Lepší je snad kterákoliv zrnková. Ženě jsem pořídil překapávač, protože lógr ji způsoboval zažívací potíže. Přes filtr je káva krásně čirá a zachová si přitom svou chuť opravdové kávy a ne nějakého podřadného granulátu.
chlochydess*
Tady bych doporučil tzv. french press, který lógr filtruje přes sítko a čověk nemusí investovat do zbytečného odpadu v podobě jednorázových filtrů.
Samozřejmě mlýnek, dobrou dózu a zrnkové, nikoliv mleté kafe (a už vůbec ne tu instantní maketu).
Jinak kilo dobré kávy (Movenpick, Lavazza a další) koupíte v akci do 250 Kč za kilo. Mě to vydrží cca. půl roku při spotřebě 2 pressa denně.
Dobrý den, z toho, co jsem si vyhledal na internetu, usuzuji, že to Vaše Tchibo crema byla káva slabší a s krémovou pěnou. Eduscho je káva extra silná a moc pěny nebude. Obojí je dobrá instantní káva (vyrobená z normální kávy zrnkové) a není důvod se jí zříkat nebo se jí posmívat (někdo holt ten nehezký lógr nemusí, jiný ho miluje). Zdravím!
chlochydess*
@ben Ale Eduscho má také svou Crema a v reklmě píše, že "plná chuť s krémovou pěnou a radost z požitku" .
Takže to bude ten samý binec jenom v bledě modrém.
Bývala jsem věrná jedné značce, ale s věkem jsem zjistila, že u jedné nemusín být. Když koupím 3, 4 různé, vydrží mi 3x, 4x déle než ta jedna. A udělám si na jakou mám zrovna chuť. Naučila jsem se kupovat v Bille, velké balení v akci. Rozpustnou, granulovanou jsem úplně vypustila. Tu si koupím porcovanou, v sáčcích, když jdu ležet do špitálu. Zaliju horkou vodou ze zásobníku na chodbě. Teď mám doma červenou illy, modrou LavAzza, Davidoff. Někdy udělám turka, někdy v pres konvičce. Někdy se smetanou, někdy s mlíkem. Na granulovanou se chytám, že si ji udělám s ledem a zmrzlinou. 2 kávy určitě, někdy 3 za den.
Milovnici kavy si instantni kavu nikdy nekoupi! To je ceska specialita, ale mozna taky jakysi vychod z nouze! Jihlavanka a tomu podobne zpusobuji mnoha lidem zaludecni potize. Nastesti mame dneska solidni vyber ruznych znacek. Tchibo je urcite dobra znacka a nasleduje ho Dallmayr nebo Eduscho. Vyborna kava je taky od Mövenpick. Italove maji taky vyborne znacky. Kazdemu chutna neco jineho!
bramburka - ta "česká specialita" se k nám dostala už za hlubokého "socíku" ze Západu, kdy např. západoněmečtí turisté u nás zhnuseně pili lógr a vzpomínali na své/"zlaté" Nescafé (které u nás bylo k dostání z počátku jen v Tuzexu). A co byl Tuzex si najděte.
@ben: Tak od sociku se snad kavova kultura hodne zlepsila a hlavne mame moznost vyberu? Kdybych nemela na vyber, tak si mozna na to rozpustne kafe zvyknu taky. Ale diky vyberu je ze me "kavovy labuznik" A na dobrou kavu si obcas i rada zajdu do kavarny!
re4zon
Tchibo je dobra znacka a kavovy labuznik? Vtip roku
Instantní snad ani není káva. Kupuji kvalitní zrnkovou z nedaleké menší pražírny, kde je jasné odkud je a čím si prošla. Pomelu si čerstvě na každé kafíčko a překapávám..
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.