Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Dcera nemá na krátké tričko postavu

Od: mama1234 odpovědí: 22 změna:

Dobrý den, jak mám 17 leté dceři vysvětlit, že na to nosit krátké tričko prostě nemá postavu? Přidávám jen oříznutou fotku... Takhle klidně chodí venku a nenechá si to vymluvit. Chápu, že když je horko, nechce se pařit v roláku... ale žena přece musí mít trochu vkusu a vyhodnotit, co si může a nemůže dovolit a ona prostě má přecejen nedostatky, které si musí uvědomit a které si mimochodem sama způsobuje... Upozorňuju, že ta fotka je před večeří... po večeři, u které ona si klidně papá a papá, v pohodě si i 2x přidá a má pak samozřejmě to břicho ještě daleko větší a klidně s ním jde vystrčeným ven... pochybuju, že někoho zajímá její pupík, ale hlavně asi nikdo neocení ty vyvalené špeky... Přitom vidím jak často domů přijde s plným papírovým pytlíkem z McDonaldu... když jdeme někam na oběd klidně si objedná polívku, hlavní jídlo a ještě dezert... já v jejím věku obědvala klidně jen malý talíř polívky a byla jsem jako lunt... Po večerech taky baští sladkosti a když jí říkám, že víc než půlka čokolády za večer snad už vážně stačí, tak reaguje tak, že jí demonstrativně radši sní celou... Nevím, co s ní. Když jí říkám, že špeky přece nejsou nic k chlubení, klidně mi drze říká, že to teda jsou... Problém je, že ta krátká trička prostě nosí všechny její kamarády, ale většinou jsou krásně štíhlonké a můžou si to dovolit... Je pravda, že má i kamarádky, které tu pneumatiku na břiše mají ještě větší než ona a taky ta panděra nosí odhalená... ale to už je přímo vrchol nevkusu... bojím se, že si možná právě u nich bere příklad... Díky za nápady a rady, co s tím.

Dcera nemá na krátké tričko postavu

22 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

18x
A proč Vám to tak vadí? Tohle si musí uvědomit sama, s tím vy nic neuděláte. Třeba až se jí vysměje pár kluků, tak to takhle nosit přestane a něco se sebou udělá. Do té doby nemá důvod. Za mě je to hrozný a nevkusný, ale mně se tenhle styl nelíbí ani na štíhlé holce, nicméně u vaši dcery je to vrchol nevkusu.

hodnocení

15x
Já nevím. Ale zase se mi to zdá dotaz , kde se slečna snaží zjistit, jak budeme reagovat na její postavu, nebo dotaz trolla.
Zdá se mi divný,aby matka takhle veřejně ukazovala dceru...
Jestli je to myšlený vážně tak je matka slípka, protože není schopná dceru naučit pár chutných receptů, které zasytí a nejsou tak kalorický.

Přesně to samé napadlo mně.Divný dotaz.

km
hodnocení

6x
Je to jeji bricho - jeji to jeji vec. Nereste.

jk2021
hodnocení

4x

Jen si dovolím poznamenat, že v sedě má pneumatiku na břiše každý, chtělo by to i foto ve stoje.

hodnocení

4x

Mezi námi... Dneska narazit na štíhlou holku je taky docela zázrak...

realitycheck
hodnocení

4x
Tahle společnost je fakt chorá. Vy jste přesně ten typ matky, kvůli které mají holky poruchy příjmu potravy! Nastěstí se vaše dcera zatím zdá být v pohodě a nic si z vás nedělá. Snad jí to vydrží. Bože, je úplně v pořádku že se ráda nají. Máte naprosto zdravou, krásnou dceru a chcete si s ní kazit vztah kvůli nějakému naprosto zanedbatelnému špíčku? A všichni tady ostatní! Není tlustá, je úplně normální... kdo vám vštípil představu, že normální žena musí být jako kostra? Je to zdravá holka s notmální postavou a i kdyby přibrala 20 kg, pořád bude normální... Neřeknu, že byste měla obavy o její zdraví, kdyby byla trojnásobná, ale tohle?!? Nechte ji být, je štíhlá a i kdyby byla skutečně tlustá, může si nosit co chce a je to jen její věc!
id
Pokud je toto v 17 normální postava, tak vy asi taky jste normální se 150 kg. Po dětech vás slečna dožene a co by dup jí čeká invalidní důchod. To je také normální?
jkj

A proč by to neměla být normální postava? Každý nemusí být vychrtlý na kost. A proč by měla mít po dětech 150? Třeba bude mít celý život mírnou nadváhu, ale bude to fajn máma a bezvadná manželka, co se nebude stále honit za tím, aby vypadala jako radiátor - samý žebro.

hodnocení

4x

troll?

co potřebuje radu od cizích lidí z internetu?

