Prijela jsem z dovolene a udelaly se mi takove "pupinky" nebo jakoby krupicka na obliceji, hrudi a trochu i na brichu. Nejsou nejak extra videt, ale jsou citit na dotek. Myslite, ze to je je slunka? Nebo jestli se takhle projevuje alergie? Kdyztak co na to pomuze? Nevim.. dekuji za rady
Každý rok, když poprvé zajedu k moři,se mi udělají drobné pupínky, skoro asi bych řekla že to samé jako u Vás- vypadá to jako krupička. U mě je to normální a neznepokojuje mě to. Doktor před mnoha lety řekl - alergie na sluníčko. No a ty pupínky mi na dekoltu a na rukách vydrží přes celé léto. Někdy vlastně v dekoltu vylezou i přes zimu na horském slunci. Z obličeje mi zmizí s další porcí sluníčka.
Neznepokojoval bych se. Pred tydnem jsem se vratil z delsiho festivalu, a i presto, ze jsem se semtam maznul 30kou, vyhodily se mi ty pupinky skoro vsude. Chce to par dnu mazat (2-3) a ztrati se to.
Nemusí to být přímo ze slunce, může to být z opalovacího krému. Obzvlášť SPF 50 sice kůži ochrání, ale dost často způsobí pupínky či přímo pupeny. Hlavně takové s hustou mastnou texturou.
pb Máte pravdu. Já jsem si jednou přivezla sluneční alergii, pupínky svědivý na rukách a ve výstřihu. Mazala jsem ke kožnímu a potvrdil mi, že je to kombinace krému a slunce, Piz Buin to tenkrát byl. Dal mi krémík, který jsem na trochu vody v dlaních rozetřela a namazala. Byl to hotový zázrak, za tři namazání byla vyrážka pryč. Na název si bohužel nevzpomenu, bylo to v roce 2011.
Když jsem chodil do práce tak se mi ve výstřihu dělala "kopřivka" . Až po několika letech co jsem změnil lékárnu jsem se od magistry dozvěděl, že s jedním lékem nesmím na slunce-to byla ona "kopřivka". Žel v práci jsem si nevybrali kde budeme děla, zda ve sklepě nebo na střeše. Dle potřeby a zakázek firmy, inu stavebnictví!
uvedené "pupínky" mne také trápí každé léto. Vysledoval jsem to,že se tvoří na břichu,hrudi pokud se zapotím a mám úmělohmotné tričko. Musel jsem přejít na 100% bavlnu a je jich minimum.Kožní lékařka mi poradila mazat Alpou a opravdu to funguje..
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.