Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Rozdíl v kávě?

Od: aja1946® odpovědí: 14 změna:
Kupovala jsem klasické Tchibo instant crema. Ještě je Eduscho. Jaký je rozdíl, kvalita,chuť, tere je leosi? Vaše zkušenost? Dekuji.

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Test instantních káv:

akcniceny.cz/...

hodnocení

2x
Lepší je snad kterákoliv zrnková. Ženě jsem pořídil překapávač, protože lógr ji způsoboval zažívací potíže. Přes filtr je káva krásně čirá a zachová si přitom svou chuť opravdové kávy a ne nějakého podřadného granulátu.
chlochydess*

Tady bych doporučil tzv. french press, který lógr filtruje přes sítko a čověk nemusí investovat do zbytečného odpadu v podobě jednorázových filtrů.

Samozřejmě mlýnek, dobrou dózu a zrnkové, nikoliv mleté kafe (a už vůbec ne tu instantní maketu).

Jinak kilo dobré kávy (Movenpick, Lavazza a další) koupíte v akci do 250 Kč za kilo. Mě to vydrží cca. půl roku při spotřebě 2 pressa denně.

ben®
hodnocení

2x
Dobrý den, z toho, co jsem si vyhledal na internetu, usuzuji, že to Vaše Tchibo crema byla káva slabší a s krémovou pěnou. Eduscho je káva extra silná a moc pěny nebude. Obojí je dobrá instantní káva (vyrobená z normální kávy zrnkové) a není důvod se jí zříkat nebo se jí posmívat (někdo holt ten nehezký lógr nemusí, jiný ho miluje). Zdravím!
chlochydess*

@ben Ale Eduscho má také svou Crema a v reklmě píše, že "plná chuť s krémovou pěnou a radost z požitku" .

Takže to bude ten samý binec jenom v bledě modrém.

ben®
chlochydess - sice na to se tazatelka přímo nezeptala, ale třeba bude za toto info ráda.

hodnocení

2x

Bývala jsem věrná jedné značce, ale s věkem jsem zjistila, že u jedné nemusín být. Když koupím 3, 4 různé, vydrží mi 3x, 4x déle než ta jedna. A udělám si na jakou mám zrovna chuť. Naučila jsem se kupovat v Bille, velké balení v akci. Rozpustnou, granulovanou jsem úplně vypustila. Tu si koupím porcovanou, v sáčcích, když jdu ležet do špitálu. Zaliju horkou vodou ze zásobníku na chodbě. ;) Teď mám doma červenou illy, modrou LavAzza, Davidoff. Někdy udělám turka, někdy v pres konvičce. Někdy se smetanou, někdy s mlíkem. Na granulovanou se chytám, že si ji udělám s ledem a zmrzlinou. 2 kávy určitě, někdy 3 za den.

bramburka
hodnocení

0x

Milovnici kavy si instantni kavu nikdy nekoupi! To je ceska specialita, ale mozna taky jakysi vychod z nouze!
Jihlavanka a tomu podobne zpusobuji mnoha lidem zaludecni potize.
Nastesti mame dneska solidni vyber ruznych znacek.
Tchibo je urcite dobra znacka a nasleduje ho Dallmayr nebo Eduscho. Vyborna kava je taky od Mövenpick.
Italove maji taky vyborne znacky. Kazdemu chutna neco jineho!

ben®
bramburka - ta "česká specialita" se k nám dostala už za hlubokého "socíku" ze Západu, kdy např. západoněmečtí turisté u nás zhnuseně pili lógr a vzpomínali na své/"zlaté" Nescafé (které u nás bylo k dostání z počátku jen v Tuzexu). A co byl Tuzex si najděte.
bramburka

@ben: Tak od sociku se snad kavova kultura hodne zlepsila a hlavne mame moznost vyberu? Kdybych nemela na vyber, tak si mozna na to rozpustne kafe zvyknu taky. Ale diky vyberu je ze me "kavovy labuznik" :) A na dobrou kavu si obcas i rada zajdu do kavarny!

re4zon
Tchibo je dobra znacka a kavovy labuznik? Vtip roku *smich*

liska5
hodnocení

0x

Instantní snad ani není káva. Kupuji kvalitní zrnkovou z nedaleké menší pražírny, kde je jasné odkud je a čím si prošla. Pomelu si čerstvě na každé kafíčko a překapávám..

bramburka

@liska5: Naprosty souhlas! Jednou jsem si dala cappuccino v prazirne a tu lahodnou chut jsem citila snad jeste pul roku pote!

hodnocení

0x

My jsme zase kupovali JACOBS Barista, ideální do termosky na cesty. Přestala se dovážet a musíme si pro ni posílat do Polska

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]