Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kde sehnat zítra ve svátek vepřové koleno s kostí?

Od: boban® odpovědí: 10 změna:
Kde sehnat zítra ve svátek vepřové koleno s kostí?
Díky

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

11x

Zdravím,

Cyril a Metoděj a taktéž Honza Hus nejsou svátky že by obchody mělo zavřeno..

Takže pokud nebude vyprodáno, kupte kdekoliv.. :)

spu
hodnocení

8x

Kaufland, Tesco, Albert, Lídl, Billa, Penny

halamus
04.07.24 21:08

Globus.

hodnocení

8x

U řezníka?

halamus

Myslel jsem si, že malá řeznictví budou mít zavřeno. Páč v docházkové vzdálenosti do 10 minut mám dvě řeznictví, udělal jsem si malou večerní procházku.
1. řeznictví - zavřeno
2. řeznictví - otevřeno jako v sobotu (dopoledne), v sobotu bude zavřeno

Jak to budou mít jiná řeznictví, netuším.

Taky znám řeznictví, které je zavřené, ale již mnoho let...:)

hodnocení

2x

Všude, řetězce mají otevřeno celý den, menší prodejny aspoň do 11-12 hodin určitě.

Jinak to mám nastaveno tak, že jen málokdy lítám a sháním rychle něco "na zítra." Bydlím na vesnici a když jsem ve městě /obvykle návštěva lékaře/, nakoupím. Musím myslet dopředu. Pokud se mi něco líbí, či se mi líbí cena, koupím to "do foroty." Mám pěkný mrazák, tam to v pohodě počká. K tomu seznam, abych měla přehled, co tam ještě je. Pak stačí jen v předvečer sáhnout, nechat povolit a druhý den můžete kuchtit. Jaga.

Dneska: prejt a kroupy /z mrazáku/. K tomu lepenici - brambory se zelím. Zelí ze soudku, brambory ze sklípku. A bude to prima.

hodnocení

2x

Bobane, uvaříte ho nebo upečete? A s čím ho budete jíst? Nazapomeňte na pivečko. Koleno je tučné a bez piva se špatně tráví. :-D Můžu nevyžádanou radu? Co nesníte, posolte, popepřete, troška papriky a zabalte jako váleček do alobalu. Pak budete mít skvělý nářez-lisované koleno. Brávali jsme tohle k vodě, na ryby, nakrájeli na chleba. Pruty ve vodě, oheň, kytara, čaj s rumem. Tak si představuji nebe!

doplněno 05.07.24 10:38:

Bezva plán! *palec*

hodnocení

@babkazov

budu dělat vepřovou tlačenku*palec*

hodnocení

0x

Bobane, když píšete o té tlačence - myslím si, že právě Vám jsem dávala před časem podrobný recept na domácí tlačenku, jak jsme ji dělávali o zabíjačce. Koleno jsme nedávali. Do tlačenky: na kostky nakrájený ovar. Nejlépe z plecka, kdo má rád tučnější, může přidat i kousek laloku. Z drůbků vařený stažený jazyk na kostky a srdíčko. Někdo dává i vařená játra, my ne. Česnek, pepř, majoráku, sůl, dostatek dobrého vývaru z ovaru. Nejdůležitější jsou doměkka uvařené a pomleté vepřové kůže. Ty způsobí právě to, že tlačenka ztuhne a je, jak říkávala naše babička "jako řemen."

Koleno jsem vařila do sulcu. Ale to se dělá zase trošku jinak. Dobrou chuť. Jaga.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]