Dobry den, mam dotaz jsem 16leta holka a merim nejak cca 170cm, ale prijde mi ze uz asi nerostu, moje 13leta segra uz je skoro stejne vysoka a porad roste, driv jsem byla treba o hlavu vetsi nez ona a ted uz ne, mamka ma asi 175cm a tatka ma min, ale nevim presne kolik, mne to prijde ze mam akorat vysku, nejsem ani vysoka ani mala, ale je pravda, ze jsme mysleli ze budu vetsi ale pak jsem najednou zarazila. Jsou mi treba stejne boty i obleceni co jsem nosila ve 13-14 letech. Myslite ze jeste porostu? Proc segra roste a ja ne?
Přikládám oficiální růstový graf pro české dívky. Je vidět, že po 13 se růst zpomaluje a po 16 se prakticky zastaví (červeně ty, žlutě sestra). Tvých 170cm je úplně typická výška. Nebudeš muset v životě řešit problémy s tím, že jsi prcek nebo že kluci kolem tebe jsou prckové.
Jestli vyrosteš, tak už jen cenťák, maximálně dva. Nikde není dáno, že musíš vyrůst stejně. jako tvoji rodiče, nebo je dokonce přerůst. Stejně tak je tu nezanedbatelná možnost (cca 10 %), že ty a tvoje sestra nemáte stejné oba genetické rodiče. Ženské mají často tendenci si pro oplodnění vybrat jiného partnera, než pro "život".
Proč by ségra nerostla, však vy jste v jejich létech rostla taky
Lidi jsou různí a každý roste jinak. Je možné, že ještě popovyrostete, ale spíš asi ne, nebo jen velmi zvolna. A když máte správnou výšku, tak je nejlepší už nerůst a zachovat si ji
Jinak u mně to bylo podobný, ale z druhé strany. Starší sestra byla vždycky vyšší jak já, ale pak se to přehouplo a teď jsem o víc jak hlavu vyšší než ona, stejně tak mladší bratr jí přerostl, ale zase nepřerostl mně. Otec je ale pořád vyšší jak já, ale mamka je zase nejmenší.
Pokud mamka měří 175, nejspíš vyšší nebudeš, ono dělá dost genetika, kdy jsou většinou potomci podobně v průměru vysocí, jako jejich rodiče, ale není to pravidlo.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.