Nejste přihlášen/a.
Tak primárně ten problém pramení z toho, že si dnes chtějí všichni nasekat děcka hned po první menstruaci nebo ejakulaci, přičemž nemají žádnou zkušenost, jak se o ně postarat.
Chlap byl stejný i předtím, ale asi jste si myslela, že ho předěláte. Lituji, dospělého chlapa nepředěláte.
Zkrácený úvazek vám nevyhovuje, HPP je pro vás frustrující. My nikdo nechápeme, co zvládáte a co ne, takže změnu práce radit nelze. Raději si naberte hodiny.
Nemůžete si koupit co chcete, to nikdo. Kupujeme si to, na co máme a co potřebujeme. Dospělák už kraviny nenakupuje.
Otrávená a zklamaná jste, protože se hrnete do věcí, které potom nezvládáte, ale ignorujete věci, které by vás rozveselily. Píšete o věcech a nákupech, takže myslím, že jste fixovaná na materiální statky a zde je pointa: Za peníze si nikdo ještě štěstí, lásku ani zábavu nekoupil. Najděte si kamarádky a nějaké záliby, ty jsou zadarmo. S chlapem taky nemusíte být do smrti.
To je mi novinka, já jsem myslel, že právě nikdo (toziměj většina nechce děti před 30. rokem života
@ooo Vy už mi dnes, s dovolením, dejte pokoj Své názorové spektrum jste dnes již velmi důkladně doložil.
Jedubabi, Ty jsi jako Sherlok Holmes. Když čtu to, co jsi našla, je jsné, že mé rady jsou k ničemu. Paní se vykecala a zase bude chvilku dobře. Neměla jsem ani radit. On to má každý v sobě. Někoho matka a babička připravily na život, jiného ne. A důsledkem jsou potom podobné ženy, které se kácí, když mají uklidit, uvařit, vyprat a nedejbože, jít do práce. Jaga.
Jste takový člověk bez života, k ničemu, mouchy snězte si mě. Změnit se to nechá, ale je třeba na tom pracovat. Odhodit nevhodné návyky, mít pevnou vůli a jít si za svým cílem.
Úklid, praní, vaření - to je domácí pracovní náplň každé ženy. Ano,mohla byste chodit s rodinou na jídlo do restaurací, zvát si domů úklidovou četu a prádlo si nechat vozit do prádelny, ale co byste potom dělala? Navíc byste musela na to mít peníze. A ty se dají jedině vydělat. Ta Vaše občasná brigáda nic neřeší. Najděte si stálou práci, na hlavní prac. poměr, pak ta výplata bude vypadat líp. A nezapomeňte, že za to, co teď děláte /a neděláte/ se Vám bude jednou počítat starobní důchod. Měla byste se zajistit a ne jen vymetat brigády. Co je na pořádné práci frustrujícího? To by mě zajímalo. Myslíte si, že ostatní lidé nepracují? Svatá prostoto!
Jinak, když pěkně uklidím a rozhlédnu se kolem sebe, nebo když něco dobrého uvařím a blízcí mě pochválí, mám příjemný pocit. To za tu práci stojí.
Chlapec se počurává. Nepíšete, zda mu jsou 2 roky, 5, nebo 13. Jste jeho matka, neumíte ho to odnaučit? Případně se zajít poradit k lékaři.
Manžel je protivný a popudlivý. Proč jste si ho tedy brala? Vy jste také kdysi při randění určitě nebyla obtloustlá, lenošná a nakvašená partnerka, jako jste teď. Divíte se, že on se změnil. Vy jste se nezměnila?
Nemáte peníze, nemůžete si koupit, co chcete. Ale v září letíte na dovolenou. Opravdu si myslíte, že ta dovolená je nezbytná? Týden se poválíte u moře, vrátíte se a zase nebudete mít peníze. Než nějakou snobskou dovolenou, to raději vylepšit domov, bydlení, občas rodině dopřát něco dobrého. Chlapec si určitě užije pěkně i výlet do ZOO, nemusí se někam letět, když na to není dost peněz.
