Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kojim ale asi málo

Od: romis odpovědí: 5 změna:
Zdravím ,mám týdenního chlapecka ,chci kojit ,ale asi se nedaří a nevím co dělat . Dsm ho v jednu např kojit,on hodinu nebo půl je přisátý...zachvili brečí...tak znovu ,a znovu...a takto jede m celé tři hodiny třeba . A neusne zachvili zas pláče . Z prsa mi normálně mléko teče i šou větší . Nevím kde je chyba furt . Přitom saje . Misto toho aby usnul spokojeně začne pak plakát a mě to mrzí..ale nemůžu přece od rana do večera kojit x hodin v tahu ‍♀. Děkuji za info.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

bida
hodnocení

4x
Pořiďte si odpovídající váhu a zvažte před a po kojení, kolik toho opravdu vypije. Třeba mu to nejde a má jenom hlad...

pb®
hodnocení

2x
Kontrolujte, jestli opravdu saje a polyká, nebo jen dudlá a aktivně nesaje. Pro novorozence je sání námaha, proto někdy může u kojení usínat. Proto se doporučuje prsa před kojením prohřát a namasírovat a při kojení střídat. Jedno druhé jedno druhé. Až po šestinedělí se kojí jedno kojení z jednoho prsu, další kojení z druhého. Miminka také mají růstové spurty, kdy najednou ze dne na den množství mléka nestačí a než prsy začnou produkovat více mléka, dítě se často kojí, třeba celou noc. Tak to je a netřeba se zneklidňovat. Novorozenci opravdu mohou sát i 12 hodin denně. Jedno kojení trvá hodinu a je jich třeba 12 denně. U mladšího syna jsem si to schválně psala, tak si to pamatuju. A taky pamatuju prokojenou noc v porodnici. Zkrátka teď by měla být vaše jedniná práce kojení miminka. Vše ostatní může udělat kdokoliv jiný, ale nikdo jiný za vás dítě nenakojí. Pokud jste prvorodička, pak je naprosto normální, že vás tahle situace znervózňuje. Ale vážně je úplně normální s novorozencem prosedět hodiny a hodiny denně u kojení. Vydržte, bude líp. Asi ve dvou měsících už miminko nepotřebuje kojit tak často a i se výrazně sníží doba jednoho kojení. Od ukončeného 4. měsíce už můžete začít s příkrmy.

pb®
hodnocení

2x
Ještě rada, kupte si v lékárně Laktobacílky baby od firmy Naturevia. Mimika po jejich podání pak netrpí na bolest bříška. Mladšímu jsem je dala hned v porodnici do prvního mleziva a kvůli bříšku nezabrečel ani jednou. Starší přestal brečet druhý den po podání Laktobacílků. Tak jednoduše se dá dítěti pomoct od tříměsíční koliky a prdíků.

hodnocení

1x

Můžete zkusit mrknout na množství vypitého - pořiďte si odsavačku a dejte mu napít z flašky - podle kg dítěte a věku se dá odvodit doporučené množství a cyklus. Naše dítě se budilo ještě v 18ti měsících po 2-3 měsících i když od půl roku měl dětské výživy ... noční kojení i ve dvou letech 2x za noc (když bylo vše ok, v době nachlazení nebo růstu zubů i 5x).

liska5
hodnocení

1x

Diskuse na tahle témata hledejte na eMimino.cz

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]