Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Holení vousů klasickým holítkem

Od: jana222® odpovědí: 21 změna:

Dobrý den.Celý život se holím moderním holítkem typu Mach3,Gillete Fussion atd..Bohužel se mně zdá že kvalita břitů jde dolů a ceny nahoru tak uvažuji zkusit klasické manuální holítko kam se dávala jedna žiletka např Astra.Nerad bych vše nakoupil štětku,holítko,barbus atd, a zbytečně vyhodil peníze za zklamání.

Určitě se tu najde někdo kdo používal obě metody a může porovnat a napsat své zkušenosti.Co bylo pro něj lepší zápory,plusy atd..díky

21 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

6x

samostatné žiletky a strojky k nim mají trochu nešikovné ochranné pásmo - také jsem se pořezal...

K MACH3 vám napíšu, že jsem měl rok velké balení a v pohodě, ale pak jsem si koupil nové a bylo to tupé, jakoby jiné břity... - tak jsem to reklamoval přímo u Gillette - poslali mi kus za kus - tj. tuším 24 kusů - a světe div se, bylo to zase jako za starých časů.

Tak si myslím, že tam musí být nějaký výrobce uvedený jako "montovna" - a ty z Germany jsou ok, ale jiné stojí za prd. - mrkněte se na krabičku, kde má být výrobce.

Máte úplnou pravdu s těmi výměnnými břity od Gillette. Celé roky používám Gillette Mach3. Na kvalitě je přesně vidět, kde byly "vyrobeny". Nemám takovou spotřebu, takže balení čtyř mi vystačí od Vánoc do Vánoc. Ale nesmí se koupit ty nepovedené,pak je to za trest. Odlupující se pásek, reznutí, tupení během pár tahů... *ee*

smode2
hodnocení

3x

Zkusil jsem jednou a poté co jsem viděl kolik je krve, jsem zbylé žiletky i celý strojek vyhodil. Jinak zcela souhlasím a od jisté doby užívám jednorázové neměnitelné "strojky" s dvoubřitem za pár šupů. Když se ztupí, celé to vyhodím a vezmu další. Mimochodem vynikající na cesty. Není to příliš ekologické, ale je to rychlé, účinné, čisté a pro mě ekonomické.

hodnocení

Přesně z té "krve" mám strach abych po oholení neměl hubu jak když jsem prolítnul trnitým keřem ale je to prý o cviku.

díky za zkušenost..

hodnocení

2x

Dobrý den. Já používám klasické holítko ještě po tátovi, je staré tak odhadem 35 let. Koupil jsem si i nové, hodně podobné a byla to hrůza, i když žiletka byla stejná. Dostal jsem i s těmi výměnnými hlavami, taky nic moc. O elektrickém se ani nezmiňuji. Ale je pravda, že já se holím tak za 5-6 dní. Tak mi to jde nejlíp oholit a situace nevyžaduje, abych musel být oholený denně. Do toho holítka dávám Astry.

hodnocení

1x
Já bych se naučil s břitvou a nebo nějaký lidl apod kvanto za pár kaček... Kdysi jsem se holíval bez problému s takovým tím hříbkem na žiletky. Ale štvala mne pěna co jsem měl až v uších, tak jsem přešel na frézkový elektrický philips.

S břitvou se naučit,to je moc velký majstrštyk.

hodnocení

1x

Má dlouhodobá zkušenost, kdy se holím každý den večer. Původně jsem se holil běžným holítkem s výměnnými žiletkami. Tehdy totiž ani jiné možnosti nebyly. Mluvím o době před cca 50-60 ti lety. Když začala jednorázová plastová holítka, začal jsem využívat tato. V dnešní době, po různých zkušenostech s levnějšími i dražšími, s jednorázovými i s vyměnitelnými hlavičkami, se mi osvědčily, skoro nejlevnější, jednorázová dvojbřitá holítka, která nakupuji buďto v Lídlu , 10 ks kolem 40-ti korun, nebo obdobná a zhruba za stejnou cenu v Penny. A jedním strojkem se dá oholit poměrně vícekrát, což záleží pochopitelně na typu vousů a velikostí holené plochy. Mě, vzhledem k tomu, že mám vousy asi střední tvrdosti a bradku a vousy pod nosem, tak vydrží jeden strojek i 20 dní. Při holení celé tváře by to bylo asi tak minimálně na 10 dní. Přišel jsem na to, že více břitů, ani cena nemusí být zárukou kvalitnějšího holení. Na namydlení klasickou holící štětkou používám, opět klasický Barbus, v kelímku, nebo dříve i v tubě. Po holení používám "kolínskou" vodu, případně sprej STR8. :)

hodnocení

0x

Prosím Vás.Já taky kdysi používal "značková" holítka typu Gillete..atd..tedy měl holítko,které jsem dostal na Vánoce plus tři břity co byly vždycky k tomu.No a až jsem je vypotřeboval,tak jsem byl nucený k tomu vždycky dokupovat náhradní vyměnitelné břity za nekřesťanské peníze.Tuším,že za tři kusy snad 300.Nevím teď už.Nasadil a jak píšete po dvou třech holeních už mi to připadalo tupé.

Taky jsem zkoušel klasické žiletky a dával si je do stroječku,jak můj dědeček.Ale,to se mi zdálo,že je sice lepší,ale zase se mi zdálo,že mě to hodně zraňuje.

