Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Proč nechat vychladit smetanu na Paříž.smetanu přes noc?

Od: boban® odpovědí: 6 změna:
Smetanu zahřejeme, přidáme čokoládu nakrájenou na malé kousky a vypneme plamen. Rozpustíme, necháme vychladnout a uložíme do lednice přes noc odpočinout.
Otázka je, proč nechávat vychladit přes noc? Co se tam stane za kouzlo?
Díky

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ltz
hodnocení

3x
Lépe se vyšlehá dotuha, bude provzdušněná. A lépe se s ní bude pracovat, třeba když budete zdobit dort nebo jen dělat pohár. Vychlazená bude i chutnější.
hodnocení

A proč přes noc? To nestačí, aby byla jen vychlazená?
kdosi

Stejně jako některé věci nestačí jen zahřát na 100 °C, aby se uvařily, ale musí se tam i delší dobu ta teplota udržovat, tak jsem zjistil, že to občas platí i naopak, je potřeba některé věci ochladit a udržovat studené nějakou dobu, aby pořádně ztuhly.

hodnocení

0x
Delejte ty recepty podle tech receptu.
Presne proto jsou lepsi kuchari muzi - drzi se zavedeneho a preferovaneho standardu.
Pak prijdou krasky a delaji hogo fogo segedin s nutellou na tiktok a jsme vite kde...
hodnocení

Receptů se držím rád
Už jen ta jistota, že když něco začnu, tak vím, že to bude nakonec za něco stát.
Rád vím co a proč. Proto by mě zajímalo, co se tam kouzelnýho přes noc stane.

kmet
hodnocení

0x

Důvod, proč se to má nechat přes noc je, že během noci se předpokládá nižší návštěvnost chladničky, menší počet různých lidí, které bude zajímat, co pak se to tam chladí a jak to asi tak chutná. Nuže důvod pro "přes noc" je menší pravděpodobnost ujídání. Už jsem to sem psal, ale někdo to smazala. Nechápu, protože je to ryzí odpověď na otázku (viz čast "kouzlo").

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]