Nejste přihlášen/a.
Namočím neloupaný hrách přes noc, vařím v neosolené vodě s hrstí majoránky do měkka, pak přidám sůl a česnek, přejdu varem, aby česnek nekvasil, našlehám nebo krátce pomixuji, a hotovo. Cibulku smaženou a sádlo /ideálně husí n. kachní/ dávám až na talíři. Někdy pro vylepšení vařím hrách s kouskem mrkve, cibule a celeru. Ředím případně horkou vodou nebo zeleninovým vývarem.
Někdo si udělá předem cibulovou jíšku a na závěr ji zchladlou vmíchá do rozvařeného hrachu a krátce podusí. Pak teprve mixne. Pak je kaše hladší tou moukou.
Bacha, šlehat, nebo mixovat krátce! Jinak vysoké otáčky rozsekají škrobové zrno a z kaše je pak lepidlo. Totéž platí pro bramborovou kaši.
Naředíš ráno horkou vodou. A přidáš cokoliv povařené. Syrové ingredience / česnek/ jen když se kaše sní hned. Při skladování jinak brzo kvasí. Příště vývar neslévat! Když je hrách měkoučký a ochucený, tak nemixuji, dobré je to i tak.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.