Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak nejlépe a nejjednodušeji nastrouhat křen?

Od: vlastovicka odpovědí: 12 změna:

Chci si nastrouhat na co nejdrobněji křen a udělat z něho pomazánku. Kořen křenu je ale velmi tvrdý a jeho strouháni na struhadle je velmi pracné. Zajímá mne jak to nastrouhat tak aby to bylo co nejméně pracné a křen byl nastrouhaný co nejdrobněji.

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x
Před časem jsem koupil elektrický robot se vším možným příslušenstvím a tak nejjednodušším způsobem to strouhám na něm.
Práci strojům.

futra
hodnocení

3x

Koupila jsem si elektrické struhadlo.

hodnocení

1x

Křen je kapku, na strouhání, složitý. Je dobré ho chvilku dát na mrazák a pak teprve strouhat. Je to sice namáhavé, ale málo se pláče. ;) Co nespotřebujete, je dobrá dát do hořčice. Ve sklenici odebrat hořčici, nasypat křen a zakrýt hořčicí. Jinak všude vyšeptá.

vlastovicka
hodnocení

A není to pak to strouchání zmrazeného křenu ještě více pracnější a namáhavější když to bude tím zmrazením asi ještě více tvrdší. Nejde mi ani tak o ten pláč, ale především o co nejjednodušší a méně pracné nastrouhání.

Po zmrznutí je sice tvrdý, ale netřepí se.:) Myslím si, že když máte přístup k čerstvému, je zbytečné strouhat do foroty. Kdysi jsem dětem dala starou lžíci a přinesly kousek křenu vždycky.

hodnocení

1x

Zrovna teď zpracovávám přes půl kila křenu... nakrájela jsem na plátky, rozmixovala v robotu a dorážím to ponorným mixérem. Je to dřina.

vlastovicka
hodnocení

Zkoušel jsem trochu toho křenu rozmixovat v mixéru, ale bohužel mixér si s křenem nedokáže poradit. Rozmixuje se to popuze trochu, ale jsou to sice drobné, ale trochu velké kousky na použití do pomazánky. Nezbylo mi proto nic jiného než to pracně nastrouhat.

Asi slabý mixér,malé otáčky

lexa
hodnocení

0x

Pokud vám přijde struhadlo moc pracný, tak pak už jedině mixér, možná to tak bude i lepší, protože tam můžete dát i zbylé ingredience.

vlastovicka
hodnocení

Tak dnes ještě před setměním jsem vyryl kus křenu a zítra odpoledne ho zkusím zpracovat. Myslíte, že do zítra odpoledne v lednici vydrží a bude dobrý na zpracování?

Jak nejlépe a nejjednodušeji nastrouhat křen?
km

jasně že vydrží, klidně několik měsíců, když ho dáte do vody
ve sklednici v lednici mi domácí krenex, než jsem ho celý spotřeboval, vydržel asi 2 roky a byl naprosto vpořádku, nepálil jako durhý den po nastrouhání, ale byl opravdu dobrý

Zabalte do navlhčené papírové utěrky a uložte v mikrotenovém sáčku v lednici. Vydrží déle než týden úplně v pohodě.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]