Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Hmyz v potravinách

Od: korecka odpovědí: 9 změna:
Dobrý den, mám velký šuplík,kde skladují konzervy,rybičky atd. Objevil se tam hmyz,sprejem jsem ho vyhubila Konzervy jsou zavřené,ale nějak nemám chuť je jíst.Co myslíte? Děkuji

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x
Vy olizujete konzervy?
Pro klid duše, před otevřením opláchněte v teplé vodě a dobrou chuť.

kdosi
hodnocení

1x

Že když je nechceš jíst, tak je můžeš vyházet a uvolnit si tak šuplík.

I když já bych je prostě před otevřením umyl a neolizoval zvenku, uvnitř se nic nezměnilo.

hodnocení

1x

Jeden můj známý měl před mnoha lety chalupu v Jizerských horách. Něco dopravit tam tehdy byl problém, takže měl zásoby konzerv s nejrůznějším obsahem ve vlhkém sklepě. Hodně konzerv bylo rezavých, z některých myši okousaly viněty, všechny byly opředené pavučinami. Běžně jsme je konzumovali, nikdy by nás nenapadlo je vyhazovat (pokud tedy nebyly nafouklé). Ten člověk se dožil velmi slušného věku a snad ani nevěděl, co je to doktor.

Občas ale byla sázka do loterie, co vlastně otvíráme k večeři. Jestli vepřové, nebo třeba třešňový kompot *smich*.

kozabobek
hodnocení

0x

Okamura má v kampani, myslím že tam byl hamburger s červa ma, takže my si je normálně v jídle. Maso jako maso ne?

kdosi

Tak co jí Okamura mě nezajímá, oni tyhle šikmoocí mají občas různé chutě *smich*

Okamura není šikmooký, je to Čech jako poleno. Jakoby Jiřímu z Poděbrad z oka vypadnul. Dokonce i ty hůlky na rýži mají stejný

ben®
hodnocení

0x
Dobrý den, myslím si/doufám, že zde jen žertujete. Pokud nechcete jíst konzervy, tak si je nekupujte. Pokud znáte hmyz, který se umí prožrat skrz plech, tak nám o něm napište. Nejste novomanželka ? Zdravím!
P.S. Těm konzervám, až je opláchnete, nic není a jsou jedlé (tedy, jejich obsah).

hodnocení

0x

Proč byste nejedla potraviny z konzerv? Myslíte, že tam jsou už zvířátka uvnitř?

K dnešnímu dni mohou být na trh uváděny pouze níže uvedené konkrétní druhy a formy hmyzu. Viz SZPI

Jedná se o:

zmrazené, sušené a práškové formy cvrčka domácího (Acheta domesticus)[1]
částečně odtučněný prášek z cvrčka domácího (Acheta domesticus)[2]
zmrazené, sušené a práškové formy druhu saranče stěhovavá (Locusta migratoria)[3]
sušené larvy potemníka moučného (Tenebrio molitor)[4]
zmrazené, sušené a práškové formy moučných červů (larev) potemníka moučného (Tenebrio molitor)[5]
zmrazené, kašovité, sušené a práškové formy potemníka stájového (Alphitobius diaperinus)[6]

I Seznam zprávy o tom informuje...Tak nebuďte " fajnovka" , vždyť skoro nevíme, co konzumujeme...kdo pravidelně sleduje složení všech potravinařských výrobků, že ...

dinach
hodnocení

0x

tazatelku chapu...vystrikala jsem taky hmyz biolitem,smrad,pak jsem mrtvy hmyz vyklizela...a nemela jsem ani chut ty konzervy pak jist

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]