Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nerost - určení

Od: jirimetelec odpovědí: 13 změna:

Dobrý den. Prosím neví někdo z Vás, co je toto za nerost?

Předem děkuj za odpověď.

Nerost - určení
Nerost - určení #2
Nerost - určení #3

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

km
hodnocení

2x

Pravděpodobně to bude struska ze skláren.

Odkud to máte?

jirimetelec
hodnocení

Syn to našel v Bedřichově u Liberce. Je to nejspíš asi opravdu bezcenná struska. Děkuji a přeji příjemný den.

km
Tak je to jasny. :)

V Bedřichově? Tam jsem byla jako díte s rodiči na rekreaci a v malé sklárně jsem pozorovala pána, jak vyrábí skleněné knoflíky. Pak jsem si venku nasbírala nejrůznější vyhozené "poklady". Kousky skleněných tyček a další skvosty.:-D

21.07.24 11:29
hodnocení

0x
Vltavín.
km

:)) tak to zcela určitě ne

taky si myslím, vltavín by byl mnohem více zvrásněný

liska5
hodnocení

0x

Nějak mi to nedá. Já si myslím , že jste našli fluorit. On sice tvoří krásné krystaly v krychlové soustavě, ale někdy je jiných tvarech a více barvách. U nás skončila těžba v polovině 90.let a zrovna v okolí Liberce / Křižany/ a Harrachova. Znám sklo z trosek rozbombardované sklárny, to mělo barvu, jako mořská voda a bylo amorfní. Mohu se plést, ale fluorit bych zvažovala.

km

Vidíte na fotkách ty kulaté pozůstatky bublinek? Tak to fluorit asi nemá, že?

liska5

Máte zřejmě pravdu, ale ten Váš tón se mi nelíbí. Tipujeme, hledáme, zvažujeme a můžeme se mýlit. Já bych si ale nedovolila takhle oprskle žádného rádce napomenout.

km

omlouvám se, nemělo to tak vyznít

jaj*
hodnocení

0x
Olivín? Podle mapy tam pár míst je s olivínem,
liska5

Když si čtu o olivínu, tak je tomu nejblíž.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]