Nejste přihlášen/a.
Všechny hubnoucí záležitosti pro dítě, od psychologa až po lázně jsou velikým nesmyslem, když maminka bude dodržovat stejný styl vaření, nakupiování, zásobování ledničky i "sladkého šuplíku", dávání peněz na svačinky. Styl stravování po celý život, bez vyjímek. Jinak všichni chápou o čem je řeč, když se řekne jo-jo efekt. ![]()
kami, děkuji. Naprosto jste vystihla to, co já jsem nestihla nenapsat.
![]()
Každý lékař má své postupy, ale obecně tam bude komplexní vyšetření dětí, diagnostika sekundárních příčin obezity, měření na bioimpedančním přístroji InBody, který poskytuje přesné informace o rozložení svalové a tukové tkáně, edukace o úpravě životního stylu se zaměřením na vyvážený jídelníček, pohybové aktivity a spánkový režim. Dlouhodobě budou sledovat vývoj tělesné hmotnosti při růstu dítěte, zhodnocení růstový potenciál. S sebou je třeba zdravotní průkaz dítěte (nutný k sestavení růstových grafů), ideálně doporučení od odesílajícího lékaře včetně výsledků krevních odběrů, pokud byly provedeny, Sepsaný jídelníček min. ze 3 dnů (vč. 1 víkendového dnu). Alespoň jeden rodič jde samozřejmě taky.
V lázních můžete očekávat vstupní lékařské vyšetření včetně měření BMI, vzdělávací pohovor s nutriční terapeutkou, ranní rozcvičky, skupinové tělocviky (i na přístrojích), chůze (třeba nordic walking, terénní chůze), cvičení ve fitness, cvičení v bazénu, uhličité a perličkové koupele, viřivky, zumbu, sportovní a míčové hry.
Můj selský rozum mi napovídá, že proběhne řada odborných vyšetření o kterých my laici nemáme páru. Všechny naše děti a vnoučata byly hubeňouři, takže vlastní zkušenost nemám, ale rozhodně, nevím, zda první v pořadí bude vyšetření štítné žlázy.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.