Dobrý den, může mi někdo popsat jak se používá fritovací hrnec? Máme AFK FT-1 nemůžu nikde najít návod. Jde mi o všeobecné informace. Kolik oleje, jaký olej použít, jak dlouho smažit, má být jídlo celé ponořené v oleji? Děkuji
Dobrý den, děkuji, ale dává dnes pořád smysl a používá se fritovací hrnec na oleji? Nebo se přešlo na horkovzdušnou fritézu? Děkuji
hujer
Fritovací hrnce byly hitem po revoluci, když tady v ČR za socíků v maloobchodním řetězci moc nebyly k mání.
Ukázalo se však, že je dost velký problém co s olejem. Kolikrát smažíš do měsíce? Takže se sléval do nádob zpět a hurá s tím použitým do lednice. Toho friťák větší potřeboval 2-2,5litru, ty menší pak 1,5-1,7lt...
V těchto dobách byl litr do 20Kč.
Dnes horkovzduch? Ale jo ,dá se, ale olej je olej- přenašeč chutí. Horkovzduch je spíš pečení! Stejně se budeš muset rozhodnout sám..
tondas
@hujer To jsem nevěděl že se olej sléval a dával do lednice. Já ho můžu mít v hrnci celou dobu třeba 6 měsíců v pokojové teplotě v hrnci? Děkuji
Dělal jsem pár let i v gastru Teplota oleje by měla být kolem 180 stupňů C ALE nastavení na fritaku se dost liší. Nám to dělalo rozdíl 30 stupňů C! A to jsme měli gastro stroj. Nebyl ale nový To že si nastavíte přepínač na 180 C neznamená že to tak funguje. My to kalibrovali pomocí bezkontaktního teploměru. Stojí za to se zeptat známých,jestli ho půjčí, pak si vyznačíte na fritaku skutečnou teplotu Dobrou chuť
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.