Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Krém na boty

Od: jendad odpovědí: 21 změna:

Pořídil jsem tyto kožené boty.

panske-kotnikove-boty.heu/...

Jaký krém na boty bych nejlépe měl koupit (bezbarvý , hnědý) . Máte s něčím dobré zkušenosti?

21 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

7x
Žádný, doporučuji impregnační přípravek. Třeba ve spreji.

bramburka
hodnocení

3x

U popisu bot je primo napsano, ze se maji impregnovat! Kup si impregnaci!Kremem bys tu kuzi jenom zkazil!

jendad
hodnocení

Když dám do vyhledávače impregnace , tak mě to dá vosky , pryskyřice, chemické látky , nanotechnologie tad.

Na vojně jsme měli na boty olej a leštidlo . Když bych na to vzal krém , tak to má povrch stejný a vyleštil bych to uplně stejně . Někde jsem dokonce četl , že někdo používá včelí vosky

mate59

Jenže vojenské kanady nebyli z nubukovo semišové kůže.Výrobce doporučuje použít Imprex.

jendad
hodnocení

Díky za vysvětlení

Jdu to pošplíchat a uvidím.

hodnocení

3x

Žádný krém, ale kvalitní impregnaci ve spreji. Vlastní zkušenost na tomhle materiálu.

doplněno 19.09.24 14:31:

Na boty, které jsou hladké a lesklé, patří nějaký krém. Ale na matné, jakoby chlupaté krém ne! Ať je to broušená kůže nebo semišky.

Jak nebo ci je KVALITNÍ imregnace? dle ceny velikosti balení , dle toho co kdo řekne-napíše?

Prodavačka určitě ví. Impregnaci na boty a kabelky používám cca 15 let, ale nejvíce se mi líbí ta s nano částicemi. Ta je skvělá. Nemá cenu psát značku, protože ji v dané prodejně nemusejí mít.

Prodavačka jistě ví. Jasně všechny jsou odborníci na vše. Mezi prodavači je tak jeden z tisíce? co zná a ví. Většinou každá-ý vnutí tu dražší věc !

hodnocení

2x

To je trošku problém. V principu každý z těchto materiálů vyžaduje jiné ošetření.

Nubuk je hladná broušená lícní strana kůže, semiš (velur) chlupatá rubová strana kůže.

Imprex tomu nemůže uškodit.

Lesknout se to nebude - semiš je chlupatý a nubuk matný. Takže krém na boty nepoužívat.

jendad
hodnocení

Spodek (cca po kotníky ) je hladounký a okolo kotníku je asi ten semiš

bramburka

A proc se vlastne ptate, kdyz to prodejce jasne uvadi? Impregnace ma i sirsi pouziti.

jendad
hodnocení

Protože mám větší duvěru v krém , vosky atd. Vždy je krásně poznat , že boty chtějí nakrémovat a vyleštit . U spreje si na to nevzpomenu .

ben®
hodnocení

0x
Dobrý den, osvědčená je původní/tradiční "modrá" Indulona. Zdravím!
doplněno 18.09.24 18:39: Hádejte, co udělá na kůži Indulona? Ano, vsakuje se do ní, t.j. impregnuje ji!
bramburka

Boty jsou z prirodni usne. Indulonou by je naprosto pokazil! Takze spatna rada!

ben®
bramburka - lidská useň/kůže a přírodní useň/kůže jsou si velice podobné. Hodnocení rady nechte na tazatele!
bramburka

@ben: kdyz prodejce doporucuje impregnaci (asi vi proc), tak nebudu tak drahe boty patlat indulonou?!To se asi delalo za minuleho rezimu, kdyz lidi setrili, kde se dalo. Indulona se neda rozlestit a akorat pritahuje prach!

ben®
bramburka - ona ta Indulona funguje bez ohledu na režim. Já jsem si s ní vystačil celý život (na lidskou kůži i na tu hovězí) a nic jsem si tím nezničil (právě naopak). Každopádně, tazatel už má stejně pošplícháno a na semiš by krém použil snad jen deb*l .

Poslední roky vždy, když kupuji boty, dostane se mi u pokladny poučení, čím je mám ošetřovat. Dokonce je šoupnou do nějakého přístroje, aby poté odpuzovaly vlhko.:)

fram

Rovněž hlasuji za Indulonu na kůži. Sprejová impregnace to tak nějak vše zapráskne.

hodnocení

0x

Pokud nebude vadit vzhledová změna povrchu bot , tak bych použil vojenské hmědé leštidlo na obuv (bezbarvé asi nedělají jen hnědé a černé , tedy dnes už nemám ani přehled o takových krémech, takjže ani nwn zda se jiné než vojenské dají sehnat) popřípadě indulonu, modrou. osobně jsem na pracovní farmářky , žluté, použil starou zapomenutou a tudíž i prošlou míchanou v lékárně mastičku na lupenku. V práci mi byl vzhled šumák, důležité bylo že je impregnovaná proti vodě!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]