Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Fazole, jak uvařit v tlakovém hrnci

Od: wydra® odpovědí: 6 změna:

Poradte mi prosim, po namoceni velikych, strakatych fazoli, jak dlouho je varit (priblizne) v papinaku, nebo ne?

Dik!

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Vařit klidně bez předmáčení, nasypat do hrnce do studené vody a vařit od uvedení do varu cca 25 minut.

hodnocení

Jenom tak kratce?¨To je super, dekuju!

Čočku (nenamočenou) mám vychytanou na 17 minut od prvního upuštění páry z papiňáku.

hujer

Noi a já bych řekl do měkka, nebo polo.., záleží jak je máš rád(a)... V každé vodě je to jiné!

hodnocení

0x

Já namáčím přes noc nebo cca 12 hodin a pak vařím v normálním hrnci, po 30-40 minutách ochutnám a většinou jsou hotové nebo pokračuju ještě 10 min.

kdosi
hodnocení

0x

Já mám elektrický papiňák, většinou to jen přivedu do varu a mám nastavenou 1 minutu.

Ony se ty věci "vaří" (příslušné chemické změny probíhají) už při teplotě o něco nižší, než 100 C, v natlakovaném hrnci voda vaří při teplotě větší než 100C a než se to ohřeje z té teploty, kdy už se "vaří" jídlo na teplotu, kdy se vaří voda, tak to chvíli trvá, pak se ta voda prohřeje a pak to dlouho pomalu chladne, takže se to jídlo pořád "vaří" i po vypojení. A než se to odtlakuje, tak to tak té čtvrt hodiny trvá (asi, neměřil jsem).

Na brambory je ta "1 minuta" pomalu moc, začínají se rozpadat ...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]