Ahoj, mám rozvedené rodiče, taťka má přítelkyni jsou manželé a teta(jeho manželka) když jsme měla menstruaci tak jsem si šla lehnout měla jsem křeče a pak jsem šla dolů a teta řekla - klidně řekni že si to dostala . jak si s ní mám o tom popovídat?
je to normální fyziologická věc, takže pokud je ti teta alespoň trochu blízká a potřebuješ třeba poradit, bav se s ní o tom pokud možno otevřeně, pokud s tím máš problém, zkus to jako s kamarádkou
Úplně normálně. Všechny ženy zažívají nebo zažívaly každý měsíc menses. Teto, máš pravdu, už je to tady a mám křeče a je mi blbě. Máš nějaké rady, co na to pomáhá? ... Stejně tak by Ti v lékárně poradila magistra.
Když jsem vedla lyžařské výcviky, několikrát se stalo, že jsem byla první, které se dívka svěřila, že to právě dostala. Pak měla první rady ode mne. Taky jsem brávala pro tyhle případy na hory i vložky. Prostě holky musí držet spolu a sdělovat si zkušenosti.
stela
ano díky za radu. budu se bavit otevřeně . vím že to měly každé ženy a že ví jaké to je když mám bolestivou menstruaci
Těžko zfantazirovane představy. Jsou ženy bez "menses" co vypadají naprosto zdravě a jsou zdravé, sportující, s krásnou pletí,ne nějaké muzatky jak by někdo mohl namítat, prostě zdravé (pokud někdo nepovažuje absenci menses za nemoc)
chlochydess Přítelkyně Jana neměla menstruaci. Ani jednou za jeden a půl roku společného vztahu. Věk 26 let Na ultrazvuku nic neobvyklyho a hladina hormonů v normě. Štíhlá postava, časté ježdění na silničce. Gynekoložka to chtěla nějak řešit-dřív. Nikdo jí nebyl z doktorů schopnej vysvetlit, čím ji škodí to, že nemá menstruaci. To je divný ne? Kdyz tvrdí,že je to špatně a ani nevědí proč je to špatně. Jana to řešit nechtěla. A cítila se skvěle. A co teď s tím? Liško,.nevím zda měla nějaké anovulační cykly. Prostě neměla menstruaci tečka
To nebyly moje pocity, ale její pocity a cítila se prostě dobře. Měla gynekologická vyšetření, všechno dopadlo dobře -deloha, vaječníky, všechno vyvinutý. Podvýživou netrpěla, že silniční cyklistiky pěkný rovný silný nohy. Zuby rovný a vysázený do širokýho oblouku jak někde u zdravých indiánů. Co víc doprdele chtít? Tady se hledá diagnóza na kdejakou chujovinu Chlupatá byla normálně- holila si nohy,frigidní rozhodně nebyla a její známá se kterou se seznámila kvůli týhle tý "diagnóze" přes internet,měla dvě zdravé děti,počaté přirozenou cestou. Jedna věc je teorie druhá praxe
Ahoj. Teta se Ti to snaží ulehčit a naznačila Ti, že s ní o tomto mluvit můžeš otevřeně. Tak jí klidně řekni třeba - mám své dny a mám takový a takový problém. Mohla bys mi poradit co dělat, abych se cítila lépe, neměla bolesti atd...Teta je zkušená a určitě u ní najdeš pochopení. Jen se neboj komunikovat.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.