Nejste přihlášen/a.
Může mít příbuzná (babička ženicha) na svatbu tyto šaty? Jsou bílé, ale s květinami. Děkuji. ![]()

11x
Já myslím, že určitě!
Jakápak konkurence nevěsty? To by musela být načechraná mladice komplet v bílém. Jenom ne ty černé boty. Ty jsou k tomu tvrdé. Šla bych i s kabelkou do některého pastelového odstínu z těch květin na živůtku..
To napsal přede mnou smode2, že na bílou má právo jenom nevěsta. Proto jsem to zmínila. Ono se obecně říká, že žádná z žen by nevěstu neměla zastínit honosnější róbou. Jsem si vědoma věkového rozdílu. Prostě ty šaty oné mamince ženicha schvaluji.
Je-li babičce 70 a vypadá na míň, může být matce kolem 40 a může vypadat na 30. To už by byl úplný vrchol arogance a neúcty ke snoubencům, vzala-li by si něco takového na sebe matka ženicha. Nicméně je to typické - jde o ženy narozené před r. 89, tam se rodili dost lidé co zůstali i v dospělosti zamrzlí v dětství. A co chce dítě? Preferuje "já, já, já, jenom já". Což ostatně vidíte i zde. Vykašlat se na snoubence, hlavně že já vypadám dobře. Jinak Bene, pěkné slovo, ta hostka![]()
1x
P.S. Věk babičky ženicha=?
doplněno 06.07.24 13:15: louisa1 - pokud je to dáma (chová se tak, nosí se tak), pak je to v pořádku. Jen si myslím, že by mělo být na první pohled jasné dle ošacení, kdo je babička, kdo je matka a nevěsta se asi zaměnit nedá. Jinak bych to nehrotil - má to být hlavně veselé.
...aby bylo na první pohled jasné, dle ošecení...
Takže babička ve starém černém pytli? Tak to myslíte? Proč by nemohla jít v tomhle kostýmku? Jsou ženský, co jsou šik i v sedmdesáti letech. Tak proč by se měly oblékat jak za krále Klacka?
1x
0x
Jinak barvy oblečení všech hostů na svatbě by měly být vždy pastelové a určitě ne syté nebo, zvláště u dam, bílé (když už tak šedé). Ovšem pokud je cílem aby si na svatbě kde má být nejdůležitější ženich a nevěsta všichni říkali: "Teda, ten ženich má ale pěkně oháknutou babičku", tak směle do toho![]()
0x
Samozřejmě, že ano. Zákony vyžadují pouze slušné oblečení, o barvě ani doplňcích tam nic není.
Takže jak se na tom s ženichem a nevěstou dohodnou, tak to budou mít.
Zákony však nezakazují ani aby 3 hodiny po obřadu tancovala novomanželka na jídelním stole 15 minut nahatá. A přesto se to nedělá, protože to není vhodné.
Na každý pád jak se na tom s ženichem a nevěstou dohodnou, tak to budou mít. - by byla ideální situace![]()
> tancovala novomanželka na jídelním stole 15 minut nahatá. A přesto se to nedělá, protože to není vhodné.
Není to vhodné, jinak řečeno, ostatní můžou být pohoršeni, tedy Veřejné pohoršení.
Třeba dokonce i ze svatby sešlo...dostali delší čas na rozmyšlenou
Ten obrázek je z té doby kdy se to řešilo,ne?
To nebyl.koment na modelku tam jde o jiné věci ale v poho smích léci a je důležitý pro všechny
Kdo se směje naposled ten se směje nejvíc
Žádné černé lodičky modelka nemá.
Vaše poznámka na adresu lišky mi nepřijde vtipná vůbec.
Ani ta Thelma /luisa/.
To nic nemění na tom, že jsou tyto šaty vzhledem k převažující bílé pro babičku ženicha, nebo kohokoliv jiného kromě nevěsty, na svatbu krajně nevhodné až sprosté. Pokud si chce babička léčit svoje velikášství a narcistickou poruchu osobnosti, neměla by to dělat na svatbě, ale zajít si na specializované pracoviště.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.