Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Marmeláda nezhoustla - kys.citronová

Od: tm odpovědí: 12 změna:
Včera jsem dělal jahodovou marmeládu ze 2 kg. Dal jsem podle návodu cukr, želírovací přípravek, marmeláda byla v hrnci už dost hustá. Pak v návodu bylo, že na jahody se má dát 1 kávová lžička kyseliny citronové na 1kg. Tzn. měl bych dát 2 lžičky... Dal jsem max půl kávové lžičky a marmeláda se ve sklenících naředila, takže mám hustší šťávu... dá se s tím ještě něco udělat? Děkuji

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Někdy, se to takhle stane. Ochutnal jste? Je to vysoce jedlé? Tak to horké, vařicí, nalijte do skleniček, zavíčkujte, obraťe dnem nahoru a nechejte zchladnout. Nejspíše to zhoustne při chladnutí. A když ne, tak je to skvělý dip na nalití na palačinku, do vloček na snídani, do mixeru s mlíkem svělý kokteil nebo mlsání k telce. *palec* A tvařte se, že jste to tak chtěl, nikoho neupozorňujte, že nevíte proč se to stalo. A budete za dipovo-jahodovou hvězdu.

doplněno 31.05.24 12:20:

Polévat místo másla kaši, na mysli ke snídani atd. Je to veliká dobrota. Já mám na oběd palačinky, rozmačkala jsem si na ně jahody s cukrem. Co víc si přát?! ;) Nikdy nikoho neupozorňujte na svou chybu ve vaření,. Když řeknete, že je to záměr, budete za skvělého kuchaře. :-D

tm
hodnocení

Chuť dobrá, ve sklenících to je od včera a právě že to v nich nezhoustlo.
ben®
tm - to znám. Musí se ohlídat ten moment, kdy to při vaření houstne a ihned odstavit, jinak to zase začne řídnout. Takto jsem vyrobil mockrát místo marmelády sirup. Nečekejte zázraky - ve skle už to nezhoustne.

km
hodnocení

1x

Podle mě se tam ta kyselina dává právě proro, aby to zhoustlo.

Můžete vylít ze skleniček a zkusit znovu.

ben®
km - ta kyselina má chránit marmeládu proti plísni a bránit jejímu zkažení. Na hustotu se dává želírovací cukr.
km

" na dochucení nápojů na podporu želírovacího procesu při přípravě džemů, marmelád a želé na zavařování sirupů"

oetker.cz/...
Řesímě proč mu to nezhoustlo. Podle mě je to tím, že tam nedal doporučené množství kyseliny.

kmet
hodnocení

0x

Možná dodat tu citrónovou šťávu dle receptu a doufat, že už to není pozdě a zabere to.

tm
hodnocení

0x

Podle mě je to tou kyselinou citronovou. A co to znovy vylít ze sklenic, převařit a přidat další želírku?

hujer

No to je dobré - želírka chemie případně vyrobená z rybízu... Pak tam těch přísad vude víc, než ten základ- jahody?

furtdobry
hodnocení

0x

tekuty aji do bilyho jogurta furt dobry

tm
hodnocení

Deti chtěly marmeládu, nějaký jogurty u nás moc nefrčí. Leda koupit ještě jednou a zkusit znova bez té kyseliny. Dávám ji tam kvůli tomu, aby to nezhnedlo, ale pak to takhle dopadá. Obdobně jsem to měl dřív s merunkama

fruru
hodnocení

0x

Stalo se mi to také,ta kyselina je tam právě proto,že některé ovoce má málo pektinu,takže chyba bude v postupu,rozvažit,kyselinu a cukr...klidne to otevřete povařte a dejte trochu cukru,polepšíte to

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]