Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Parní hrnec z Lidka pro osamělého muže?

Od: mirek1* odpovědí: 24 změna:
Dobrý den,má smysl koupit tento hrnec Silver Crest?Potřebuji si dělat jednoduché jídlo,líbí se mi,že ve více boxech mužů najednou dělat třeba filé,zeleninu,brambory.Abych neměl doma další krám.Do jídelny nestíhám.Na jídle šetřím,navíc mi kolikrát bylo v restauraci nevalně po tom,co navarili,chci vědět co jim.Mam sporák, obyčejnou jednoduchou mikrovlnku,malou remosku.Dekuji moc.

24 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Nevím sice o jaký parní hrnec Silver Crest jde (není uveden přesný typ), ale osobně spíše doporučuji, daleko praktičtější a využitelnější elektrický automatický tlakový hrnec. Typy SwissHome, First Austria, případně Avair Ella a pod. A existuje i typ Silver Crest (viz odkaz). Jsou výhodné zejména pro to, že vaří rychle (papiňák), automaticky (čas vaření a i možnost odložení) a bez odpouštění páry (natlakování vypíná ohřev). Pouze si nastavíš potřebný čas na vaření, podle druhu potraviny a po nastavené době je uvařeno. Pokud potřebuješ, aby bylo uvařeno později, nastavíš čas odložení počátku vaření. Hlavně nekupuj nějaké s moc přednastavenými funkcemi, neboť to není nutné. Hlavní je, aby bylo možné plynulé nastavení požadovaného času vaření a pak, pro začátek mít tabulku, jakou který produkt potřebuje délku vaření (viz tabulka a informace, vypracované na základě zkušeností). Později už ani nebudeš muset používat, získáš zkušenost. Uvaříš v něm rychle a bez jakéhokoliv hlídání brambory, rýži, zeleniny, masa a dušená masa, guláše a polévky, zkrátka vše běžné. V jednom můžeš třeba vařit přílohy a v druhém zase třeba dusit maso a zeleninu. Ráno nastavíš, zapneš s odložením a v poledne máš uvařeno. Pokud se vaření ukončí, přepne se na přihřívání, takže zase, kdykoliv přijdeš, je jídlo teplé. Vlastní hrnec je vyjímatelný a snadno umyvatelný. Podle mého názoru jsou tyto hrnce jedny z mála, opravdu praktických zařízení kuchyně. Běžnou indukční plotýnku pak používáme pouze pro případné smažení na pánvi. V uvedené remosce můžeš pak zase péct a zapékat. Manželku jsem sice musel, na využití a používání těchhle "chytrých"hrnců trochu "přesvědčit", ale dnes už na ně nedá dopustit. ;)

My osobně jich používáme v současnosti celkem 5 ks, 2 doma, 2 na chatě a 1 v mobilheimu. A výhodně se dají koupit na různých bazarech (Marketplatz, Bazoš, S-bazar), kde jsem většinu i já kupoval. *palec2*

fifak.cz/...

6a.Návod na aut.tlak. hrnec SilverCrest-úpravy.pdf 466.75 kB
3.Malá tabulkla časů vaření SwissHome.doc 24.06 kB
Parní hrnec z Lidka pro osamělého muže?
id
Souhlas. Jen doporučím tl.hrnec s nerezovou nádobou. Teflonová se po čase začne loupat. Vlastní zkušenost. Mám jeden a vařím denně. Maso za 12 minut atd. El tlakový hrnec používám 13 let.
Rádci Bohumil a Kdosi to popsali parádně *palec*

kdosi
hodnocení

1x

Měl jsem kdysi hrnec na podobném principu, fungovalo to nějak v rámci fyzikálních zákonů, ale praktické to nebylo.

Můžete sice dělat víc věcí naráz, ale musíte to pochopitelně navzájem sladit, aby ty teplejší byly dole, ty méně nárožné nahoře, není dobře vidět na to, jak se co dělá, neřkuli to nějak míchat, otáčet, nebo s tím manipulovat, musíte si dát pozor, co vám kam kape, nebo páří (nebo naopak nepáří dost a teda nevede teplo), a musíte dělat celou sadu věcí naráz, jinak to nemá smysl.

