Ahoj, Tiramisu, chuťově super, domácí piškoty, ale nedrží nám vrstvy u sebe, při nabírání a položení na talířek se piškoty od krému oddělují. Prostě to nevypadá na talířku pak tak dobře. Při zajetí vidličkou do Tiramisu se to taky rozpadá Děláno včera k večeru. Pokud počkáme déle, piškoty víc navlhnou a budou s krémem víc držet? Díky
Dobrý den, a měl jste to přes noc v ledničce? Dobře vychlazené a rozleželé by to mohlo vydržet pohromadě. Jinak, hlavní je chuť. Zdravím! doplněno 10.08.24 11:11: Hlavně, že chutná. Možná by to drželo více pohromadě, kdyby se tomu dalo více času na rozležení (jenže, kdo to má vydržet a neochutnat ). A jsou i jídla, která nejsou na pohled vábná a přitom chutnají úžasně - např. kotlety na šlehačce.
Já i moje rodina, kamkoliv přijdeme a máme tiramisu, vždycky ho jíme z misky. Je pravdou, že děláme z cukrářských piškot, které máčíme v kávě s likérem a doba na navlhnutí a proležení je vždfycky delší. Tenhle, doma pečený piškot je dost suchý. Kdybyste ho pokropila kávou a likérem nebo když jsou děti, tak jsem to dělávala já, když byli vnukové malí a prokládala jsem zavařenými broskvemui, šťávou z kompotu, provlhnul by a vrsva by při sobě držely. A pak by to chtělo misku, ne talířek.
Zapomněl jsem napsat, že tyhle moje domácí piškoty namáčíme taky v kávě -je to vidět na okrajích piškotů (jsou tmavé) Cukrářský piškoty už nechci, moje jsou daleko lepší. A nejsem ženská
piskotek
Boban, je zcela jistě fain, že jste si sám upekl piškoty. Ale je tu drobný dodatek. Neuvedl jste, jaký čas uplynul do doby pečeni piškotů.
Zcela jistě nestačily běžně provlhnout po upečení a tak i namáčení nesplnilo ten správný efekt.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.