Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pleťová kosmetika

Od: beruskapetra* odpovědí: 10 změna:

Už 6 let používám stejnou pleťovou kosmeku s olejem z tee tree. Nyní mi je skoro 25 let a uvažuju o změně, ale nevím jakou značku vyzkoušet. Prosím poraďte.

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

pu®
hodnocení

0x

V podobných dotazech jsem vždycky doporučovala obyčejný krém od Dove a nejinak tomu bude i teď :) . Vyhovuje mi vlastně celá jejich řada (tekuté mýdlo na očištění pleti, obyčejný krém na denní péči, sprchové gely i kostka mýdla na ruce) - jediné, co nesnesu, je jejich šampon. Předesílám, že mám citlivou pleť a jsem exematik, jen tak něco mi nesedne. Spousta mých kamarádek ho používá taky, sedl i mojí mámě (podobný případ jako já). Jenže každému vyhovuje něco jiného a radí se dost obtížně *nevi* Nicméně s touto značkou mám zkušenost dobrou, a tak se nebojím doporučit. Můžete zkusit malé balení, uvidíte. Jo, a začala jsem Dove používat cca taky kolem pětadvaceti (před tím stejně tak tea-tree gely krémy atd), teď už je to pět let - ale neměnila bych - a doporučila mi jej tehdy kosmetička. Měnila se mi pleť a nevěděla jsem, co s tím. Tak uvidíte, hodně zdaru *placni*

doplněno 28.12.09 16:12:

Tak jako čistící gel bych klidně použila ten tekutý Dove (kdyby nevyhovoval, můžete si ho nechat na ruce) a s tonikem neporadím, ale jedna rada od kosmetičky - drahá kosmetika znamená, že je do ní přidáno spousta nadbytečných chemických látek. Efekt bývá okamžitý a zjevný, protože se věnuje svrchní části pokožky, což je důvod, proč je mezi ženami drahá kosmetika oblíbená - ale spodní vrstva kůže prý zůstává zanedbávaná, což se může projevit neblaze po letech. Jinak se podle ní vyplatí koukat po věcech bez alkoholu, bez přidaných sr..., cenově přesně jak říkáte. Je to žena se zdravotnickým vzděláním v oblasti dermatologie, která až po čase začala dělat kosmetiku, takže kůži rozumí velmi dobře.

doplněno 28.12.09 17:49:

Speciální mýdlo na obličej není, je to obyčejné tekuté mýdlo v dóze s pumpičkou. Na můj nedůvěřivý tehdy pohled kosmetička reagovala slovy: "Když jsi snesla tea-tree, sneseš úplně všechno." *smich* To mýdlo je jemné a nevysušuje. Zkuste ještě pohledat tady na poradně, myslím, že už tu někdo podobný problém řešil ;)

beruskapetra*
hodnocení

To je speciální tekuté mýdlo na obličej? Na www.dove.cz nic takového nemůžu najít.

beruskapetra*
hodnocení

Promyšlim si to a uvidím, díky za vyčerpávající odpovědi.

antynka*
hodnocení

0x

A v jaké cenové hladině?

beruskapetra*
hodnocení

no já nevím do 100,- za jeden kus. Čistící gel a pletové tonikum

1jara*
hodnocení

0x

Manželka s dcerami používají Oriflame snad proto, že jedna z nich je distributorkou.

amlim*
hodnocení

0x

Já používám kosmetiku Artistry,kterou také po určení pleti pomocí kosmetického přístroje(analýza pleti), individuálně doporučuji svým klientům.Artistry je špičková kosmetika, je na ní 90ti denní záruka spokojenosti. Pro mladé lidi doporučuji systém na čištění, tonizace a pěstění pleti - růžová a zelená řada. Cena 1000,- nebo 1350,-kč. Investice do své krásy - péče o pleť je základ, potom následuje make-up a líčení.

hodnocení

0x

Možná, že si to myslím špatně, ale peníze, které bych dala do pleťových masek, přidám raději do kvalitního krému.*hi*Nemám příliš peněz nazbyt, tak se pohybuji v řádu desetikorun. Jestli ale na to máte, koukněte do specializovaných parfumerií a koukněte raději na jiné značky, než jaké jsme zvyklé vidět v drogeriích.;)Protože vyčištěná a nahřátá pleť s nánosem velké vrstvy opravdu kvalitního krému a po chvíli setřena, udělá divy.

beruskapetra*
hodnocení

Neptám se na masku, ale načistící gel a pleťové tonikum.

antynka*
hodnocení

0x

Ještě je důležité vědět, jaký máte typ pleti, ale dle tea tree soudím, že mastnou, problematickou. Hledejte tedy řadu určenou pro váš typ pleti - dle mého názoru není důležití značka a hlavně každému vyhovuje něco jiného. Já tedy používám dražší řady Vichy atd. - to vhovuje mě a v lékarně Cám poskytnou vzorek na vyzkoušení. Občas jsem používala RYOR nebo Niveu - mají celou řadu produktů. Ryor celkem ušel... Nivea - jak co...

doplněno 30.12.09 13:27:

Omlouvám se za překlepy, píšu v rychlosti...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]