Chvíli jsem si s tím nadšeně hrál, že jako několik věcí naráz, ale poměrně rychle se ukázalo, že to nevyužiju a že případně raději budu vařit v několika nádobách pohodlně, než v tomhle jednom se všemi jeho principiálními problémy.

Naopak co jsem velice ocenil, je elektrický izolovaný tlakový hrnec (teda zcela jiné značky a ceny než řada SilverCrest), který se umí zahřát do natlakování, pak na té teplotě udržovat předem nastavenou dobu (nejčastěji používám 1 minutu) a pak se vypne, ale jak je nahřátý a natlakovaný (takže voda vře při více než 100°C), tak to teplo ještě udrží relativně dlouho a ony se ty věci v něm samy dovaří (například brambory). Ona se většina věcí začíná tepelně upravovat už od výrazně nižších teplot, než je var vody (ale ten je zase snadno vidět a snadno se udržuje).

plavest
hodnocení

1x

Vždyť vaření je jen špička ledovce. Někdo musí jít nakoupit, uskladnit nebo zamrazit, nebo očistit, naporcovat, okořenit a pak dát vařit a je zcela jedno jestli do hrnce na plotnu, do trouby nebo remosky, nebo spešl hrnce. Při plánování žádné vaření nezabere hodiny, Dnes mám segedín, a je jedno do čeho ho dáte, trvalo to 50 minut. Knedle jsem ale vytvořila včera večer, protože vím, že ty za 50 minut neudělám. Zato jsem si i při sledování televize a surfování na netu udělala 3 kusy na další časy.

id

Co neznám netvrdím, že neexistuje a že je to jedno. Já mám v le tlakovém hrnci segedín za 15 minut a vy za 50. Fakt je to jedno?. Spotřebu el mám třetinovou než vy.

plavest

To vám blahopřeji,poměřily jsme si hrnce,vyhráváte.

hodnocení

1x

Nevím dle mého mínění další krám do kuchyně. Také jsem takhle nakupovala všelijaké roboty, topinkovače, mixéry na vše, a najednou jsem zjistila, že to stejně všechno dělám ručně.. Než to najdu, sestavím. umejt. proboha svatého, jsem z toho unavená. A přístroje? Nikam se mi to nevejde, pomalu rozdávám.

To jsem přesně doporučoval i já sám: Nenakupovat krámy, na ketré se pak zbytečně práší a překáží to. Samozřejmě se vyrojil zástup všeznalých, kteří mě přesvědčovali, že u nich se na to určitě nepráší, pomáhá jim to, nepřekáží to a je to zcela perfektní mašina. S tím samozřejmě pořád nesouhlasím, ale kdo jsem já, abych tady někoho poučoval, že ano ;) Hlavní je, že mi tyto nesmysly nepřekážejí v kuchyni.

mirek1*
hodnocení

0x

P.S.Dodám,že jsem četl že z misek hrnce mohu pokrm rovnou sníst a dát je do myčky,malou myčku mám. šetřím energii,čas,sílu,dělám fyzicky náročnopu práci a starám se o příbuzné,daleko k nim jezdím, běžné dny přijdu z práce a padnu únavou.děkuju

organ

Dam ti radu, na noc nejez - padni a spi, najez se vyhradne mezi 12-18 hodinou * venku a u zech PRIBUZNYCH.

V takto popsanem pripade nevidim duvod se vecer po prichodu doma nafutrovat, tim si vyvolas akorat cukrovku :) po příchodu domů si dej ledovou sprchu a západní do postele.

