Nejste přihlášen/a.
Jeden můj známý měl před mnoha lety chalupu v Jizerských horách. Něco dopravit tam tehdy byl problém, takže měl zásoby konzerv s nejrůznějším obsahem ve vlhkém sklepě. Hodně konzerv bylo rezavých, z některých myši okousaly viněty, všechny byly opředené pavučinami. Běžně jsme je konzumovali, nikdy by nás nenapadlo je vyhazovat (pokud tedy nebyly nafouklé). Ten člověk se dožil velmi slušného věku a snad ani nevěděl, co je to doktor.
Občas ale byla sázka do loterie, co vlastně otvíráme k večeři. Jestli vepřové, nebo třeba třešňový kompot .
Proč byste nejedla potraviny z konzerv? Myslíte, že tam jsou už zvířátka uvnitř?
K dnešnímu dni mohou být na trh uváděny pouze níže uvedené konkrétní druhy a formy hmyzu. Viz SZPI
Jedná se o:
zmrazené, sušené a práškové formy cvrčka domácího (Acheta domesticus)[1]
částečně odtučněný prášek z cvrčka domácího (Acheta domesticus)[2]
zmrazené, sušené a práškové formy druhu saranče stěhovavá (Locusta migratoria)[3]
sušené larvy potemníka moučného (Tenebrio molitor)[4]
zmrazené, sušené a práškové formy moučných červů (larev) potemníka moučného (Tenebrio molitor)[5]
zmrazené, kašovité, sušené a práškové formy potemníka stájového (Alphitobius diaperinus)[6]
I Seznam zprávy o tom informuje...Tak nebuďte " fajnovka" , vždyť skoro nevíme, co konzumujeme...kdo pravidelně sleduje složení všech potravinařských výrobků, že ...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.