Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vyrážka - možná alergická reakce?

Od: werunka odpovědí: 9 změna:
Ahoj všem. Nevíte, co by mohly znamenat tyto malé pupínky (krupička)? V sobotu měla teplotu (jen 37.4 a méně), včera a dnes vůbec, plus byla hodně plačtivá a bez nálady, ale prořezávají se jí zrovna horní zuby, tak jsem to připisovala tomu. Včera měla tyto pupínky u kolínek odpoledne a dnes se jí objevily zase odpoledne až teď do večera na bříšku. K obědu měla včera i dnes skleničku Hami s hovězím (ve složení 18 % rajčat), tak mě napadla alergická reakce..? Akorát tuto skleničku měla před asi měsícem a ničeho takové jsem si u ní nevšimla. Máte nějaký tip, co by to mohlo být, jestli ta reakce nebo něco jiného..? Než bych se zatím ptala doktorky, ptám se zde. Předem děkuju za názor :)
Vyrážka - možná alergická reakce?

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Osypky, spalničky, pátá nemoc, alergie, zarděnky...na fotce nic není vidět, je potřeba dítě vzít k dětské lékařce.

bramburka

Co jste to za matku, ze resite nemoc kojence na internetu? Okamzite jdete k detskemu lekari!

werunka
hodnocení

Děkuji.
Bramburka: To je váš názor. Navečer nebo později odpoledne se s tím nedalo nic dělat a na pohotovost mi to nepřišlo, když je jinak malá zcela v pořádku a i dny před tím. Mimo to jsme mimo domov. Vzhledem k tomu, že má vyrážku i dnes, jsme se objednaly k místní lékařce, která se na malou radši podívá. Myslela jsem, že to třeba zmizí, ale ne.
bramburka

@werunka: beru zpet, ja si nevsimla, ze to bylo uz vecer. Moje reakce vychazela ze clanku, kde matka lecila dite podle internetu a nedopadlo to dobre. Proto jsem spis opatrna! Doufam, ze lekar stanovil diagnozu a miminko je v poradku?!

werunka
hodnocení

V pohodě, tyto případy také nechápu. Když by byla malá třeba celá hodně růžová, osypaná, i bych jela na pohotovost, ale měla to jen na tom bříšku.
Dnes už to má víc a teď i na nohou, rukou, ale ne úplně moc. Vyšlo jí CRP 5 a má prý v puse aft, takže prý nejspíš nějaká menší viróza, sami neví na 100%. Ale zarděnky a podobně ne a šestá nemoc to taky není typická. Takže asi viróza. Máme jen čekat, případně zkusit i fenistil kapky, koupat jen ve vodě, neslunit. Když to do víkendu nezmizí nebo se to zhorší a budou teploty, vyhledat lékaře. Tak snad to bude v pořádku

pohanka
hodnocení

0x

Možná ..., nejsem lékař. Podívejte se na popis, projevy a na obrázky zarděnek. Pokud není člověk lékař a setká se s nimi poprvé, tak jak píší, mohou projevy mnohdy uniknout.

Obrázek se musí zvětšit, aby byl vidět drobný výsev.

Jinak, já Vás chápu, je večer a člověk hledá pomoc kde se dá. Snad už máte vyřešeno a jste klidnější.

werunka
hodnocení

Děkuji za pochopení. Dcera byla a je jinak v pořádku, nic jí netrápí (asi až na zuby), tak jsme to nehrotili a na pohotovost to nebylo, ještě by se nám možná vysmáli.
Vyrážka jí dnes ale nezmizela, tak jsme se objednali na odpoledne k místní lékařce (jsme týden mimo domov), tak uvidíme, co na to řekne :)

Pak nám dejte vědět, jak jste dopadly, jistě to nebude nic vážného.

werunka
hodnocení

Tak dávám vědět, třeba se to bude hodit někdy i dalším.
Dnes už to má víc a teď i na nohou, rukou, ale ne úplně moc. Vyšlo jí CRP 5 a má prý v puse aft, takže prý nejspíš nějaká menší viróza, sami neví na 100%. Ale zarděnky a podobně ne a šestá nemoc to taky není typická. Takže asi viróza. Máme jen čekat, případně zkusit i fenistil kapky, koupat jen ve vodě, neslunit. Když to do víkendu nezmizí nebo se to zhorší a budou teploty, vyhledat lékaře. Tak snad to bude v pořádku

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]