Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Hrboly pod kolenama

Od: tereza1 odpovědí: 28 změna:
Zdravím, pod kolenama jsem si našla takové hrboly.(viz foto) Nějak mě to netrápí ani nebolí ale chci se zeptat zda je to normální.
Hrboly pod kolenama

28 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

kdosi
hodnocení

8x

Já žádné takové boule nemám, manželka taky ne a ani jinde jsem si jich nepovšimnul.

IMHO to normální není, ale klidně to může být neškodné.

Zeptal bych se doktora, ten je na to studovaný :)

tereza1
hodnocení

dobře, děkuji :)

Normální to je, pouze jste se zatím koukal blbě a ne pod tímto močícím uhlem.

nov

V tom případě mám nenormální nohy. Pod žádným úhlem, ani "močícím" *zmateny* žádné hrboly či boule pod koleny nemám.

liska5

Nemusíte mít, můžete mít jiné a pořád ještě fyziologické, "zajímavosti" na kostře. Dole vysvětluji.

hodnocení

2x

Jde o konce Vašich holenních kostí. Doktor Vám pomůže, ale pouze v případě, že byste je nevím proč chtěla nechat zbrousit nebo ulomit. Nechápu, k čemu by taková kravina byla, ale možnosti existují.

Hrboly pod kolenama #2
tereza1
hodnocení

Dobře, děkuji. Nějak mi to nevadí, takže pokud bych to nechtěla zbrousit nebo ulomit tak to řešit nemusím?

Máte normální kolena. Vy víte o někom, kdo by si nechal dobrovolně a bez příčiny olamovat nebo brousit kolena? Já tedy až na nějaké vyšinuté masochisty skutečně neznám. Ale můžete zkusit takové společenství šílenců založit.

liska5
hodnocení

2x

Nejdřív přemýšlejte, zda tomu tak bylo dříve a teď se něco změnilo a Vy jste to náhodně zaregistrovala až teď. Patologické změny by spíš postihly jen jednu nohu, když myslíme na nejhorší.

Tohle je místo úponu svalů vrchní strany stehna. V té hlavní šlaše je uložena čéčka. Na tu drsnatinu, kde se šlacha upíná / tuberositas tibiae/ je obrovský tah, takže tam bývá kost zhutněná a více či méně vystouplá.

Svalstvo, šlachy a úpony na dolních končetinách ukazují, jak se léta pohybujeme, jaká je páteř, jaká je klenba, sklon pánve, kde je přetížení, takže s věkem mohou být tyto jevy zřetelnější.

liska5

Opr.: čéška

farm
hodnocení

2x

Máte asi větší hrbolek na holení kosti, kam se upíná šlacha. Ale jestli vás nic nebolí...

danieldrazan.cz/...

liska5

Tohle už jsem jí napsala 21.10.

Nereaguje.

hodnocení

1x

Si nemůžu pomoct, ale po zvětšení*nevi*

Hrboly pod kolenama #3
pohanka

Tohle nejsou klasická, standartní kolena. Koleno je přece pěkně kulaté.

Jako by tam chybělo tzv. jablko.

Ano, taky se mi to zdá upravené (Photoshop)

pohanka

Ale tazatelka píše, že to není sranda.

Jak píšu, ať to řeší, dokud to nebolí a není pozdě, může se opravdu jednat o benigní nemoc. Goffova nemoc - fibrózní hyperplazie dlouhých kostí.

liska5

Podstatné je, zda to vzniklo nedávno, nebo je to součástí holenní kosti dlouho. Já si myslím, že to je místo úponu - drsnatina /tuberositás tibiae/ svalů vrchní strany stehna. To už jsem ale napsala. A to místo bude výraznější, o co více a déle budou ony svaly příliš namáhány. A namáhány budou nejen prací a sportem, ale i špatnými poměry v kostře. Ta dolní končetina to odnese přizpůsobením se, jelikož funkce tvoří orgán.

Je to divný...podobný deformace mají Bytosti vystavené dlouhodobému záření jako klyngoni
Hrboly pod kolenama #4
Hrboly pod kolenama #5
Hrboly pod kolenama #6
Klingoni se tak ale uz narodili stejne jako treba tazatelka nebo ja. Fantazirujete zde zcela zbytecne.

km
hodnocení

0x

to, zda je to normální (normálně na kolenech máte takové boule) víte mnohem lípy vy, než kdokoliv jiný

hodnocení

0x
To je jak z Vetřelce
doplněno 21.10.24 11:14: S tímhle se těžko bude hledat ženich
doplněno 21.10.24 11:16: Stejně je to jen nějakej fotošop...
1.duben ještě není. Nějak předčasný
tereza1
hodnocení

Nemusím hledat, už mám :D

@boban Aháaaa, tak to asi proto nemám manžela. Protože mám kolena skoro stejná. Už mi je to vše hned jasnější.

pohanka

boban - též si myslím, že to je upravené. Z anatomického hlediska tohle není možné napojení. Za mě fejk.

Pokud se Vám to tam objevilo až nyní, okamžitě k ortopedovi a na rentgen. Možná agresivní rakovina kostí.

tereza1
hodnocení

Proč bych ai upravovala fotku nohou a potom tu fotku dávala na internet s dotazem?

@pohanka Myslet sice můžete, ale že jde o normální nohy nevyvrátíte. Mám to skoro stejně a div se světe, žádnou rakovinu kostí nemám, stejně tak žádné problémy s mobilitou. Vy už jste se někdy koukala na svoje nohy ze stejného uhlu? Možná budete překvapená.

pohanka

Mám standartní nohy i moje rodina, ale takovéhle boule pod koleny nemám a nikdy u nikoho neviděla. Na nohy se koukám dolů každý den.

Každý má pod kolenama rovné kosti. Žáné další klouby, nebo hlavice, tam nejsou.

Podívejte se na kostru člověka.

Chlochydess vyfoťte se zítra.

To by musela tazatelka mít další další kloub, výrůstek v horní části holeně. Ta kost holeň je nahoře zcela rovná a končí kolenní hlavicí, viz obrázek té kosti.

search.seznam.cz/...

To spíš vypadá jak kdyby rostla pod koleny další kolena. Je to fakt divný.
Ale nechci paní nějak urážet.
Je dobře že si i přes tohleto všechno našla paní nějakého manžela. Snad si to pán časem nerozmyslí...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]