Nejste přihlášen/a.
Nějak jsem dostala chuť na studený domácí sulc,ale měli jen přední koleno,vařím ho jako v polévce,ale mám obavu,že je to nedostatečné,aby to ztuhlo a co práškový ztužovač,máte zkušenost.?
Sulc z kolínka je dobrý, také jsme ho po zabíjačkách dělávali. Kdo rád sulc masitější, může dát vařit i kousek plecka, po uvaření obrat a nakrájet. A také zeleninu a koření.
Vody se dává méně, než na polévku, aby byl vývar silný. Samotné koleno je málo na ztuhnutí. Přikupte si vepřové kůžičky, seženou se. Vyprat, udělat svazek, dát vařit doměkka v tom vývaru. Po uvaření je do vývaru pomlít.
Žádné podobné nechutnosti, jako nějaký práškový ztužovač, bych tam nedávala. Stačí ty kůže a uvidíte, že sulc bude, jak má být. Jaga.
Záleží v jakém množství kolínko vaříte. Jestli v papiňáku a v malém množství vody ztuhne určitě. Jestli ve velkém hrnci, se spostou vody ve které kolínko plave, pak je to na pováženou. Vlastně na polívku s kroupami a česnekem a majoránkou, určitě.
Ztuhne určitě a bude skvělé. A chlazené orosené pivečko. Nezapomeňte!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.