Nejste přihlášen/a.
Zde seznam výrobců, kteří na zvířatech netestují:
Jak vidíte, váš výrobce se na seznamu nenachází, tj. s největší pravděpodobností své výrobky na zvířatech testuje.
Jinak můžete být naprosto klidná, trend netestování na zvířatech je rostoucí, a to díky tomu že se začíná čím dál častěji testovat rovnou na lidech. Můžete se přihlásit. Což by bylo nakonec nejlepší řešení. Čím více takových dobrovolníků, tím více zachráněných zvířat.
Jsou i lidé, kteří s testováním na zvířatech nesouhlasí a nemají zájem tento způsob týrání podporovat, zvláště když to není nezbytně nutné. Sám se také snažím vybírat prostředky, které se na nich netestují a naštěstí se mnohdy dá najít adekvátní náhrada
Víte ono s těmi velkocohvy a širými lány - umíte si představit, jak by se tímto způsobem uživila byť jen naše republika a to je docela řídce osídlená (těch 30 arů na člověka, co jsem někde vyčetl jako minimum pro seběstačnost by se možná i s rezervou našlo, teda pokud dobře počítám). Maso od místího farmáře nebo rovnou z vlastní zahrádky (taktéž ovoce a brambory...) je sice pěkná věc, ale obávám se že to je minoritní zábava, že na uživení jsou právě nutné velkochovy a širé lány a plantáže. A nejde jen o plochu, ono by pak v zemědělství muselo být i víc lidí.
Ostatně můžete od místního farmáře nakupovat i nějaké ty pleťové krémy. Nebo se rovnou mazat vepřovým sádlem.
@marketka - zvířata mám velmi ráda, dokonce až tak že ani mouchu nezabiju... Maso kupuju jen od lokálních farmářů
Mouše byste neublížila, ale masíčko je OK, když to zvíře zabije někdo jiný. Aha.
Měl jsem pocit, že už dost dlouhou dobu se kosmetika na zvířatech testovat nesmí (léky snad ještě pořád ano, ale kosmetika ne). Navíc v EU a v civilizovaném světě vůbec, je prý takové testování dost byrokraticky náročné. Taže se mu firmy logicky snaží vyhnout. (Samozřejmě to nevylučuje, že taková nadnárodní firma tyhle testy provede někde v bandladéši nebo jiné tramtárii, kde jsou volnější podmínky.)
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.