Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Po zchladnutí je poleva matná

Od: boban® odpovědí: 6 změna:
Ahoj poleva-horka čokoláda 50% kakaa
Čokoláda 200gr
100%tuk. 40grcokolada ve vodní lázni, potom přidán tuk.
Kde je chyba,že není poleva po zchladnutí lesklá?
Moc teplá vodní lázeň?

Po zchladnutí je poleva matná

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Prudké zchlazení v lednici je jistota matnosti čokolády. Netuším jestli je to váš případ.

hodnocení

"vychladnutí" při pokojový teplotě
Asi jsem to trochu přehrál...i když jsem se snažil o menší teplotu vodní lázně

hodnocení

2x

Na lesk jsem dávala úplně nakonec kousíček másla.

hodnocení

@aknelka

děkuju, vyzkoušíme

hodnocení

2x

Do podobného receptu někdo přidává 1-2 lžíce kokosového oleje. Pokud byste si chtěl s polevou pohrát, jsou i různé varianty (levnější/dražší). Na YT najdete hodně návodů, hledejte "zrcadlovou polevu nebo glazuru". Nebo vyzkoušejte:

4 plátky želatiny namočit do studené vody a misku dát stranou. V kastrolu svařte 125 ml vody + 225 g krupicového cukru, míchat metličkou, až vznikne roztok přibližně jako sirup. Odstavte z plotny a do sirupu přidejte 150 g rozlámané hořké čokolády. Dobře rozmíchejte, potom přidejte 2 PL kakaa a opět dobře rozmíchejte. Posledním krokem je přilití 65 ml 33-40 % šlehačky pokojové teploty. Pečlivě promíchejte. Když bude mít tato horká směs teplotu 60 °C, postupně přidejte vymačkané plátky želatiny a vše vymíchejte na hladkou hmotu bez hrudek. Hmotu přelijte přes jemné sítko (2x). Až bude mít poleva teplotu 28 °C, můžete začít zdobit moučník.

hodnocení

děkuju z aodpověď

vím, že je na youtube mnoho videí, ale spoléhal jsem na rady zde. přece jen youtube je na výdělky strýmerů a před focením se dá lesk zařídit fénem atd...tím myslím triky

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]