Nejste přihlášen/a.
Zdravim,
nedávno se mi rozbil mobil a potřebuji ho nechat opravit. Rodiče mi vždycky říkají, že jestli něco chci, mám si to zaplatit sama nebo na to vydělat - u tohoto nebyla žádná vyjímka. Problém je, že mi je teprv 14, a na žádné brigády mě nevezmou. Zkoušela jsem prodat jedny boty co nenosím (cca 2000 Kč), ale taťka to zatrhl, protože jsem si je nezaplatila sama. Kapesné dostávám dost nízké (250 kč měsíčně), na opravu mobilu bych šetřila necelé 2 roky.
Nevíte někdo jak bych si mohla vydělat? Potřebuju cca 2500, a nevím co mám dělat :/
Předem děkuji za jakoukoliv odpověď
Ahoj, asi nejjednodušší je začít s něčím, co už navrhovali spolurádci. Nicméně, je i možnost začít podnikat, přičemž dokud nebudeš plnoletá, dělali by ti garanta rodiče. Podnikání může být asi cokoli a jde jen o to, co umíš, co tě baví a čemu by jsi se chtěla více věnovat - tvoříš třeba nějaké doplňky? Zajímáš se více o nějakou oblast a mohla by jsi předat zkušenosti ostatním (alá youtuber, infliencer, tiktok, ...), případně doučování vrstevníků nebo mladších žáků? Malování? Vyšívání? Háčkování? Věnuješ se nějakým zvířatům? Co třeba pomoc ostatním s péčí o jejich zvíářata?...
Pokud by tě zajímalo, zkus se mkrnout na net na téma podnikání mladistvých. Určitě tě něco napadne a věřím, že i rodiče ti pomůžou a budou tě podporovat. Toto sice nebude ze dne na den ale nakonec ti to ohromné zkušenosti do budoucna a příjem může být mnohem vyšší než na brigádách.
Popřípadě mě ještě napadá, domluvit se s rodiči na nějakých odměnách za činnosti nad rámec běžných domácích aktivit - uvařit oběd, umýt okna, zajet na nákup,... U mě doma toto kdysi s rodiči fungovalo
A co se kouknout do šuplete a vytáhnout starší mobil? To musíš mít hned vše hotový? V životě se ještě načekáš dost, tak se dá začít zvykat, že člověk nemusí mít vše hned. Říká se - " Dočkej času, jako husa klasu". Pozdravuj rodiče. Plně s nimi souhlasím.
2500, za to skoro máš nový mobil. LCD se dá sehnat za 600Kč.
A nebo koupit přímo telefon za 2 stovky.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.