Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, jak mám 17 leté dceři vysvětlit, že na to nosit krátké tričko prostě nemá postavu? Přidávám jen oříznutou fotku... Takhle klidně chodí venku a nenechá si to vymluvit. Chápu, že když je horko, nechce se pařit v roláku... ale žena přece musí mít trochu vkusu a vyhodnotit, co si může a nemůže dovolit a ona prostě má přecejen nedostatky, které si musí uvědomit a které si mimochodem sama způsobuje... Upozorňuju, že ta fotka je před večeří... po večeři, u které ona si klidně papá a papá, v pohodě si i 2x přidá a má pak samozřejmě to břicho ještě daleko větší a klidně s ním jde vystrčeným ven... pochybuju, že někoho zajímá její pupík, ale hlavně asi nikdo neocení ty vyvalené špeky... Přitom vidím jak často domů přijde s plným papírovým pytlíkem z McDonaldu... když jdeme někam na oběd klidně si objedná polívku, hlavní jídlo a ještě dezert... já v jejím věku obědvala klidně jen malý talíř polívky a byla jsem jako lunt... Po večerech taky baští sladkosti a když jí říkám, že víc než půlka čokolády za večer snad už vážně stačí, tak reaguje tak, že jí demonstrativně radši sní celou... Nevím, co s ní. Když jí říkám, že špeky přece nejsou nic k chlubení, klidně mi drze říká, že to teda jsou... Problém je, že ta krátká trička prostě nosí všechny její kamarády, ale většinou jsou krásně štíhlonké a můžou si to dovolit... Je pravda, že má i kamarádky, které tu pneumatiku na břiše mají ještě větší než ona a taky ta panděra nosí odhalená... ale to už je přímo vrchol nevkusu... bojím se, že si možná právě u nich bere příklad... Díky za nápady a rady, co s tím.
Jako otec dcery Vám mohu dát jednoduchou radu. Sedmnáctileté holce NEVYSVĚTLÍTE absolutně nic, zejména co se týče oblékání, malování a podobných záležitostí. Naše generace je pro ně prostě jen ,,fosilové´´ a čím víc do ní budete hustit, tím víc půjde do opozice a just to bude dělat. Prostě řečeno - pokud si na to sama nedojde, je jakýkoliv proslov naprosto zbytečný. Takže - nechat být, ono to časem (možná) přejde ...
Jde zřejmě o typ trička módního v partě dívky, zejména. To pominout nelze. aboutyou.sk/...
Moje babička švadlena říkávala: "Mládí sluší všecko". Vkus nelze naordinovat v pubertě - zřejmě.
Mně osobně by vadila černá barva trička. Jo a nechodit večer tmavým parkem - pro hodně lidí je toto sexy provokace.
Tady je jednoznačně chyba na vaší straně. Máte škodlivé hodnocení vaší dcery a v jejím věku ji to opravdu může uškodit. Měla byste ji spíš podporovat, než ji zhazovat nevhodnými poznámkami o jejím vzhledu. Jste příliš přísná. Kdyby se to týkalo vás, ale netýká. To si nemůžete dovolit. To ji škodí. To jsou vaše hodnocení, že vy máte zdeformované vnímání krásy světskými kapitalistickými manýry, časopisy módy kde jsou hubené podviživené modelky. Má krásnou postavu tak ji nechte. Je třeba aby byla sama sebou a ne abyste ji podřezávala sebevědomí. Pěstujte vzájemnou důvěru a ne podkopávání důvěry.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.