Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zavařování Deko kolik přidat cukru

Od: reno odpovědí: 5 změna:

Zdravím zeptal bych se odborníků na zavařování okurek kteří používají Deko kolik přidávají cukru popř. umělého sladidla

V návodu je psáno 100-120 g cukru což je široký pojem ..někde jsem četl že je to dost kyselé a doslazují podle sebe

Zbylo mě tady nějaké Deko 2 balení ještě po babičce vím že tam přidávala ještě umělé sladidlo ale nemůžu najít ten recept

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Našel jsem letitý ručně psaný recept. 2 l vody, 30 tablet sacharinu, 1 Deko, 0,5 l octa

doplněno 09.08.24 16:50:

Podle tohoto receptu jsme dělali rychlokvašky a kyselé nebyly. Nejlépe uvařit lák, ochutnat a dochutit dle svého.

reno
hodnocení

Zdravim našel jsem podobný recept ale ještě k tomu 150 g cukru

tm
hodnocení

0x
Deko je hlavně hrozně slané, takže cukru dávám podle chuti. Stejně tak octa dávám až o polovinu méně než je v návodu.

hodnocení

0x

Moje maminka do Deka nakládala okurky v 5ti litrových lahvích. Když se jí, po otevření, okurky zdály kyselé, hodila k nim tabletku sacharinu a bylo.

hodnocení

0x

Nálev z Deka dělám takto: 3,5 l vody, 1 l octa, 2 sáčky Deka, 30 dkg krystal. cukru, 45 tablet cukerinu.

Občas, pokud dělám menší množství, dělím dvěmi. Jinak, pokud nálev zbude, v plastové láhvi se nechá uchovat na další použití. Jaga.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]