Nebo slečna, co ji zajímá názor na její oblečení. Neříkám že je to na 100% troll

hodnocení

4x

Jako otec dcery Vám mohu dát jednoduchou radu. Sedmnáctileté holce NEVYSVĚTLÍTE absolutně nic, zejména co se týče oblékání, malování a podobných záležitostí. Naše generace je pro ně prostě jen ,,fosilové´´ a čím víc do ní budete hustit, tím víc půjde do opozice a just to bude dělat. Prostě řečeno - pokud si na to sama nedojde, je jakýkoliv proslov naprosto zbytečný. Takže - nechat být, ono to časem (možná) přejde ...

smode2
hodnocení

3x

No? Nemá. A jste si jistá že nejsou na fotce dva? Určitě je jen tlustá?:)

hodnocení

2x
Tak postavu na tento druh triček vážně nemá. Jenže jí to nevysvětlíte,vkus si musí každý najít a určit sám. Maximálně můžete zasáhnout, když takhle ohozená půjde někam s Vámi. Každopádně bylo já Vás ji naučit správně jíst a nenechat ji přecpávat. Ale pozor - za mě nijak tlustá není, tak do ní nešít, aby nepřestala jíst a nezničila si žaludek. Když bude ve vašem dosahu, tak vařte odlehčenější jídla a dohlížejte na porce. Když se nenaučí správně jíst, tak se z ní za pár let může stát machna, která už kila nikdy nedá dolů - protože prostě nebude chtít. Chápu, že už si asi oblečení v tomto věku kupuje sama, takže nad tím dohled mít nebudete. Ale dnešní holky i ženy moc soudnosti nemají, to vidím kolem sebe. Přitom je tolik krásného a vkusného oblečení.
jaj*
Hlídat porce nepomůže, pokud mají v blízkosti mc donald, já si musím vzít tenisky a do KFC si zaběhnout, tím tomu i trochu odlehčím a mám to jako oběd. Takže u mě spíše naopak, nejdu běhat, nejdu se najíst a tak přiberu. Kdyby bylo KFC kousek ode mě tak tam jim denně obzvlášť kdyby mi někdo doma omezoval jídlo, spíše ji motivovat k pohybu, to dělá strašně moc, jestli nemají někde třeba sálový lekce, na něco takovýho teď budu chodit, jsou to různý cvičení se vším možným.

id
hodnocení

1x
Jediné co můžete udělat je, že dcera doma nenajde nic sladkého. Ať si na své pochutiny vydělá na brigádě. A omezit kapesné.

hodnocení

0x

Je vidět, že jste jiná generace. Já bych to přísně zakázala. Kdyby bylo potřeba, tak bych zařvala. Žádné přemlouvání, žádné dohadování. Nic víc by nebylo třeba.

hodnocení

0x

Když vstane, tak to bude OK. Klidně at to nosí.

kdosi
hodnocení

0x

Vyměňte tričko, dceru, postavu, nebo hodnotící kritéria, případně libovolnou kombinaci téhož :)

mraf
hodnocení

0x

Jde zřejmě o typ trička módního v partě dívky, zejména. To pominout nelze. aboutyou.sk/...

Moje babička švadlena říkávala: "Mládí sluší všecko". Vkus nelze naordinovat v pubertě - zřejmě.

Mně osobně by vadila černá barva trička. Jo a nechodit večer tmavým parkem - pro hodně lidí je toto sexy provokace.

krasnyrozkrok
hodnocení

0x

Tady je jednoznačně chyba na vaší straně. Máte škodlivé hodnocení vaší dcery a v jejím věku ji to opravdu může uškodit. Měla byste ji spíš podporovat, než ji zhazovat nevhodnými poznámkami o jejím vzhledu. Jste příliš přísná. Kdyby se to týkalo vás, ale netýká. To si nemůžete dovolit. To ji škodí. To jsou vaše hodnocení, že vy máte zdeformované vnímání krásy světskými kapitalistickými manýry, časopisy módy kde jsou hubené podviživené modelky. Má krásnou postavu tak ji nechte. Je třeba aby byla sama sebou a ne abyste ji podřezávala sebevědomí. Pěstujte vzájemnou důvěru a ne podkopávání důvěry.

xd
hodnocení

0x

A kdo jí na to triko dal peníze a na ten McDonnald a na ty sladkosti?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]