bude tím zmrazením asi ještě více tvrdší. Nejde mi ani tak o ten pláč, ale především o co nejjednodušší a méně pracné nastrouhání.
Zrovna teď zpracovávám přes půl kila křenu... nakrájela jsem na plátky, rozmixovala v robotu a dorážím to ponorným mixérem. Je to dřina.
Tak dnes ještě před setměním jsem vyryl kus křenu a zítra odpoledne ho zkusím zpracovat. Myslíte, že do zítra odpoledne v lednici vydrží a bude dobrý na zpracování?
jasně že vydrží, klidně několik měsíců, když ho dáte do vody
ve sklednici v lednici mi domácí krenex, než jsem ho celý spotřeboval, vydržel asi 2 roky a byl naprosto vpořádku, nepálil jako durhý den po nastrouhání, ale byl opravdu dobrý
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.