Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Proč se kapr nedal jíst?

Od: binka* odpovědí: 15 změna:

Zdravím, přátelé,

tak vánoce jsou za námi a mně se stala tato věc : jako každý rok pěkně s obaleným kaprem šup do friťáku. Některé kousky byly vynikající, jiné zcela nepoživatelné. Jakoby gumové, nedala se do toho zapíchnout vidlička! Maso zcela smrsklé, strouhanka mu byla velká! Opravdu nechápu, proč se to stalo. Byl to opravdu kapr, koupila jsem tři ryby u jednoho stánku.

Už jste se s tím někdo setkal?

 

 

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 

hodnocení

0x
avatar clayman

nebyl ve friťáku moc dlouho, že by se smrsknul vysušením? *nevi*

binka*
hodnocení

Byl tam stejně dlouho jako ostatní kousky kapra, které byly naprosto vynikající ... ze tří kaprů to opravdu udělala jen třetina řízků, předpokládám, že to bylo pouze z jedné ryby... ale proč? Opravdu jsem to nikdy neviděla a to kapra dělám ve friťáku alespon 15 let ...

 

pepyk93*
hodnocení

0x

Nemohla to být nějaká starší (stará) ryba? Mohla už mít takové horší maso...*nevi*;)

qwert*

Aole houby, to bylo friťákem a tžeplotou oleje. Ryba je hotová - smažená, vařená, pečená - ajncvaj. IMHO tazatelka některé kousky nechala ve více horikém oleji delší čas.

binka*
hodnocení

Já vám děkuji za odpověď, ale tím to opravdu nebylo. Maso ze tří ryb bylo pomíchané, nepekla se nejdřív jedna ryba a pak další. Prostě z jedné várky, co se vešla do friťáku - cca 3-4 kousky byly dva jedlé a ostatní na vyhození. Proč?

qwert*

Doprkennývohrady.. Co to bylo za ryby?

binka*
hodnocení

*smich* tak to bohužel nevím, jak byla stará, to mi prodavač neřekl ... a já to nepoznám ..;)

lidka*

Binko, za svůj poměrně dlouhý život jsem nasmažila hodně porcí kapra, ale s tímto jsem se ještě nesetkala. Stářím to asi nebude, to by spíš bylo maso cítit bahýnkem a nebo bylo spíš "mazlavé", než pevné. A při kuchání nebyl nějaký viditelný rozdíl? Přiznám se, že jednou jsem zabíjela kapra, který už byl trochu břichem vzhůru a dýchal jentaktak. Ale na chuti to nebylo vůbec znát. Tak to jsem zvědavá, jestli se najde znalec, který tuto záhadu rozluští. Možná, že by to stálo zato, napsat dotaz třeba na Rybářství Třeboň. *klik*

binka*
hodnocení

Ano, a právě z rybářství Třeboň byli tito kapři! Přiznávám ,že jsem si kapry nechala stáhnout a vykuchat přímo u stánku, ale nepozorovala jsem žádný rozdíl mezi rybami. Už jsem roznesla vzorky po veškerém příbuzenstvu, ale všichni pouze valí oči, že to nikdy neviděli...já fakt nevím.

 

cyril*
hodnocení

0x

Vysvětlení Vaší záhady je zcela jednoduché : ke dvěma živým kaprům Vám přibalili i jeden reklamní vzorek z umělé nebo podobné hmoty.

 

hodnocení

0x
avatar babkazov

Já jsem byla na večeři u mladší dcery a to bylo nemlich to samé.*hi* Akorát že smažila dva kapry na pánvích. Jsme rodina vyder a tak tuhého kapra jsem za svůj dlouhý život ještě nejedla. A jen některé kousky, asi z jednoho kapra. *uspech*Byla jsem potichu, nechtěla jsem kazit chuť a náladu, abych nebyla za ufrflanou. Ale sem tam ostatní taky měli poznámku. Jedla jsem spoustu ryb a spoustu druhů, ale s tím jsem se fakt ještě nesetkala. Normálně bakeliťák!*klik*

binka*
hodnocení

Přesně tak to bylo u nás! Já a naše babi jsme měly tenhle bakelit, ostatní si pomlaskávali na dobrém masíčku. Proto jsme potom brali jeden kousek za druhým a zkoumali, zdali je jedlý ... No, některé fakt nebyly. Ještěže jsme měli ty kapry tři, při představě, že bych koupila jen jednoho a zrovna takového gumového ...:(

camelot*

Dobry vecer, vubec by me nenapadlo, ze to nepotkalo jenom me, kupoval jsem dva kapry, samosebou ze u jednoho prodejce. Ryba byla smazena jako pokazde v trojobalu na sadle. Polovina kusu byla vynikajici jako vzdy a druha presne jak pisete. Takhle tvrdeho kapra jsem jeste nikdy nespatril a to chytam ryby a konzumuji hodne let. Ta ryba byla tak tvrda, ze se nedala propichnout paratkem, proste gumova podrazka. Nerozumim tomu a opravdu bych rad znal nejake vysvetleni, Camelot

binka*
hodnocení

Zdravím, Camelote,

tak já vážně nevím ... byla jsem přesvědčena o tom, že rybí maso je jemné, měkké, ale po letošních vánocích jsem změnila názor. Nenapadá mně nic jiného, než kontaktovat nějaké odborníky, jestli by měli nějaké kloudné vysvětlení. Jinak budu o příštích vánocích celá nesvá, abych zase neměla gumovou podešev. Ikdyž - jak to poznáte, když u stánku kupujete ryby? Binka

papene*

*sok*To jste mě vyděsili.Mám pár kousků na mrazáku.To bude překvapení až je vyndám a budou jak bakelit.*smich*

Alespoň, že sváteční večeře byla v pořádku.Až budete vědět více dejte vědět.Jíme kapry celoročně a tohle se nám ještě nestalo.

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]