Nejste přihlášen/a.
Zdá se, že zmizely z prodeje polévkové nudle Panzani, naposledy jsem je objevil v Bille ve výprodeji, rychle zmizely a už několik měsíců nikde nejsou. Nedělám z nich jenom polévku, jsou dobré i s tvarohem a tak, nerozvařují se a drží tvar.
Obrázek je jen ilustrativní, byly v podobném pytlíku 500 gr. Ani na netu už je nemůžu objevit.
Zajímaly by mě dvě věci:
1) jestli se fakt už nevyráběj
2) čím je nahradit
Všem se omlouvám, myslel jsem tyhle:
Celkově mi přijde, že se Poraďte zhoršilo. Na rozdíl např. od Zpovědnice tu lidi vždycky odpovídali k věci, slušně, netrollilo se tu, teď se tu často odpovídá mimo, autoři těhle odpovědí ještě dostanou obodováno a připadají si jak největší borci (viz třeba nedávná otázka na tuším porovnání streamovacích služeb a několik bodů obdržela odpověď ve stylu nečumte na kraviny a radši jděte ven). Tady se pan Svačinka (byť některé jeho otázky jsou dost na hraně) zeptá na konkrétní nudle a dočká se odpovědí já si je dělám doma a kupte si tyhle, ty jsou lepší, z neznámýho důvodu má dva body i odpověď týkající se rádoby vtipnýho českýho označení pro penne, která s otázkou vůbec nesouvisí. Pak není divu, že jsou Češi v zahraničí za burany.
Tuhle otázku navíc zakladatel korunoval a udělal z nás všech debily, protože se spletl. No skvělý. Jeden odkaz už přidal Ben, tady jsou o chlup levnější. Je možný, že v kamenných obchodech neměly odbyt, proto je nemůžete sehnat v rámci běžnýho nákupu - lodreko.cz/...
pastanoodle:
jo, to jsou oni.
Díky všem za odpovědi, podle mě je důležitý výsledek a k tomu jsme se dobrali.
"odpověď ve stylu nečumte na kraviny a radši jděte ven" - To je odpověď pro ty, kteří jsou schopni se zamyslet nad svým životem, ovšem to je pouhých 20%...
Jinak ta otázka, pokud byla položená, tak jak ju interpretujes, je asi na úrovni otázky chlapa: která ženská je nejlepší...
Vládní otázka líného jedince, který nechápe, že by musel definovat spoustu podotázek, jinak bude daleko efektivnější v dnešní době i levnější a rychlejší si to prostě vyzkoušet
Babiččiny nudle mám moc rada. Tazateli, když dáš hodně vody a dodržíš dobu vaření, klidně v tom čase odebereš vzorek, nic nerozvaříš.
@pansvacinka - ale ty se rozvařej na kaši, nepoužitelný
Omyl - to vy je rozvaříte, jen to ještě doteď nevíte Nudle a prakticky jakoukoli podobnou vložku do polévky nikdy nesmíte uvařit úplně do měkka. A) musí být lehce nedovařené (asi jako al dente), protože v té horké polévce dojdou (a není z nich kaše), B) uvařené slít a na cedníku fest propláchnout studenou vodou; jednak se zpevní, druhak jim taky zarazíte kašovatění. Jen pak musíte mít polévku co nejteplejší, protože nudle ji zchladí, C) neskladovat polévku s nudlemi, ale oboje zvlášť - zas se nenacucají a nerozkydnou.
Naše stařenka dělávala tenounké nudle, tenké jako vlas a dlouhé, že už byly v krku a ještě visely do talíře. Takhle dlouhé je dělávala pro nás, milovali jsme to takhle. Takže já dnes pro sebe nudle nedělám, ale kupuji vaječné a ty nejtenší. Babiččiny jsou dobrá značka a také ty, co jsou v menším, jakoby kvadrátu, balíčku Bývají dlouhé i krátké. Někdy i s polským označením Makaron babči. Ani nevím, kdo je výrobce. Občas u řezníka mívají velký balík vlasových nudlí v celofánu a ty jsou nejlepší.
Pane Svačinko, jsem k vašemu nákupu velmi skeptická. Nechci se šťourat ve vašem soukromí, ale nedá mi to, musím se zeptat. Jak často vaříte vývary? Nudle vaříte zvlášť nebo je zavařujete přímo do polévky? Dáváte nudle i do jiných polévek než do vývarů? Vařte jen pro sebe nebo pro kasárna? Nebo možná, máte rád tyto nudle i jinak, než v polévce? Když se vám bude zdát, že jsem vlezlá, neodpovídejte.
A ještě se musím zeptat, děláváte i jinou "vložku" do polévky než nudle? Třeba celestýncké nudle, krupicoé nočky, sýrové nočky, játrové knedlíčky, kapání, strouhanou zavářku, kvasnicové nočky, rýži, krutonky.
Ahááá, tak tak to je. To se nedivím, že máte tak velkou spotřebu nudlí. Kyždý pátek a sobotu jsem u sebe mívala vnoučka na noc a mladí měli volno pro svůj program. Malý vždycky chtěl nudličkovou polevečku. Najedl se a odpoledne si přitáhnul z koupelny židličku, postavil se na ni ke kredenci a vidličkou v misce motal polévkové nudle. Nechtěl do toho nic. Ještě plína v gatích, ale nudle motal jak rozený Ital. Pěkná vzpomínka.
@babkazov:
To je v pořádku, tohle téma mě zajímá, proč si tochu "nepoklábosit"
-masové vývary (až na výjimku úplně dole) vůbec. Ty nudle dávám do rajské, mlíčenky, nebo různých zeleninových polévek (když vývar, tak zeleninový.)
- nudle vždy přímo do polévky, právě s těmito "pasta zara" není problém, prostě se nerozkydnou jako ostatním.
- vařím v podstatě jen pro sebe, ale když už vařím, tak to chci mít na víc dní - je to praktické!
- tyto nudle někdy uvařím zvlášť, scedím, nechám vychladnout a smíchám s nastrouhaným tvrdým tvarohem
- do polévky mimo tohoto dávám pečenou rýži (též drží tvar), nebo drožďové knedlíčky, s těmi dělám -výjimečně- drůbeží vývar.
Z výše uvedeného lze snadno zjistit, že si vedu dobře a žiju si blahobytně
Nudle si dělám sama. Stačí vajíčko, trochu hrubé mouky, lžíce vody a kapku osolit. Důležité je neodbyté vypracování těsta, musejí se dělat puchýřky. Vím, co v nudlích je a jak jsem je dělala. A že jsou vždycky čerstvé.
Na vlasové nudle do polévky mám strojek. Široké nudle krájím nožem. Pomocí struhadla mohu udělat i drobení.
Chce to získat trochu zručnosti a uvidíte, že se podaří. Jaga.
Také považuji nudle Panzani za nejlepší, ale u nás je stále normálně prodávají (Globus Pardubice). Jsou to přesně tyto: panzani.cz/... a ty co máme doma mají expiraci 10/2026, takže musejí být vyrobené nedávno.
Lepší alternativa jsou už jen domácí, ale je to pracné. Ucházející jsou také "Babiččiny nudle".
makk: nic "babiččinýho" mi nesmí do baráku
Ty domáci budou asi nejlepší, ale jak je to se skladovatelností?
Až tu pětikolka způsobí strašnou krizi, já budu mít dva metráky nudlí pod postelí, ale ty co je dělaj doma asi ne.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.