Nejste přihlášen/a.
Pořídil jsem tyto kožené boty.
Jaký krém na boty bych nejlépe měl koupit (bezbarvý , hnědý) . Máte s něčím dobré zkušenosti?
U popisu bot je primo napsano, ze se maji impregnovat! Kup si impregnaci!Kremem bys tu kuzi jenom zkazil!
Žádný krém, ale kvalitní impregnaci ve spreji. Vlastní zkušenost na tomhle materiálu.
Na boty, které jsou hladké a lesklé, patří nějaký krém. Ale na matné, jakoby chlupaté krém ne! Ať je to broušená kůže nebo semišky.
Prodavačka určitě ví. Impregnaci na boty a kabelky používám cca 15 let, ale nejvíce se mi líbí ta s nano částicemi. Ta je skvělá. Nemá cenu psát značku, protože ji v dané prodejně nemusejí mít.
Prodavačka jistě ví. Jasně všechny jsou odborníci na vše. Mezi prodavači je tak jeden z tisíce? co zná a ví. Většinou každá-ý vnutí tu dražší věc !
To je trošku problém. V principu každý z těchto materiálů vyžaduje jiné ošetření.
Nubuk je hladná broušená lícní strana kůže, semiš (velur) chlupatá rubová strana kůže.
Imprex tomu nemůže uškodit.
Lesknout se to nebude - semiš je chlupatý a nubuk matný. Takže krém na boty nepoužívat.
@ben: kdyz prodejce doporucuje impregnaci (asi vi proc), tak nebudu tak drahe boty patlat indulonou?!To se asi delalo za minuleho rezimu, kdyz lidi setrili, kde se dalo. Indulona se neda rozlestit a akorat pritahuje prach!
Poslední roky vždy, když kupuji boty, dostane se mi u pokladny poučení, čím je mám ošetřovat. Dokonce je šoupnou do nějakého přístroje, aby poté odpuzovaly vlhko.
Pokud nebude vadit vzhledová změna povrchu bot , tak bych použil vojenské hmědé leštidlo na obuv (bezbarvé asi nedělají jen hnědé a černé , tedy dnes už nemám ani přehled o takových krémech, takjže ani nwn zda se jiné než vojenské dají sehnat) popřípadě indulonu, modrou. osobně jsem na pracovní farmářky , žluté, použil starou zapomenutou a tudíž i prošlou míchanou v lékárně mastičku na lupenku. V práci mi byl vzhled šumák, důležité bylo že je impregnovaná proti vodě!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.