Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, mám jít na operaci lýtkové kosti - nádor a doktor mi doporučil, abych se předem naučila chodit o berlích. Jaké berle jsou nejlepší, na nohu nebudu moc stoupnout asi měsíc a pak pomalu zatěžovat? Nemám s tím žádnou zkušenost, tak prosím poraďte. Díky Dana
Slečna se na francouzských udrží. Sama jsem na nich "strávila"celkem dva roky. Mám je doma a vnuci /11-15/ s nimi řádili. Dobře to zvládali. To by fakt jeden musel být hodně shnilej, kdyby to nedal. U těch vysokých podpažních je to horší, myslím stabilita.
Asi francouzské. Chodit se s nimi naučíte snadno, hlavní jsou zásady chůze ze schodů a do schodů. To Vám měli říct tam, kde Vám nácvik chůze doporučili, nebo v prodejně zdravotnických potřeb. Pak je dostanete na předpis, teď stačí si seštelovat půjčené. Poradí na každé rehabilitaci.
Nevím, odkud jste. Zadala jste si na internetu půjčovna kompenzačních pomůcek? Možnosti jsou.
Nebo se podívejte u Vás, jestli není Svaz invalidů a od nich se odrazte, třeba Vás nasměrují.
Jsou půjčovny, které půjčí na pár dní. Nebo mají podmínku měsíc. Dle toho, na koho narazíte.
----------------
Pokud budete mít vybráno, co budete používat, na YouTube jsou videa, která ukazují, jak chodit do schodů a ze schodů.
Zde namátkou půjčovny :
Moc děkuji za rady. Doktor mi právě radil, abych si to někde vyzkoušela, že někdo nedává ty vysoké, někdo nemá stabilitu na francouzských, vysoké prý tlačí do podpaží a špatně se s nimi chodí po schodech, francouzských je více druhů a je to dost rozdíl. Zatím, co jsem vyzkoušela, tak troje francouzské hole a nejvíc mi seděly takové obyčejné s DMA. Nebyly ani vyměkčené, ale byly stabilní a pěkně mě v nich držely ruce. Je mi 25, vážím 65kg. Myslíte, že mám vyzkoušet i ty vysoké? Problém je, že mi je nikdo nepůjčí na dýl, a v lékárně to za tu chvilku nějak asi moc nezjistím.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.