Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Suché ruce

Od: evatala odpovědí: 15 změna:

Ahoj, nastoupila jsem do nové práce, kde si často máčím ruce v dezinfekci a mám je strašně suché a do krve popraskané. Co doporučíte za kvalitní krémy?

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Co děláte za práci? S čím manipulujete? Pokud napíšete, můžu poradit.

často ani není třeba si ničit ruce alkoholem. Je mnoho jiných dezinfekčních prostředků. Tohle dlouhodobě může zničit funkci přirozenýho promašťování rukou. Pak je to chronický

hodnocení

2x

Konopnou vazelínu.

Ta je skvělá, jen jsou po ní mastné ruce. Nejlépe namazat večer a prstové rukavice s ustřižeými špičkami prstů. .

evatala

Děkuji, to mi říká babička také, že ta konopná byla zázrak. Akorát přemýšlím, kde ji teda koupit. Vím, že někdo dělá domácí, ale nemám bohužel nikoho k dispozici.

Objednávala jsem hned ráno. ZDE Proklikej, mají více výrobků. A na Fejsbooku nabízí nějakou dost velkou slevu. Přišla jsem na to pozdě a už to komplikovat nebudu.

ben®
hodnocení

1x
Dobrý den, Indulona měsíčková (oranžová) - na ruce ideální, kvalitní, časem prověřená a za slušnou cenu. Zdravím!
drmax.cz/...
doplněno 19.07.24 16:48: U té Indulony je příjemné, že se velmi rychle vstřebává do pokožky a nemastí vše, na co člověk sáhne (není to jako u vazelíny).

km
hodnocení

1x

Za mě změnit zaměstnání a nebo pracovat v rukavicích. Může vám z toho vzniknout chronický problém.

hodnocení

1x

Včera mi přišla Konopná mast od Konopného táty, tak vám musím napsat. Je skvělá! Voní, jak vonět má, tedy není ničím pajcovaná, jen konopí ve vazelině. Mívala jsem od rastafarianů a byla stejná. Na noc rukavice, bavlněné v pracovních oděvech, ustřižené špičkyprstů. A ve dne často mazat krémem na ruce.

bramburka
hodnocení

0x

zbozi.cz/...
Bud Isolda anebo Indulona.
Zeptejete se zamestnavatele, jestli Vam takoveto pracovni pomucky neproplati?

brambůrko, nechci se tě dotknout, problém je v dezinfekci, což je asi alkohol. Ty krémy na bázi parafínů a podobně nejsou hitparáda

Tvoje nabídka na krém tazatelce nepomůže.

buď rukavice ale to asi nejde? Nebo změnit dezinfekci.

bramburka

@boban: diky za reakci. Myslela jsem si, ze vceli vosk leci. Ale asi mas pravdu!

liska5

Každopádně nejdřív umýt mýdlem, ať jsou ruce od čehokoliv /i od desinfekce i od jaru/. Jen opláchnout vodou nestačí. A pak teprve něco speciálně na suchou pokožku. Existují i preparáty, které se mažou před prací,... i když ideální jsou prac.rukavice.

hodnocení

0x

Suché ruce nelze vyléčit tím, že 2x za den namažeme "něčím". Vlastní zkušenost. Je potřeba mít po bytě, na několika místech tuby nebo kelímky s mazáním a vždycky, když je třeba, tak se zastavit a máznout. Mám v koupelně, v kuchyni a na konferáku a máznu velice často. Lahvičky s pumpičkou a také v tubě, Neutrogena. Kupuji v DM. Ne moc, abych mastným zapackala všechno okolo, ale trošku a stále mazáním, které je výživné, ale ne mazlavě mastné.

Těch výrobků od stejné značky je mnoho. Jsou sice drahé, ale vím, jak je hrozné mít bolavé a nehezké, ruce, které musí pracovat s jídlem, sahat na děti a potřásat si rukama s lidmi, kterých se štítím sama. NEUTROGENA

rotarka
hodnocení

0x

Ahoj, já jsem s tím taky bojovala. Mám ruce jak stará paní. Ale když to budeš mazat mazat a mazat tak se to časem zlepší. Ideálně krém a na noc na to ještě tu rukavku, aby se to hezky vstřebalo. Mluví i o parafínových olejích, tak taky vyzkoušej..

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]