Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, před dvěma roky jsem si zlomila nohu na namrzlém nástřiku přechodu pro chodce. Požadovala jsem na Pražské správě komunikací, které vozovky patří, odškodné, na vyžádání jsem doložila vše potřebné, pak mi ale bylo odpovězeno, že mi odškonění poskytnuto nebude a jestli chci, tak se mohu soudit. Domnívám se ale, že by podobně, jako odpovídali majitelé nevitostí za stav chodníků, měla mít podobnou odpovědnost i Správa pražských komunikací. Děkuji za odpověď, či podobnou zkušenost.
Pokud se s vámi nechtěla dohadovat TSP Praha, tak bych se obrátila přímo na Magistrát - odbor dopravy. Domnívám se, že komunikace jsou v majetku Magistrátu - TSP Praha zajišťuje provoz. A uvidíte, jaká bude jejich odpověď. Škoda, že jste se nebránila už dříve a ne až po dvou letech. Hezký večer!
Nechce se jim zaplatit dobrovolně hned, mohou dělat mrtvého brouka. Mají pravdu, že pokud s jejich rozhodnutím nesouhlasíte, musíte podat žalobu a to si člověk dobře rozmyslí, když zaplatí soudní poplatek, případně advokáta, musí unést tzv. důkazní břemeno - tzn. navrhnout všechny potřebné důkazy, zaplatit zálohu na důkazy a výsledek je nejistý. Dobře promyslete, zda máte např. svědky, jestli šel někdo s vámi, aby potvrdil, v jakém stavu byla silnice, jak jste šla, jaké jste měla boty, protože skutečně toto všechno hraje roli. Pokud jste přesvědčená, že toto všechno máte, dojděte za advokátem a zašlete na magistrát ještě jednou žádost o náhradu škody na zdraví. Pokud vám nevyhoví, budete muset podat žalobu k soudu
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.