Nejste přihlášen/a.
Tvargle miluju a často konzumuji. A ano, musí být skutečně dobře uzrálé, aby to byla pochoutka. Ovšem přesná doba zrání je silně závislá na podmínkách, v nichž zrají. Rozhodně neuzrají v lednici, pokud to chci jíst rovnou, jsou výborné i takové, které takřka ,, přiběhnou na zapískání ´´ prostě i přezrálé s oslizlým povrchem. Ale ke nakládání to chce víc hlídat a trefit moment, kdy jsou na řezu homogenní - tedy bez ,,tvarohového jádra´´
Ale jak správně píšete, je to věc individuální, jsou lidé, co to nedají do huby ani pod pohrůžkou střelnou zbraní, stejně tak každý preferuje jiný stupeň zralosti.
Olomoucké tvarůžky již dlouho nekupuji. Neumí dozrávat, místo dozrání shnijí. Jsou předražebé. Levnější a hlavně kvalitní jsou německé. Ty dám do sklenice od okurek, uzavřu a nechám je dozrát při pokojové teplotě v temnu. Pozoruji kdy se začínají hrany koleček "hroutit". Vše tradiční a kvalitní české např. Znojemské okurky, Olomoucké tvarůžky ... šlo do kytek
Kde jste je kupoval? Já tedy mám přesně opačnou zkušenost- Olomoucké tvarůžky dle vzhledu na řezu týden až 14 dnů , většinou po 14 dne už jdou po talíři naproti. Ty "německé " nevím tedy jestli byli skutečně z D To soudím jen díky úplně jinému přebalu a nápisu a že jsou z Lidlu . Ale ani po uzrání nebyly to pravé ořechové, přišli jaksi plané, vícekrát už NE.
Jinak Znojemské okurky mají dnes se Znojmem společné jen nézev jinak ni-vypěstované v Turecku , naložené tamtéž .
Tvarůžku už nezrají. Obsahují přidané látky, které tomu brání.
E170 Slouží jako protihrudkující látka v solích, jako plnidlo žvýkaček, jako leštidlo v zubních pastách, jako nosič v různých bělidlech nebo jako stabilizátor kandovaného ovoce. V medicíně se užívá proti průjmům, při nadměrné konzumaci však může způsobit např. nadýmání a zácpu.
E500 Používají se ke kontrole kyselosti a jako kypřící látky. Sám uhličitan sodný má schopnost vázat nežádoucí ionty kovů, čímž zabraňuje změnám barvy, struktury, sraženinám a žluknutí potravin. S uhličitanem sodným se setkáme v pekařských výrobcích, suchých směsích pro výrobu nápojů a v margarínech. Jeho kypřící účinky se uplatňují ve slaném pečivu, chlebech, oplatkách, bábovkách a podobně. Sody se uplatňují při výrobě skla, v papírenském průmyslu, při výrobě mýdel, pracích prostředků a hasicích přípravků.Hydrogenuhličitan sodný se mimo jiné objevuje v práškových směsích pro výrobu palačinek, sušenek a muffinů a jako regulátor kyselosti v rajčatových polévkách nebo šerbetech.Sekvikarbonát sodný působí jako neutralizátor v másle, smetaně či zmrzlinách a využívá se při zpracování oliv před konzervací, ve výrobcích obsahujících kakao a v konzervovaném hrášku.
Kupuji německé v LIDLU, že nejsou tak slané. Teď jsem jedny zapomněla v sáčku v ledně a otevřela měsíc po datu spotřeby. A vynikající! Netekly, ani nebyly tvarohovaté, ale správně pružné a měkké! V vůbec v teple nezrály.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.