Nejste přihlášen/a.
Poradte mi prosim, po namoceni velikych, strakatych fazoli, jak dlouho je varit (priblizne) v papinaku, nebo ne?
Dik!
Já mám elektrický papiňák, většinou to jen přivedu do varu a mám nastavenou 1 minutu.
Ony se ty věci "vaří" (příslušné chemické změny probíhají) už při teplotě o něco nižší, než 100 C, v natlakovaném hrnci voda vaří při teplotě větší než 100C a než se to ohřeje z té teploty, kdy už se "vaří" jídlo na teplotu, kdy se vaří voda, tak to chvíli trvá, pak se ta voda prohřeje a pak to dlouho pomalu chladne, takže se to jídlo pořád "vaří" i po vypojení. A než se to odtlakuje, tak to tak té čtvrt hodiny trvá (asi, neměřil jsem).
Na brambory je ta "1 minuta" pomalu moc, začínají se rozpadat ...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.