Takže si kupuju když je v Lídlu na to akce,tak to jejich holítko a mají to i s hodně břitama a to mi vydrží skoro celý rok za 200.Takže myslím,že super v rámci možností.

gill

Víc vydrží, když je nenecháváte ve vlhku koupelny.

hodnocení

0x
Dobry den, ja bych se toho nebal. Staci par oholeni a nebyt uplne kopyto. Je fakt ze s temi vicebritovymi muzete litat rukou po hube temer libovolne a neriznete se. S tim klasickym kopytkem (tak se tomu u nas rika) na jednu ziletku od astry je pri holeni potreba trochu soustredeni ale jde to, zalezi jak k tomu pristoupite. Ja se holival i britvou (super pocit, takova frajerinka) Ted si tvar temer neholim, udrzuji el. zastrihovacem na strniste. Ale uz nekoik let pro zmenu holim dvakrat tydne tim kopytkem lebku. Zkusenost je takova ze kdyz vlozim novou ziletku je potreba holit s citem a moc netlacit. Po vymene za novou dochazi nejcasti k riznuti. Ale vetsinou jde o to ze to odrizne nejaky kozni vystupek (zacinajici bedar nebo neco v tom smyslu). Za me to ma jeste ten ekologicke prinos, ocelova ziletka se da recyklovat, plastova jednorazovka proste skonci na skladce. Ale to uz je vec individualniho pristupu.
Nevim jak to maji gillet mach 3 a jine moderni holitka ale ty moje no name jednorazovky ktery jsem kdysi mel meli nevyhodu v tom ze kdyz jsem se holil a uz mel delsi strniste tak se dost ucpavaly a neslo to vyplachnout. U toho kopytka staci povolit a vyplachne se to hned. Takze za me vyhrava klasicka ziletka nebo ta britva.

km
hodnocení

0x

holím se tak jednou za měsíc a používám elektrický strojek, ale ne ten na krátké vousy, ale ten zastřihovač a jsem spokojený

hodnocení

Děkuji všem za názory.

Po názorech zde zatím upustím od obyčejného "astra" holítka a zkusím ted jednorázovky ala Lidl

díky

hodnocení

0x
Pocitam, ze na vousy to nemate. Do toho bych vubec nesel, at nevypadate jak po srazce s ostnatym dratem. Janse celou dobu holik 5britama a nakonec jsem presel na philips one blade a ted mam vetsi zastrihavac na vousy... Oholim na 3mm jednou za mesic a neni co resit

kdosi
hodnocení

0x

Já jsem vyzkoušel jak nějaká ta holítka s více žiletkama, tak klasický jednožiletkový strojek na žiletky, tak i strojek elektrický, ale nakonec jsem skončil u břitev.

Tam byla větší investice do začátku (kameny, řemen ...) ale ta ostrost a kvalita oholení je nakonec nesrovnatelná, jde ji zachovávat trvale a udržovat celkem snadno, provozní náklady jsou v podstatě jen spotřebované mýdlo, horká voda a čas.

dimjim
hodnocení

0x

Celý život jsem se holil elektrickým strojkem, proč to nezkusíte taky? Nebo se neholit, já už na to taky prdím.

pr
hodnocení

0x

Vyzkoušel jsem více různých jedno i dvou břitových holítek a nakonec se mi nejlépe osvědčilo klasické holítko na vyměnitelné žiletky s břitem z každé strany. U nás v Česku jsou ty různé žiletky a holítka docela dost drahé a tak ty klasické vyměnitelné žiletky už několik let kupují v Číně na AliExpress kde to vychází o docela dost levnějí a kvalita je téměř srovnatelná s těmi drahými které se prodávají u nás. Samozřejmě ne všechny žiletky z Číny jsou dostatečně dobré a s některými se téměř nebo vůbec nedá holit a tak je tam třeba kupovat ty které se nejlépe osvědčí. Za nějakých +/-70 Kč se tam dá koupit 30 kusů žiletek kde v jedné malé krabičce je jich 10 kusů a u nás v Česku pouze 5 kusů. Žádnou pěnu nebo mýdlo na holení nepoužívám. Je to zbytečné a ničemu to nepomáhá. Stačí si pořádně namočit vodou tvář s vousy a občas i holítko se žiletkou. Občas také používám elektrický holící strojek převážně když chci být oholený rychleji, ale asi žáden dektrický holící strojek nevyholí tvář dokonalé do hladka jako žiletka a vousy pak trochu rychleji narůstaji. Každému může vyhovovat něco jiného a proto záleží na co je kdo zvyknutý.

Ve studené vodě?

To mi připomíná armádu a základní vojenskou službu ve vojenském prostoru Libavá ...

pr

Ano, já používám sludenou vodu, ale je možné stejně dobře použít i teplou pokud někomu vadí studená.

Tak ještě jednou. Ono taky záleží dost na tom, jaké kdo má vousy. Dle mých zkušeností, jak jsem již psal, i na silnější vousy, se mi osvědčily dvoubřité jednorázové strojky z Lídlu, nebo i z Penny, 10 ks kolem 40,- Kč. Hubu namydlím teplou vodou a štětkou Barbusem z kelímku, holící strojek přepláchnout horkou vodou a holení snadné, bezbolestné a s minimálním nebezpečím pořezání. Jeden strojek vydrží několikrát a poměrně hodně dlouho. Vyholeno perfektně a náklady na holení minimální.

pr

Ano, také částečně záleží na tom jaké má kdo vousy. Mne se osvědčily vyměnitelné žiletky z AliExpress které jsou levnější. Proč platit více když to jde i levněji, ale chápu, že jsou i takoví co jim na ceně nezáleží. Nějaké pěny, mýdla, barbusy na holení jsou zcela zbytečné věci které pouze trochu prodlužují celé holení a k ničemu to není dobré. Každému na holení může vyhovovat něco jiného na co je zvyknutý až do doby než vyzkouší něco jiného lepšího.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]