Nejste přihlášen/a.
Zkoušel z vás odpovídajích vynechat jjablka a nahradit to jiným ovocem.Mám doma nektarinky a tmavé hroznové víno.Banány nejím.
Za b/ rozkvedlané vejce dáváte do mléka a také do tvarohu.? Vejce nedávám,jen nezbytně nutně do pokrmů,
Vyzkoušeným změnám fandím.
Nezbývá, nežli to vyzkoušet. Podle mě to asi nebude úplně ono.
Každej to dělá trochu jinak. Super zemlbábu, u nás žemlovku dělala babička. Prý ji to naučila paní radová, když byla za první republiky v Praze ve službě u nějakého soudního rady. Z rohlíků a každé kolečko rohlíku napřed namočit do mlíka. K tomu tvaroh a skořici. Dobrota převeliká.
To teda věřím,věnovaly tomu čas a nikam nespěchaly hospodyně za 1.Republiky
Tvaroh je zásadní,ale skořici :-o
ani jsem to nikdy neslyšela.Odpovídající nahoře,také dává skořici,překvapení,tak asi do mlíka trošku dám
Vymažu rendlík máslem. Vejce rozkvedlám v mléku. Rohlíky nakrájím šikmo na oválky, namáčím v mléku a rovnám vrstvu v rendlíku. Na to nastrouhaná jablka, trochu cukru, skořici, rozinky v rumu. Vrstvy opakuji, poslední je rohlíková. Pokladu plátky másla a upeču v troubě. Můj masožravec se může utlouct.
Tvaroh nedávám, nemáme rádi.
Žemlovce třeba s hruškama bych se nebránila, to hroznové víno - nevím. Nedovedu si to představit, tu chuť upečeného hroznu. Ale kdoví, nemusí to být špatné. Nektarinky asi v klidu.
Vycházím z toho,co mám a co mám ráda a to je tvaroh 3ks,z kupovaných jablek to nebudu dělat,james greaw letní jablko není,jinak jsem to dělávala i z jablek,ale už supermaketové nekupuji.Hrušky nemáme,ale zní to speciálně.Nahoru dám sníh vypadá to jako dort.
Já si myslím, že toto ovoce, jiné než jabka, patří více do nákypu. Třeba rýžového. Těch nákypů je více, ale maminka i já děláváme jen z rýže. Semlbabu dělávám buď z vánočky nebo z briožek nebo z mazance. Někdy jen s jablíčky někdy i s tvarohem a jablky nebo s pudinkem a jablíčky. Podle nálady.
Žemlovku jsem z duše nenáviděla. Všichni ji dělávali z rohlíků. Ale jen do té doby, než jsem dostala žemlovku, právě z vánočky a to je doslova cukrářský výrobek. Naprosto k nesrovnání. Úžasná dobrota!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.