Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Opravdu křupavý domácí hranolky

Od: boban® odpovědí: 10 změna:
Znáte fakt fungující recept na domácí křupavé hranolky? Po vyndání z oleje jsou za 20sekund měkký, i když do tmavá smažený.
Postup byl:
1)syrový okrajeny brambory nakrájet na hranolky cca 1.5cm X 1.5cm
2)vymachat ve studený vodě
3)hodit do vroucí vody, vařit 5minut
4)vyndat z vody nechat vychladnout
5)dát do chladničky na 1 hodinu
6)z chladničky hned do vysoké vrstvy oleje
Chci fakt pořádně křupavý
Díky

Opravdu křupavý domácí hranolky

 

 

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 

karhana
hodnocení

4x

Myslím, že to děláš zbytečně složitě. Shodou okolností jsem je dnes dělala. Syrové brambory nakrájím na hranolky, propláchnu studenou vodou a ihned bez jakéhokoliv vaření vhodím na pánev s rozpáleným olejem Smažím na střední stupeň cca 2 minuty s poklicí, poté sundám a dosmažuji, aby byly zlatavé. Tyto jsou VŽDY křupavé, ovšem musí se jíst ihned. Zkus tento postup a napiš jak se povedly.

hodnocení

Díky za radu
Já potřebuju, aby zůstaly křupavé aspoň 10minut

 

hodnocení

3x
avatar chlochydess

Zkušený kuchař smaží NA DVAKRÁT, a tedy nechá okapat, chvilku odležet a narve to do friťáku znovu.

receptyonline.cz/...

tchiboblog.cz/...

 

pohanka
hodnocení

2x

Někde jsem četla, že se máčí v octovém nálevu.

Brambory nakrájíme na hranolky a dáme do misky se studenou vodou, které bude zhruba 1 litr. Přidáme dvě lžíce octa, promícháme a necháme hodinu odstát v lednici. Po uplynutí této doby se voda scedí a hranolky osuší pomocí papírových utěrek.

Anebo:

vlasta.cz/...

hodnocení

Zkusili jsme hranolky podle návodu z webu Vlasta.
Nálev ze soli, cukru a octa...
Tak hnusný octovo-sladko-slany hranolky jsem ještě nejedl *smich*
Ten článek snad.vydal.sam MacDonald aby odradil ostatní od domácích hranolek

 

hodnocení

2x
avatar nonek

Jedna z lepších odrůd na hranolky, mohu doporučit...

 

hodnocení

1x
avatar babkazov

Je potřeba všechno před smažením osušit. Jinak se to nesmaží, ale dusí.

trtr

Zdravím, tak tak. Doma dělané hranolky jsme nechali na utěrce oschnout a pak teprve smažit.

 

sid
hodnocení

0x

Také jsem ve friťáku je vytáhnul, nechal odkapat 0,5 - 0,75 minuty a pak znova ponořil...

Dnes už ve friťáku nedělám, maximálně horkovzduch.

Čím tmavší = tím víc Akrylamid

 

hodnocení

0x

Nakrájam hranolky,hodim na sito z friťáka a ponorím do friťáka. Občas zamiešam. Sú chrumkavé vždy. Teplota na 190 stupňov oleja.

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]