Nejste přihlášen/a.
Nejprve k tomu namáčení. Namáčí se každý hrách, žlutý i zelený, pokud je celý /kuličky/. Jde o to, aby ta vrchní slupka změkla. Dám jej namočit večer přede dnem vaření.
Pokud je to ale hrách loupaný, půlený, slupka je už od výrobce odstraněna a hrách není třeba namáčet. Uvaří se dobře i bez namáčení.
Kaši dělám tak, že hrách vařím v původní vodě, kde byl namočen. Nesolený, ztvrdnul by. Ke konci vaření sliju, rozmixuju, přidám majoránku, trošku pepře, zaliju malým množstvím mléka, povařím. Nakonec přidám světlou jíšku z másla a mouky, ještě chvilku povařím, pak stroužek česneku, osolit dle chuti.
Pokud je kaše tuhá, stačí rozředit malým množstvím horké vody. Nejlepší je dělat kaši až ten den, kdy ji chcete konzumovat, sama píšete, že zatuhla a druhý den už to pak není "ono", i když ji rozředíte. Jaga.
Já namáčím všechny luštěniny, ale téměř nemixuji. Spíš do nich přidávám hotové kroupy, nebo máčím a vařím s pohankou, kořenovou zeleninou, vločkami. Ani máslo či smetanu do toho nedávám. Jen bobkový list, majoránku a česnek. Někdy celer.list či libeček. Omastek bývá v tom, s čím se luštěnina podává. A když luštěniny sólo, tak nejlepší je k nim sádlo, ideálně husí.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.