A jestli mi chceš tady povídat, že v práci tě nepustí na oběd a u příbuzných tě nenechají najíst, no tak to se vážně zamysli nad smyslem života a vymluvami na kde co

* IF 6/18 bude mit vyborny efekt na tve telo :) je to jen o tom donutit se, nemusíte o tom nic studovat, prostě jsem vám to tady řekl a u vás to stačí jen aplikovat, ale zlepší se vám život o 368% :) A i tím, že se zamyslíte nad využitím vašeho životního času :)

</konec nevyzadane rady>

mirek1*
hodnocení

Vaše rada je nevyžádaná,neznáte situaci,ale děkuji,myslíte to dobře

mirek1*
14.08.24 21:13
hodnocení

Děkuji
liska5

Pro samotáře doporučím malou Remosku nebo Pečenku mini. Mám tu druhou, liší se hlavně tvarem. Peču v ní maso, křidýlka, zeleninu, nákypy, dělám plněné papriky, ryby, kačenu naporcovanou, chlebík, štrůdl i dukátové buchtičky. Naskládám posolím, okořením a jdu na počítač. Nejčastější doba pečení od 45 min po hodinu a půl. Neotvírám. Nebo jen na přihození brambor k masu. Trouba by "žrala" mnohem víc a ještě spálila nebo vysušila. Dobrá věc! Hrnec mi stačí obyčejný. Tam je spíš důležitá plotna. Mám indukci.

id
Mirek1 remosku má. Po náročné práci a starost o příbuzného večer nemá čas a chuť si zdlouhavě vařit v remosce. Jinak remoska je fajn pro nás důchodce.

hodnocení

0x

Ze zkušenosti dodám, že normální dospělý jednotlivec si vystačí s kastrolem, pánví a plechem. Tyto "zázraky", které se v reklamě chlubí, jak jsou praktické a šetří čas, jsou ve 100 % případů zcela nepraktické, čas nešetří, překážejí, padá na to prach a den po uplynutí záruční lhůty se ten zázrak rozpadne na prach. Kašlete na to.

organ

Ja jsem uvazoval o ryzovaru z lidlu kdyz byl za 199,- v akci ale nestihl jsem to, seniori mi ho vykoupili.

Nevime, co mirek vari. Ale jakSi plastovy parni cosi jsem dostal a veru prakticky to moc nebylo a skoncilo na pude :)

mirek1*
hodnocení

Děkuji rádcům,kteří psali k tématu.Vazim si toho.Nashledanou

Nechte si chutnat k tomu kolínku *palec2**haha*

Vykašli se na "prudiče". Co se týká Tvého problémů, tak opravdu doporučuji ten elektrický automatický papiňák. Já vařím rád, ale nemám rád, jak já říkám, "stepování" u sporáku. Takže pokud vařím, dám vše vařit do těchto hrnců (polévku, maso i přílohy) a jdu makat do garáže. Manželka rovněž a jedeme třeba nakupovat. V poledne uvařeno. Osobně v kuchyni uznávám tento hrnec, mikrovlnku, indukční plotýnku (rychlé smažení) a případně remosku. To jsou spotřebiče, které jsou jednoznačně praktické a které určitě nevyhodíš.:)

Pouze doplním, že je rozdíl mezi něco nevyhodit a mít hromadu zaprášených zbytečností po celé kuchyni. Jde o 2 rozdílné situace.

Praktické a používané spotřebiče se určitě nezapráší. Vvvo ttom too je.

mirek1*
hodnocení

Děkuji panu Bohumilovi a dalším rádcům,kteří napsali praktické rady k vaření.

bramburka
hodnocení

0x

Pokud mate rad jidlo varene nebo ohrivane v pare, tak hrnec vyuzijete. Jinak ne. Na Vasem miste bych si spis nasla par receptu a vice vyuzivala remosku anebo premyslela o horkovzdusne friteze.
Zalezi na tom, co rad jite.
Pokud mate nekdy chvili casu, tak si navarte vetsi mnozstvi (treba spagetovou omacku) a dejte zamrazit.
Jinak muzete kupovat i polotovary, nektere jsou i chutove velice dobre - treba male Lasagne z Lidlu.
Myslim, ze to zvladnete. Chce to trochu organizacnich schopnosti! Tak smele do toho!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]