Nejste přihlášen/a.
Upřímně - letní šaty z teplákoviny a nakonec i z úpletu si vůbec nedovedu představit. Letní šatky by měly být tenké, spíš splývavé, volné, vlající ve vánku a ne se nadít do teplákoviny či úpletu. Víte, jak Vám v horku bude? Jako jitrničce ve střívku.
Jinak na šití elastického úpletu je potřeba speciální šicí stroj, "owerlock", který si s úpletem dobře poradí. Na normálním stroji se úplet špatně šije, stehy by pak mohly praskat, či naopak látku nepěkně stahovat. Jaga.
Nevím, jak dalece jste zdatná švadlena, ale tyhle tahavé materiály se zpracovávají na šicím stroji opravdu blbě. Teplákovinu jsem šila ale jen entlem, aby švy nepraskaly, ušila jsem dětem tepláčky, ale na letní šaty se fakt nehodí. Jinak dcerce a sobě jsem letní šaty šila z bavlněného krepu, vzdušné, volné. Rovný střih, do pasu jsem našila tunýlek a protáhla gumu. Šaty jsme unosily.
Vám se nejspíše líbí látky na obrázku na počítači nebo na telefonu. Je mnoho věcí, které bych nekoupila, aniž bych si na ně nesáhla, nepromnula v ruce, případně nezmáčkla v dlani a pak narovnala. Potřebuji nejen vidět na obrázku, ale musím zjistit, jak se látka chová, jaký to je vlastně materiál. Teplákovina je bezva materiál, sama jsem si koupila v Pepco takovou podivnou halenu-nehalenu. Na šaty ale rozhodně není. Budete mít po jednom sezení vytáhaný zadek a vepředu, v klíně zmačkané. Teplákovina se i špatně začišťuje, myslím lemy. Teplákovina i pletenina je skělá na klasickou mikinu i mikinu dlouhou širokou a bystrozrakou, kalhoty na doma, blejzr místo svetříku, delší halenu atd. Na šaty, na denní používání mezi lidi rozhodně ne. Zbytečná práce s tím.
Prehodnotte trochu svuj vyber latek! Teplakovinu tak na podzim a nanejvys na saty na doma! Na letni saty bych volila dvojitou gazovinu (muselin) nebo tenkou bavlnu.
Pokud nejste zdatna svadlena, tak si radeji nacvicte siti na levnych latkach. Muzete zajit do sekace, koupit si napr. zvonovou sukni z jemneho materialu a usit si treba tuniku, letni saty apod. Prave v sekacich totiz mivaji kvalitni materialy za babku!
Muzete koupit i nejakou barevnou cichu a neco z ni usit. Vyjde Vas to na 30Kc,- a kdyz se to nepovede, nic se nestane!
Ja si takhle siji domaci kaftany, tuniky nebo nocni kosile. Nosim je daleko radeji, nez ty kupovane! A hlavne me to kreativni siti moc bavi!
dobrý den, tak já si šaty z úpletu (200g - 220g bavlna+ elastan) dokážu představit, trika jsou přeci taky z úpletu ( jen úplety s digitálním tiskem mi připadají více neprodyšné), pak je ještě vizkozový a bambusový úplet ale ten se mi zdá n zpracování těžší, pak jsou tu ještě tkaniny - vizkoza, bavlna, len, a taky umělé tkaniny jako např. umělé hedv. silky - tam budete muset mít zip nebo jiné zapínání - co kdyby jste se koukla na youtube - na paní Danielu např. na -
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.