Naučila jsem se hodnotit, co je pro rodinu nezbytné a co ne. Nezbytné jsou třeba potraviny, platba nájmu, inkasa...Ta dovolená je sice lákavá, ale nezbytná není. Pokud byste měli hodně peněz, jeďte, proč ne, také jsem byla na hodně zahraničních dovolených, tak je přeju i ostatním. Ale pokud peníze nejsou, nebudu dělat hogo-fogo, dovolenou oželím a zaději zabezpečím rodinu. Pomůže Vám, když si přeřadíte své priority - co ano, co ne. Jaga.
Ptáte se, zda to máme někdo stejně. Nemám to jako Vy a jsem za to ráda. Naplánuji si domácí práce a snažím se plán dodržet. Starám se o zahrádku, o slepičky. Dřív jsem se hodně věnovala vnoučatům, dnes už jsou velká. Občas chodím s partou turistů na výšlapy. Co já už díky nim poznala krásných míst v naší zemi! Mám prostě život ráda. Poslední dobou mi práce přibylo, manžel hodně onemocněl, nemůže chodit. A protože jsem kdysi vyslechla ..."v dobrém i ve zlém.", musím se o něj postarat, dokud to jde. Za rok oslavíme spolu zlatou svatbu. A také byl občas protivný a pipudlivý a musím přiznat, že já taky. Ale když se chce a je dobrá vůle, překonají se všechny problémy.
Podívala jsem se na to celé blíž. Jedubabička odhalila dotazy Lilale na Miminu. Ale ne všechny. Našla jsem ještě jednu zajímavou.
Paní nemění své nicky, přemýšlí jen, jak nedělat a kdokoho ošulit. Lidé jí tam nazývají podvodnicí, ženskou línou jako veš a dokonce jí napsali i to, že "je vychcaná jak díra do sněhu."
Paní vidí, že na miminu už má utrum a tak nás přišla potěšit na poradnu. Jsme šťastni.
Píše tam, že nemá ani na řasenku a na křupky! pro dvouletého syna. Že nechce chodit do práce, chtěla by být doma, ale dítě v MŠ, aby mohla sama odpočívat. Chtěla by sledovat filmy, líčit se, dělat si make-up, vybírat nábytek do domu či začít malovat obrázky. Práci nehledá, partnerovi ale tvrdí opak. A ptá se: MÁM NÁROK NA PENÍZE OD STÁTU?
Odpověděla bych té kůži líné: Dala sis ke státu nějaké peníze do úschovy? Pokud ne, nemáš nárok na nic. S touto ženštinou nemá cenu se zlobit, výchova a vzdělání asi nula nula nic a z toho plynou její touhy o povalování a bezpracných dotacích. Jaga.
Nepovedlo se mi vložit dotaz Lilale z Mimina. Je z 19.12.22. - Mám nárok na peníze od státu?
Uběhl rok a půl a nic se nezměnilo k lepšímu. Z té rodiny nebude nic, ani z toho malého, když jej taková "matka" bude vychovávat. Hlavně, když bude mít make-up.
Jak z toho ven?
Zapracovala bych na synovo počůrávání, popovídala bych si s partnerem. Pokud si pořídíte dítě a partnera, tak je předpoklad, že asi budete uklízet a vařit. Nejste na tom tak špatně. Křtiny, kosmetické ošetření, dovolená. To vše je pro radost. Hubnutí. Méně jíst, více pohybu a bude vše OK.
Z čeho depku? Partnera jste si vybrala, postava nebude tak hrozná a peníze nejsou vše.
Více odpočívejte a usmívejte se. Zdravím.
Mně tohle připadá, že jste hlavně chtěla ze sebe dostat, co ve vás je (ve vaší mysli) a nějak vám to překáží v spokojeném životě. Protože ono teprve když to vyjde na světlo světa a dostane to pojmenování, tak se to teprve dá řešit.
