Nejste přihlášen/a.
Suché rty, suchá pokožka těla, sucho v ústech, bolest kloubů, otoky. Když jsem hledala vysvětlení pro potíže, četla jsem, že to má vše souvislost a byl tam i název nemoci. Jen nemůžu článek dohledat (na Facebooku). Jsu sice stará, ale nesnáším větu ,, Co chcete ve svém věku?!" Ano chci, chci vědět, co můžu dělat pro zmenšení potíží a bolestí. Prosím radu co dělat, nebo kde hledat pomoc.
0x
Nepíšete jak se stravujete, zda berete nějaké léky, život.styl, stresy... Co to je stará? Za suchostí pokožky bývá zpravidla nedostatek Fe, Zn a vit B2. Bolest kloubů by mohl zmírnit protizánětlivý Zn . Potřebuje ale ke své aktivaci vit. A a vit B6. Všechno ideálně ve stravě. A co se sliznic týká, jejich vládcem je slinivka. Z bylinných preparátů z mé zkušenosti na ni umí působit Gynex.
K tomu Fe /železu/. V přírodní formě /a přijatelnější než tablety/ ho má nejvíce řepná melasa, lžičku denně. Fe mají málo osoby, které žijí hlavně na mléčné stravě. Další minerál Zn /zinek/. Obsahují ho semínka dýní, slunečnic, pšeničné klíčky, ryby, ořechy, luštěniny, melasa, žloutek .Likvidují ho alkohol a stresy. Pak B-komplex. Nebrat dlouhodobě, po měsíci delší pauzu. Jako většina léků zátěžuje játra. Vitamín A neprodají, že při velkých dávkách je toxický. Ve stravě ho dodá tělu rybí tuk, játra, žloutky, petrželová nať, hrášek, oranžové ovoce a zelenina. Obecně na degenerativní změny E vitamín, tobolka nalačno. U těch kloubních problémů je potřeba vynechat lilkovité: rajče, paprika, brambory.
Tazatelka chtěla vědět, co může dělat pro zmenšení potíží. Kdyby mne něco takového trápilo, budu válčit na všech frontách. A tohle je jedna důležitá, která pomůže pokožce i kloubům bez vedlejších účinků a ještě zvedne imunitu..
Kdybych já chtěla od svého doktora na tohle radu, řekne mi, ať si to mažu indulonou. To on radí i na lupénku. Poslat by ji měl k odborníkovi, když ty klouby otékají. Babkazov to už napsala.
0x
Toto je příliš závažný dotaz, zvláště pak na laiky. Každý z nás soudíme podle svých zkušeností, ale stejně musí diagnostikovat lékař. Ty otoky a bolest kloubů by mohl zhodnotit revmatolog, který řeší právě projevy artritidy (nezaměňovat s artrozou) a také nemoce, které se bojím vyslovit, které přenášejí klíšťata nebo komáři. Zůstávají v krvi a dělají naprosto stejné problémy, jaké popisujete. Musíte k revmatologovi. To si, u své klávesnice myslím já.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.