Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Trochu ztvrdlá hrachová kaše

Od: korecka odpovědí: 9 změna:
Ahoj,večer jsem uvařila a namixovala hrách na kaši,dělala jsem to bez másla či smetany,jen suchý hrách.Do rána to trochu zatvrdlo.Mam to vyhodit nebo se dá nějak zjemnit?Dekuji

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

4x
Dobrý den, přidejte trochu teplé vody, rozmíchejte a kaši normálně dodělejte - přeci vše nevyhodíte kvůli odpaření vody z hrachu a ztuhnutí. Zdravím!

hodnocení

3x

Nejprve k tomu namáčení. Namáčí se každý hrách, žlutý i zelený, pokud je celý /kuličky/. Jde o to, aby ta vrchní slupka změkla. Dám jej namočit večer přede dnem vaření.

Pokud je to ale hrách loupaný, půlený, slupka je už od výrobce odstraněna a hrách není třeba namáčet. Uvaří se dobře i bez namáčení.

Kaši dělám tak, že hrách vařím v původní vodě, kde byl namočen. Nesolený, ztvrdnul by. Ke konci vaření sliju, rozmixuju, přidám majoránku, trošku pepře, zaliju malým množstvím mléka, povařím. Nakonec přidám světlou jíšku z másla a mouky, ještě chvilku povařím, pak stroužek česneku, osolit dle chuti.

Pokud je kaše tuhá, stačí rozředit malým množstvím horké vody. Nejlepší je dělat kaši až ten den, kdy ji chcete konzumovat, sama píšete, že zatuhla a druhý den už to pak není "ono", i když ji rozředíte. Jaga.

hodnocení

1x
Pěkný den,já to dělám tak,že hrách den dopředu namočím a nic víc...Pak az druhý den ho vařím a kase je krásně měkká
korecka
hodnocení

Žlutý hrách se nenamaci

Korecka a kdo říkal?

Tak to slyším poprvé. Já ho namacim vždy
liska5

Já namáčím všechny luštěniny, ale téměř nemixuji. Spíš do nich přidávám hotové kroupy, nebo máčím a vařím s pohankou, kořenovou zeleninou, vločkami. Ani máslo či smetanu do toho nedávám. Jen bobkový list, majoránku a česnek. Někdy celer.list či libeček. Omastek bývá v tom, s čím se luštěnina podává. A když luštěniny sólo, tak nejlepší je k nim sádlo, ideálně husí.

Také máčím všechny luštěniny a vodu několikrát měním. Vyplaví se tak látka, kterou tlusté střevo špatně tráví a vyrábí nadýmavé plyny.;) Za komančů se vyprávěl vtip. Ve frontě pán neudržel a bohatýrsky zabzdil. Pán za ním se zeptal: "Gdě pan kupil fazulku?"

hodnocení

0x

Klidně ji můžete jíst v tužším stavu. Pokud Vám nechutná, přidejte vodu a rozmixujte na požadovanou konzistenci.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma hrachová kaše

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]