Těžko říct, jestli máte deprese, ale spíš bych řekl že ne, nicméně to by měl posoudit doktor, řekněte to obvodaku, pokud se nemůžete kvuli špatné nádadě soustředit, ráno se budíte špatným pocitem a denně bulíte, a ten obvodak vas posle k psychiatrovi, tomu řeknete, co vás trápí a on rozhodne o dalším dění.
Myslím si, že odpovědi na vaše otázky resp. probémy znáte, jen se vám do nich nechce a to úplně chápu. Zhubnout byste měla skrze pohyb a zdravou změnu jídelníčku, většina diet je absolutní nesmysl, protože znovu přiberete. KLíč je v tom si hlídat svůj kalorický příjem a výdej a zůstávat v kalorickém nedostatku. To bude zpočátku velmi těžké a chápu, že s dítětem a manželem-dítětem to bude ještě náročnější, nicméně pokud vydržíte první měsíc, tak si na to zvyknete a pak to pro vás už bude automatika. To co vám doporučuju je disciplína, prostě se na měsíc dva kousněte a dělejte rozhodnutí ne podle toho, jak se v tu danou chvíli cítítě (např. chcete chvíli ležet u tv, protože máte volnou chvilku a jste unavená), ale podle toho, co si myslíte, že je pro vás v tu chvíli nejlepší. To je velký rozdíl. rozhodujtte se ne podle pocitů, ale podle rozumu.. Je to těžké, držím vám palce. Odměna bude sladká, ale počkáte si na ni.
další věc je, že se možná máte lépe než si uvědomujete. Máte dítě... je zdravé? Dítě nám lidem dává v životě smysl, toho si važte. Já s manželkou se pokoušíme 6 rokem bezúspěšně. Máte manžela, který vás a dítě finančně podporuje? Představte si svoji situaci bez něj. Nemůžete si koupit co chcete? To my všichni. Já nemám ani na tu dovolenou, ale netrápí mě to. Ženy to mají v tomhle těžší, protože jste citově založené a city můžou být pěkné peklo.
S pracovní rovinou se holt musíte vyrovnat sama, s tím vám nikdo moc nepomůže. Discpilínou si můžete zvýšit kvalifikaci a dostat se na lepší pracovní pozici nicméně na zkrácený úvazek to půjde jen těžko. Přeji vám vše dobré, klidně mi napište na mail, pokud byste na tom byla psychicky na dně, něco vymyslíme. a.addam@ eznam.cz
Podstatné je jaký si uděláte postoj k věcem okolo. Úklid nebo vaření mohou být zábava. Pokud k tomu tak budete přistupovat. Udělejte si z nudných opakujících se věcí zábavu.
Otazka je, jestli se takhle nudis az ted anebo jestli jsi se nudila uz driv? V 29ti bys mela vedet, co chces v zivote delat a stanovit si nejake ciele. Nemuzes cekat, ze ni nekdo zmeni zivot, na te zmene se musis aktivne podilet. Co takhle nejake preskoleni na UP, neco, co by te bavilo? Tvoje dite taky nebude porad chodit do skolky.
Sveho muze bys mela podporit! Nezda se, ze on by mel nejaky snadny zivot.
Muzes se setkavat s jinymi maminkami, vymenovat si zkusenosti, muzes zacit neco vyrabet a prodavat, chodit na brigadu. Ale zacit musis predevsim u sebe. Kazdy mame zivot takovy, jaky si ho udelame.
Chcete být raději sama? Buďte ráda za chlapa... a ještě si představte, že já na HPP pracuji od r. 1986... a předčasný důchod , víme, jak to teď má být zpřísněno... Připomínám Vám jedno moudro: "Největší smysl v životě má povinnost"... ale můžete mě s tím poslat k šípku, chápu... (jsem muž, věk 56)
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.