Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Málo vyuzená anglická slanina

Od: alba odpovědí: 10 změna:

Koupila jsem větší kus anglické,ale zjistila jsem při krájení,že je jakoby málo vyuzená,je moc měkká není tuhá,špatně se krájí i na zkus není dobrá.Co,ji nechat přejít varem?

 

 

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 

makk
hodnocení

3x

To nebude málo vyuzená, ale špatně "vyuzená". Ona uzená v podstatě není, je to uvařené apak buď očuzené nebo postříkané tekutým kouřem. Když je měkká, tak byla zpracovaná příliš vysokou teplotou (prostě spěchali a chtěli to mít dřív a levněji). Já bych ji vyhodil, ale můžete ji normálně použít. Nepochutnáte si, ale neotrávíte se.

alba
hodnocení

Já vím,ale snad kousek zkusím a zbytek nakonec vyhodím...škoda no/co

 

hodnocení

2x
avatar nonek

Taky se u nás objeví podobná; kde byla zakoupena tato surovina 3.jakostní třídy? Vařením chybu nenapravíte...sledujte při koupi, co se vám snaží prodávající vnutit...ale to má zase výhodu pro ty s klapačkami...

alba
hodnocení

Rozhodně zkusím něco s tím provést,jinak je to od firmy české a bývá chuťově nejlepší ze všech,ale tentokrát ty kousky balené byly vysoké,já kupuji zásadně nízkou a prorostlou,ale nebyla.

Také nemám ráda tu tučnou a vysokou, vybírám si nízkou a pěkně prorostlou, do libova. Kdyby neměli podle mého gusta, šla bych pro ni jinam. Takoví lidé, kteří koupí kde co, i když s tím nejsou spokojeni, jsou pro obchodníky opravdu poklad.

Neuděláte s tím nic. Namlela bych to třeba do sekané či karbanátků, aby nebyly moc suché. Možná by se to hodilo nakrájet na kostičky, orestovat, přidat zelí a dát do halušek. Nebo do šunkofleků, franc. brambor... Případně to dát upéct k vepřovému, nebo ke králíkovi, aby pečeně nebyla suchá. Prostě kuchařka si poradí vždycky. Jaga.

alba
hodnocení

Tak kvůli nepovedené anglické nebudu kupovat králíka,ani halušky nejím,ale kousek zkusím,udělám gulášovku asi a zapéct s francouzskými bramborami je dobrý nápad,jj

Zrovna ta gulášovka není dobrá volba. Tu dělám ze syrové hovězí kližky. Trvá to sice dlouho, než maso varem změkne, ale je to dobrota.

Píšete, že je to moc rozměklé. Pokud to dáte vařit do té gulášovky, rozpustí se sádlo do vývaru a polévka bude samý tuk. Zato maso nikde! Ovšem zase při takové zácpě to strávníka pročistí líp, než kominická štětka. :-D

Nakonec, já to jíst zřejmě nebudu, ale do polévky bych tlustý bok opravdu vařit nedala. Jaga.

alba
hodnocení

Anglická není samý tuk,je prostřídaná,ale jak píše nahoře někdo není dobře vyuzená,takže kousek hovězího zadního obětuji a jako na cibuli s anglickou a sádlem bude základ pro polívku,miluji gulášovku

 

hodnocení

1x
avatar babkazov

Já bych nevyhazovala. Nakrájela bych na kostičky, hodila na suchou pánev a na mírném ohni vytavila, vypustila. Pak bych to slila do hrnečku s víčkem a v ledničce držela třeba - pod vajíčka, na zásmažku, na brambory.


doplněno 11.06.24 17:39:

Píšu co bych. Špatně to píšu. Já to takhle dělávám, abych pokaždé nemusela dělat škvarečky a pak větrat. Bez špeku a škvarečků z nich neumím žít. Nedávám je pouze do kávy a krupice. :-D

alba
hodnocení

Moc milé a vtipné,mám ráda pravdivé milovníky ""baštiček"" ...spec.kávy*mnam*

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]