Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zamražení klobásy

Od: delina® odpovědí: 11 změna:

Mám klobásy Master chew Tesco s chalapeňos tepelně opracované v ochranné atmosféře balené. Zítra mají datum spotřeby a syn má zažívací problémy, takže je nemůže konzumovat. Lze je dát do mrazáku tak, jak jsou v originál balení nebo raději napřed upéct a pak zamrazit nebo vůbec nemrazit a zítra vyhodit k popelnici? I já mám dietu, takže není, kdo by je snědl nyní.. Prosím o radu.

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

km
hodnocení

5x

nerozbalovat a zamrazit, úplně v klidu

hodnocení

2x

Pokud mají zítra datum spotřeby, nejsou rozbalené a máte je v lednici, v klidu je můžete jíst ještě za 14 dní. Když je strčíte tak jak jsou do mrazáku, vydrží Vám v něm minimálně rok. Je ale dobré je pak před konzumací nechat přirozeně rozmrznout při pokojové teplotě. Po rozmrazení už ale sníst co nejdříve.

chlochydess*
hodnocení

0x

Pokud klobása nepáchne, klidně bych ji zamrazil. Tyto výrobky jsou tak napuštěné chemií, že ji ve stejném stavu najdete klidně za 10 let a to i bez mrazáku.

Já osobně tyto výrobky absolutně nekupuji ani nejím, když je někdo nabídne a cítím se skvěle. Syn má možná zažívací problémy právě že jej cpete takovými nesmysly. Takže to zamražte, ale podprahově Vám doporučuji to vyhodit a kolem těch regálů už v krámu ani nechodit.

Pěkný den se zdravější stravu přeji.

tm
hodnocení

0x
Také mrazim klobásy, parky, spekacky... když budou ve vakuu, tím líp, nebudou tolik vymrzat
hodnocení

jsou jen v ochranné atmosféře, ne ve vakuu

riva
hodnocení

0x

Jakmile uplyne datum doporučené spotřeby, klobása pozve hnilobné bakterie aby si na ní pochutnaly. Sledujte hodiny a jestli se synovi do půlnoci uleví, tak mu klobásu rychle naservírujte.

U nás se zákeřných bakterií nebojíme a klidně zbaštíme i klobásu, na kterou dal někdo datum, které už uplynulo. A klidně si dáme klobásy do mrazáku do zásoby na později.

spu
04.07.24 16:09
hodnocení

0x

Vyhodit.

A to jako proč? *sok*

spju

hodnocení

0x

Občas dám klobásku zamrazit, ale ohřátá s hořčicí mi pak vůbec nechutná. Použiji ji třeba do zelňačky, buřtguláše, rozlítaných ptáčků nebo do zapečených brambor. Tu vaši bych s klidným svědomím dala do mrazáku a pak z ní něco uvařila. ;)

hugon

Vidím to podobně. Ohřívaná čabajka nestojí za nic!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]