Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vyrazky ze slunce?

Od: ven5 odpovědí: 6 změna:
Prijela jsem z dovolene a udelaly se mi takove "pupinky" nebo jakoby krupicka na obliceji, hrudi a trochu i na brichu. Nejsou nejak extra videt, ale jsou citit na dotek. Myslite, ze to je je slunka? Nebo jestli se takhle projevuje alergie? Kdyztak co na to pomuze? Nevim.. dekuji za rady

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x
Každý rok, když poprvé zajedu k moři,se mi udělají drobné pupínky, skoro asi bych řekla že to samé jako u Vás- vypadá to jako krupička. U mě je to normální a neznepokojuje mě to. Doktor před mnoha lety řekl - alergie na sluníčko. No a ty pupínky mi na dekoltu a na rukách vydrží přes celé léto. Někdy vlastně v dekoltu vylezou i přes zimu na horském slunci. Z obličeje mi zmizí s další porcí sluníčka.

chlochydess*
hodnocení

0x

Neznepokojoval bych se. Pred tydnem jsem se vratil z delsiho festivalu, a i presto, ze jsem se semtam maznul 30kou, vyhodily se mi ty pupinky skoro vsude. Chce to par dnu mazat (2-3) a ztrati se to.

pb®
hodnocení

0x

Nemusí to být přímo ze slunce, může to být z opalovacího krému. Obzvlášť SPF 50 sice kůži ochrání, ale dost často způsobí pupínky či přímo pupeny. Hlavně takové s hustou mastnou texturou.

pb Máte pravdu. Já jsem si jednou přivezla sluneční alergii, pupínky svědivý na rukách a ve výstřihu. Mazala jsem ke kožnímu a potvrdil mi, že je to kombinace krému a slunce, Piz Buin to tenkrát byl. Dal mi krémík, který jsem na trochu vody v dlaních rozetřela a namazala. Byl to hotový zázrak, za tři namazání byla vyrážka pryč. Na název si bohužel nevzpomenu, bylo to v roce 2011.

hodnocení

0x

Když jsem chodil do práce tak se mi ve výstřihu dělala "kopřivka" . Až po několika letech co jsem změnil lékárnu jsem se od magistry dozvěděl, že s jedním lékem nesmím na slunce-to byla ona "kopřivka". Žel v práci jsem si nevybrali kde budeme děla, zda ve sklepě nebo na střeše. Dle potřeby a zakázek firmy, inu stavebnictví!

hodnocení

0x

uvedené "pupínky" mne také trápí každé léto. Vysledoval jsem to,že se tvoří na břichu,hrudi pokud se zapotím a mám úmělohmotné tričko. Musel jsem přejít na 100% bavlnu a je jich minimum.Kožní lékařka mi poradila mazat Alpou a opravdu to funguje..

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]