Nejste přihlášen/a.
Zdar, jak máte uložené poklice na hrnce a na pánve? Jaký způsob? Zatím jsem objednal tohle, narvu to vnitřní stranu dvířek
máte něco lepšího?
díky
Také jsem podobný držák měla, ale časem se zprohýbal a pokličky z něj s rámusem vypadávaly, když jsem otevřela dvířka. Nehledě na to,. že místa ve skříňce ubylo a měla jsem problémy tam uložit všechny hrnce. A dvířka se mi hůř zavírala.
Na pokličky a poklice jsem si vytřídila jednu hlubší zásuvku a tam je mám pohromadě. Vejdou se mi. Společnost jim dělá plastový trychtýř. Jaga.
Některé novější pokličky jsou hodně vypouklé, do zásuvky se nevejdou, tak je nechávám v lince na hrnci a obrátím ouškem dolů, na to postavím jiný hrnec. Jsou to takové neskladné pokličky.
Já už několikrát úložiště poklic měnila. Vždy jsem dospěla k tomu, že je to na nic, že je v tom časem bordel. Teď je mám teda všechny v jednom větším košíku halabala, a prdím na to, zda to má nějakou formu. Hlavně že jsou na jednom místě. A pokud bych nějaké další hrnce s poklicema dokupovala, tak koupím větší košík a zase budou všechny v hejnu. Ty poklice fakt nemají řád a úroveň
Závěsný držák na pokličky měla už babička ve své staré kredenci. Nestačil na všechny pokličky. Zbytek skládala jednu na druhou v polici na hrnce a kastroly. Já jsem si pořídila v době oblíbeného "drátěného programu" něco podobného, jako máte, jen je to stojánek na 6 poklic. Stojí na lince. Protože v něm mám i podložky pod hrnce, mám tam jen pět nejpoužívanějších pokliček. Dívala jsem se letmo do nabídek prodejců, momentálně se asi neprodává. Ale je moc fajn. Něco mám pak v zásuvce a ty největší a málo používané v komoře.
Mám dvě prostorné zásuvky na hrnce, a v té jedné jsem krom hrnců umístila pevnou krabici a do ní dávám všechny pokličky. Jsou sice tak trochu přes sebe, ale mně to nevadí, poznám rozměr i podle kousku obloučku.
Tak podobný držák jsme měli kdysi. Tenhle je větší, vypadá promyšleněji, ale bude fungovat tak v nové kuchyni s jednou sadou hrnců. Jenže obvyklý způsob vaření je ten, že počet strávníků je +/- konstantní, takže se přikoupí další hrnec stejné velikosti, jako ten nejvíc používaný, no a pak jeden o velikost větší a jeden menší. Jedna poklička je víc vypouklá, jedna má vysokou kovovou obrubu, zkrátka ne všechny poklice se vejdou do držáku. Koncepce se hroutí...
Nakonec jsme dopadli tak, že u strany skříňky je plastový košík (spíš taková bedýnka s odlehčeními, je potřeba aby to bylo dostatečně pevné) a v něm jsou poklice halabala přes sebe. Časem se to uspořádá. Ty používané jsou na vrchu, ty méně používané u dna. Je to takový ohraničený chaos, ale v praxi to funguje velmi dobře. Když je potřeba jednou za čas vytáhnout něco beznadějně ukotveného u dna, tak se prostě košík vytáhne a přerovná.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.