Nejste přihlášen/a.
Každou noc mě trápívají křeče v nohách. Mám sice na ně spešl míchané tablety a s práškem na boles fugují nějakou chvíli. Ale už mi vadí, že všechno odnese trávení. Někde jsem se doslechla o magnesiu ve spreji, právě na křeče. Na netu v lékárně i v drogeriích je poměrně velký výběr se širokým cenovým rozpětím. Máte někdo zkušenost a se kterým?
Zkušenost s magnesiem ve spreji nemám, ale zkusila jsem na čas vysadit léky na cholesterol. Velmi jsem trpěla stejnými obtížemi jako vy, proto mě tento problém hodně zajímal. A pak jsem slyšela v ČR2
pořad "Jak to vidí". Prof. MUDr. Aleš Linhart, přednosta II. interní kliniky kardiologie a angiologie 1. lékařské kliniky UK a VFN v Praze, předseda České kardiologické společnosti právě o problému s bolestmi nohou v souvislosti s užíváním statinů (léků na cholesterol) hovoří. Pokud tedy užíváte některý z léků na cholesterol, může on být příčinou vašich obtíží. U mně tomu tak bylo a po vysazení léku (Atoris) jsem se nočních křečí v nohách úplně zbavila.
Pro upřesnění - pokud nechcete poslouchat celý pořad (cca 35 mimut) uvedený výše, stačí si poslecnout minutáž 20,26 - 23,16. Ovšem i před tímto konkrétním časem se o tomto problému hovoří. Velmi doporučuji poslechnou si ho celý.
Babkazov, ja beru taky Sortis a zadne krece v nohach jsem donedavna nemela. Jednou, po dobrem vysledku cholesterolu, jsem ho sama vysadila. No to mi ale kardiolog dal! Okamzite jsem ho musela zacit brat znovu. Kazdy lek ma nejake vedlejsi ucinky, ale bez porady s lekarem bych ho brat neprestala.
Mě proti křečím doktor doporučil hodně pít, hlavně na noc, a opravdu mi to pomáhá.
Případně ještě můžeš pít Magnesii, nebo jinou minerálku s magnésiem, nebo rozpustné magnésium. To mi taky přinášelo úlevu, ale obávám se, že hlavně tím množstvím tekutiny ...
Děkuji za radu. V původní otázce jsem měla napsat, že nemám ledviny, co druhý den mám dialýzu a mám omezený přísun tekutin na 1,5l. Včetně polévky, omáčky, kafe, čaje. Smutný příběh.
Tak je znám, to jsem taky měl, to je blbé *smutník*
Pak bych teda zkoušel magnesium v tabletách a hlavně úpravu jídelníčku ( a hlavně omezit sůl), tím jsem si taky prošel a když si člověk vaří sám a vychytá si, co mu chutná a neškodí, tak se to i docela dá, akorát ta změna jídelníčku může být pro někoho opravdu razantní, já v podstatě "ze dne na den" opustil předchozí zvyky a vybudoval si nový jídelníček z ničeho, od základů nový. Jenže já jsem extrémista a hodně chci přežít, takže mi nevadilo, že mi to nechutná, když to splňovalo všechna potřebná kritéria (tuky, cukry, bílkoviny, kalorie, sůl, vodu ...) a pak jsem to postuně dolaďoval do chutného stavu. A pak ještě několikrát, když se okolnosti změnily.
Kdosi, klobouk dolů, to určitě každý nedokáže. Já chodím na dialýzu šestým rokem a omezení v jídelníčku je dost kruté, ale už vím co ano, co ne a co se může troškou ošidit. Nedovedu si představit bez mého vaření právě s takovými omezeními. Odběry krve jednou za měsíc ukáží prohřešky. A váha 2x za co 2. den, také. Žádná sranda. Žádné ovoce, málo zeleniny, málo příloh, jen maso a maso. Už mi leze krkem. Vlastně nám všem, kdo na dialýzu chodíme.
Dobrý den,
sprej na křeče v nohou jsem pořídila babičce a je s ním velmi spokojená, pravidelně jí jej stále objednávam. Vždy si jej nanese hodinku před spaním a ještě těsně než si jde lehnout, sprej jí zabral po prvním užívání do 3 dnů. Nemůže si jej vynachválit (celkově babi trpí úbytkem minerálů - užívá i jiné formy přírodního a přirozeného doplňování minerálů), užívala dříve tabletky z lékárny, ale efekt mi přišel minimální.
Zasílám odkaz na sprej který užívá.
Snad se Vám v rámci vývěru bude hledat ten nejvhodnější.
Hezký den
Tak musím poreferovat. Hořčíkový olej ve spreji jsem koupia a prd, prd, slavný soude. Jak kdyby nikdy nic. Křeče se mi nastěhovaly na krk a mezi žebra. Na dialýze jsem si dnes hodně, fakt hodně postěžovala a paní promářka mi upravila suchou váhu. Plechová ledvina bude sice čistit, ale bude odčerpávat, stahovat méně vody. Tak se třeba vyspím. Děkuji všem za snahu pomoci mi.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.