Nejste přihlášen/a.
Prosím ženy o rady s výběrem pánve na palačinky. Mám pouze malé pánve, které používám jak na smažení tak i na palačinky.
Chci pořídit velkou pánev, na které se budou dělat pouze palačinky. Rád bych koupil nějakou kvalitnější ne nějaký šmejd co za chvíli odejde. Viděl jsem u přátel pánve které se zohnuly a povrch už neseděl na varné desce.
Mám skoleramickou desku (není indukční). Dělám palačinky 2x za měsíc takže ne moc často.
Prosím poraďte s výběrem, jakou značku ano, ne, na co si dát pozor, čemu se vyhnout. Nemám přehled. Děkuji moc.
Chyba je v zacházení s pánví. Rozehřátá by neměla přijít do styku se studeným podkladem nebo s vodou. Těžká litinová zvládne, ale tenká, plechová vypoukne dno. Já mám pánev s nějakým povrchem, už nevím z čeho, ale tu používám pouze a jen na palačinky. Není potřeba mastné. Kousíček másla, velký jako čočka dávám jen pro vůni. Na té pánvi nesmažím nikdy nic jiného. Věřím, že by zvládla i běžné smažení, ale menších a jiných pánví mám několik. Myslím si, že byste neměl vybírat na netu, ale měl byste se zastavit ve spešl obchodě, třeba v Tescomě a prodiskutovat s prodavačkou. Na pánev se podívat, vzít ji do ruky, kouknout na cenu. Kvalitní nejsou vůbec levné. A popřípadě koupit na Heureka.cz. Tak se dá ušetřit a přitom vědět, co kupji. Bude vám sloužit půl života a trochu péče při nákupu stojí za to.
Jen můj názor.
Co určitě ne, tak teflonový povrch.
Teflon je karcinogenní.
Kupujte jiný, nepřilnavý povrch, možnosti jsou. Titanový povrch bez PFOA.
Občas si udělám radost a dárek k narozeninám, vánocům kupuji u Staňka, hezké a kvalitní věci /také mají slevy/ - pottenpannen.cz/...
Pozor na tu Tescomu, většinu mají s teflonem a ještě k tomu nabídnou umělohmotné nářadí. I to se jeden čas stahovalo z trhu, neboť uvolňovalo nebezpečné látky do jídla.
(Používat dřevěné náčiní, pokud se už rozhodnete pro ten teflon.)
Pokud děláte palačinky tak často, tak bych do toho šla, osobně dělám jen tak dvakrát do roka.
-------------------------
Teflon:
Nikdy nepředehřívejte pánev bez tuku. Zahřeje se pak velice rychle na velice vysokou teplotu.
Vařte při střední a nižší teplotě, vyhněte se té vysoké.
Při vaření větrejte. Otevřete okna, zapněte ventilátor.
Jakmile se teflonový povrch hrnců a pánví začíná odlupovat, je čas pořídit si nové nádobí.
Jakou pánev na palačinky? S obloučkem, ne hranou uvnitř. Palačinka se líp obrací (letem vzduchem). Např.: titan DIAMOND LITE PRO 26 cm: kulina.cz/...
Není indukční plotýnka, je indukční pánev, ne?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.