Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Dětska obezitologie

Od: haz odpovědí: 7 změna:
Jak probiha vyšetření na dětské obezitogii. A jaké to je v hubnoucich lázních pro děti

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Všechny hubnoucí záležitosti pro dítě, od psychologa až po lázně jsou velikým nesmyslem, když maminka bude dodržovat stejný styl vaření, nakupiování, zásobování ledničky i "sladkého šuplíku", dávání peněz na svačinky. Styl stravování po celý život, bez vyjímek. Jinak všichni chápou o čem je řeč, když se řekne jo-jo efekt. *hej*

doplněno 14.07.24 09:39:

kami, děkuji. Naprosto jste vystihla to, co já jsem nestihla nenapsat. *hej* *palec*

Mám stejný názor.
Je známé, že lékaři učí, jak něco napravit a uzdravit, jenomže to učí celou rodinu. Pokud k tloustnutí už došlo, tak to rodina neumí zvládat dobře, takže rady z dětství matky nebyly využívané v praxi moc dlouho.
Perfektně si pamatuju, jak to má můj manžel. Rady doktorů, co jíst, ihned doma zahodil. Jí pořád to samé, čím ztloustnul a říká, že zhubnout nejde. Přece nebude jíst něco jiného. To by mu nechutnalo a cvičení by nepomohlo. A je to. I takové je "hubnutí". Někdy přání skončí jen u slov.
Dokud lidi nebojují o něco, jako o život, pak samotná vůle něco změnit, nemusí vůbec stačit. Jiná vůle je moc slabá, jiná vůle je jen hra s něčím.

hodnocení

2x

Najednou v dnešní době má každé dítě problém se štítnou žlázu, dříve se možná méně tláskalo a více sportovalo... zkuste vvíc sportu zařadit.

hodnocení

0x

Každý lékař má své postupy, ale obecně tam bude komplexní vyšetření dětí, diagnostika sekundárních příčin obezity, měření na bioimpedančním přístroji InBody, který poskytuje přesné informace o rozložení svalové a tukové tkáně, edukace o úpravě životního stylu se zaměřením na vyvážený jídelníček, pohybové aktivity a spánkový režim. Dlouhodobě budou sledovat vývoj tělesné hmotnosti při růstu dítěte, zhodnocení růstový potenciál. S sebou je třeba zdravotní průkaz dítěte (nutný k sestavení růstových grafů), ideálně doporučení od odesílajícího lékaře včetně výsledků krevních odběrů, pokud byly provedeny, Sepsaný jídelníček min. ze 3 dnů (vč. 1 víkendového dnu). Alespoň jeden rodič jde samozřejmě taky.

V lázních můžete očekávat vstupní lékařské vyšetření včetně měření BMI, vzdělávací pohovor s nutriční terapeutkou, ranní rozcvičky, skupinové tělocviky (i na přístrojích), chůze (třeba nordic walking, terénní chůze), cvičení ve fitness, cvičení v bazénu, uhličité a perličkové koupele, viřivky, zumbu, sportovní a míčové hry.

kaliopka
Můžu se zeptat na jednu věc? Mluví v lázních s dítětem psycholog?
Jako dítě jsem do "hubnoucích" lázní jezdila a teď, s odstupem, musím říct, že by to bylo velkým přínosem.

Záleží ja druhu lázní. Pokud jsou na delší dobu, tak většinou ano.

hodnocení

0x

Můj selský rozum mi napovídá, že proběhne řada odborných vyšetření o kterých my laici nemáme páru. Všechny naše děti a vnoučata byly hubeňouři, takže vlastní zkušenost nemám, ale rozhodně, nevím, zda první v pořadí bude vyšetření štítné žlázy.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]