Nejste přihlášen/a.
V mrazáku lze skladovat téměř všechno, tedy i povidla. Není to však zbytečné? Normální povidla vydrží bez mrazáku i několik let.
Povidla v mrazáku zbytečně zabírají místo. Dám je do sklenic, steriluju a vydrží neomezeně dlouho. Do mrazáku raději kus prasátka.
Pamatuji ze svého dětství - povidla se skladovala v komoře ve velikém hliněném soudku. Navrchu byl takový ztvrdlý koláč, ten se odhrnul a nabrala se pod ním povidla v množství, jaké bylo potřeba. Nic se nezkazilo.
Naše babičky prostě uměly a věděly. Jaga.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.