Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Levné tělísko

Od: buchla odpovědí: 6 změna:
Ahoj. Existuje i nějaké levné tělísko zvazuju různé metody antikoncepce a nechce se mi vyptávat gynekolozky na ceny tělísek. V jakém rozpětí se tak pohybuje tělísko na 3 roky nebo na 5 let?

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

strudl
hodnocení

2x

Když se stydíš zeptat gynekoložky na cenu, tak domluvení jeho zavedení provedeš jak? Přijdeš/zavoláš úplně pod vobraz? Cena je různá, cca od 1500 do 5000 i víc (viz Google). Radím ti ale se zeptat konkrétně tvojí gynekoložky, tématu se nevyhneš. Pochybuju, že tvoje tělo obsahuje něco, co gynekoložka nikdy neviděla, nestyď se, i mladí lékaři jsou zvyklí na kdeco.

hodnocení

0x

Hormonální i nehormonální tělísko není zdravé ani dobré řešení antikoncepce pro vaše tělo. Mezi nežádoucí účinky patří: nepravidelná menstruace, absence chuti na sex, nezhoubné cysty na vaječníkách, pánevní bolesti, časté špinění, tloustnutí a deprese. Vzácně může dojít k perforaci dělohy. Pěti až deseti procentům žen nitroděložní tělíska nedělají dobře. Kondomy jsou z hlediska vašeho zdraví nejlepší volba. Nejsou nějak drahé, pokud neprovozujete soulož třeba třikrát denně. Jsou spolehlivé a chrání i před pohlavními chorobami.

strudl

Zakladatelka se ptá na cenu, nikoli na to, jestli to je dobré, čtení s porozuměním by neškodilo. Vaše odpověď je na úrovni "Jaký je váš oblíbený recept na perník? - No já perník nejím, to obsahuje cukr a moc cukru škodí." Spoustu žen si tělísko pochvaluje, nemusí řešit manipulaci (s kondomem), ani pravidený braní (hormonání antikoncepce), gynekolog tělísko zavede a je na několik let vystaráno. Žádný způsob antikoncepce není 100%, kondom může prasknout/muž si ho může sundat. Naprosto spolehlivý je pouze celibát. A znovu připomínám, že na tohle se zakladatelka neptala.

Že si spousta žen pochvaluje tělísko, není známka toho, že je to dobrá a zdravá volba. Spousta alkoholiků si pochvaluje alkohol, znamená to, že je zdravý? Spousta kuřáků si pochvaluje cigarety, znamená to, že je dobrá volba začít kouřit? Je vědecky prokázané, že hormony, ať už v orální antikoncepci nebo v hormonálním tělísku škodí ženskému zdraví. Klidně v případě zájmu tazatelky dodám vědecké studie, které toto dokazují. Nehormonální tělísko je zkrátka cizí těleso v děloze, kterého se chce tělo zbavit zánětem, a tím pádem není tělu umožněno, aby spermie oplodnilo vajíčko. Ženské tělo v podstatě chce tělísko vypudit a nemít ho uvnitř. To se mi nezdá zdravá varianta antikoncepce.

Manipulace s kondomem není vůbec těžká. Zvládají to i puberťáci, kteří se sexem teprve začínají. V dnešní době existují velmi tenké kondomy, u kterých je požitek u obou stran na velmi dobré úrovni. Žádná antikoncepce není 100 % ochrana, to ani to tělísko. Pokud tazatelka nesouloží třikrát denně, tak je to i velmi levný způsob ochrany před nechtěným těhotenstvím.

hodnocení

0x

@buchla - nechce se mi vyptávat gynekolozky na ceny tělísek

Já bych se spíš nejdířv vyptávala na to, která jsou pro mě vhodná a pak si porovnala jejich ceny. Vždyť si ho nemusíte nechat namontovat hned. Krom toho, když se ptát budete, můžete být i mile překvapena, lékaři mívají různé dohody s dodavateli co se cen týče.

hodnocení

0x

V tom případu snad jedině tabletka acilpirinu nebo jednokorunová mince-jedno nebo druhé mezi kolena držet tak ať neupadne.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]