Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak používat fritovací hrnec

Od: tondas odpovědí: 5 změna:
Dobrý den,
může mi někdo popsat jak se používá fritovací hrnec?
Máme AFK FT-1 nemůžu nikde najít návod.
Jde mi o všeobecné informace.
Kolik oleje, jaký olej použít, jak dlouho smažit, má být jídlo celé ponořené v oleji?
Děkuji

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

7x
Olej po rysku
Fritovací
Ponořené
A kolik minut (hodin) zde na obrázku
Jak používat fritovací hrnec

tondas
hodnocení

Dobrý den,
děkuji, ale dává dnes pořád smysl a používá se fritovací hrnec na oleji?
Nebo se přešlo na horkovzdušnou fritézu?
Děkuji
hujer

Fritovací hrnce byly hitem po revoluci, když tady v ČR za socíků v maloobchodním řetězci moc nebyly k mání.

Ukázalo se však, že je dost velký problém co s olejem. Kolikrát smažíš do měsíce? Takže se sléval do nádob zpět a hurá s tím použitým do lednice. Toho friťák větší potřeboval 2-2,5litru, ty menší pak 1,5-1,7lt...

V těchto dobách byl litr do 20Kč.

Dnes horkovzduch? Ale jo ,dá se, ale olej je olej- přenašeč chutí. Horkovzduch je spíš pečení! Stejně se budeš muset rozhodnout sám..

tondas
hodnocení

@hujer To jsem nevěděl že se olej sléval a dával do lednice.
Já ho můžu mít v hrnci celou dobu třeba 6 měsíců v pokojové teplotě v hrnci?
Děkuji

hodnocení

0x
Dělal jsem pár let i v gastru
Teplota oleje by měla být kolem 180 stupňů C
ALE nastavení na fritaku se dost liší. Nám to dělalo rozdíl 30 stupňů C! A to jsme měli gastro stroj. Nebyl ale nový
To že si nastavíte přepínač na 180 C neznamená že to tak funguje.
My to kalibrovali pomocí bezkontaktního teploměru.
Stojí za to se zeptat známých,jestli ho půjčí, pak si vyznačíte na fritaku skutečnou teplotu
Dobrou chuť *palec*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]