Znáte fakt fungující recept na domácí křupavé hranolky? Po vyndání z oleje jsou za 20sekund měkký, i když do tmavá smažený. Postup byl: 1)syrový okrajeny brambory nakrájet na hranolky cca 1.5cm X 1.5cm 2)vymachat ve studený vodě 3)hodit do vroucí vody, vařit 5minut 4)vyndat z vody nechat vychladnout 5)dát do chladničky na 1 hodinu 6)z chladničky hned do vysoké vrstvy oleje Chci fakt pořádně křupavý Díky
Myslím, že to děláš zbytečně složitě. Shodou okolností jsem je dnes dělala. Syrové brambory nakrájím na hranolky, propláchnu studenou vodou a ihned bez jakéhokoliv vaření vhodím na pánev s rozpáleným olejem Smažím na střední stupeň cca 2 minuty s poklicí, poté sundám a dosmažuji, aby byly zlatavé. Tyto jsou VŽDY křupavé, ovšem musí se jíst ihned. Zkus tento postup a napiš jak se povedly.
Brambory nakrájíme na hranolky a dáme do misky se studenou vodou, které bude zhruba 1 litr. Přidáme dvě lžíce octa, promícháme a necháme hodinu odstát v lednici. Po uplynutí této doby se voda scedí a hranolky osuší pomocí papírových utěrek.
Zkusili jsme hranolky podle návodu z webu Vlasta. Nálev ze soli, cukru a octa... Tak hnusný octovo-sladko-slany hranolky jsem ještě nejedl Ten článek snad.vydal.sam MacDonald aby odradil ostatní od domácích hranolek
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.