Nejste přihlášen/a.
Mám klobásy Master chew Tesco s chalapeňos tepelně opracované v ochranné atmosféře balené. Zítra mají datum spotřeby a syn má zažívací problémy, takže je nemůže konzumovat. Lze je dát do mrazáku tak, jak jsou v originál balení nebo raději napřed upéct a pak zamrazit nebo vůbec nemrazit a zítra vyhodit k popelnici? I já mám dietu, takže není, kdo by je snědl nyní.. Prosím o radu.
Pokud mají zítra datum spotřeby, nejsou rozbalené a máte je v lednici, v klidu je můžete jíst ještě za 14 dní. Když je strčíte tak jak jsou do mrazáku, vydrží Vám v něm minimálně rok. Je ale dobré je pak před konzumací nechat přirozeně rozmrznout při pokojové teplotě. Po rozmrazení už ale sníst co nejdříve.
Pokud klobása nepáchne, klidně bych ji zamrazil. Tyto výrobky jsou tak napuštěné chemií, že ji ve stejném stavu najdete klidně za 10 let a to i bez mrazáku.
Já osobně tyto výrobky absolutně nekupuji ani nejím, když je někdo nabídne a cítím se skvěle. Syn má možná zažívací problémy právě že jej cpete takovými nesmysly. Takže to zamražte, ale podprahově Vám doporučuji to vyhodit a kolem těch regálů už v krámu ani nechodit.
Pěkný den se zdravější stravu přeji.
Jakmile uplyne datum doporučené spotřeby, klobása pozve hnilobné bakterie aby si na ní pochutnaly. Sledujte hodiny a jestli se synovi do půlnoci uleví, tak mu klobásu rychle naservírujte.
U nás se zákeřných bakterií nebojíme a klidně zbaštíme i klobásu, na kterou dal někdo datum, které už uplynulo. A klidně si dáme klobásy do mrazáku do zásoby na později.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.